Example: air traffic controller

AKADEMİK PERSONEL VE LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ …

L me, Se me ve Yerle tirme MerkeziBu testlerin her hakk sakl d r. Hangi ama la olursa olsun, testlerin tamam n n veya bir k sm n n Merkezimizin yaz l izni olmadan kopya edilmesi, foto raf n n ekilmesi, herhangi bir yolla o alt lmas , yay mlanmas ya da kullan lmas yasakt r. Bu yasa a uymayanlar gerekli cezai sorumlulu u ve testlerin haz rlanmas ndaki mali k lfeti pe inen kabullenmi say l K PERSONEL VE L SANS ST E T M G R SINAVI( ales )( lkbahar D nemi)11 MAYIS 2014A soru kitap , Akademik PERSONEL ve Lisans st E itimi Giri S nav n n Say sal B l m ne ait Say -sal-1 ve Say sal-2 Testleri ile S zel B l m ne ait S -zel-1 ve S zel-2 Testlerini i testler i in verilen toplam cevaplama s resi 150 dakikad r (2,5 saat). kitap ktaki testlerde yer alan her sorunun sadece bir do ru cevab vard r.

2014-ALES-İlkbahar SAYISAL-1 TESTİ Sınavın bu bölümünden alacağınız standart puan, Sayısal Ağırlıklı ALES Puanınızın (ALES-SAY) hesaplanmasında 0,35;

Tags:

  Ales

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of AKADEMİK PERSONEL VE LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ …

1 L me, Se me ve Yerle tirme MerkeziBu testlerin her hakk sakl d r. Hangi ama la olursa olsun, testlerin tamam n n veya bir k sm n n Merkezimizin yaz l izni olmadan kopya edilmesi, foto raf n n ekilmesi, herhangi bir yolla o alt lmas , yay mlanmas ya da kullan lmas yasakt r. Bu yasa a uymayanlar gerekli cezai sorumlulu u ve testlerin haz rlanmas ndaki mali k lfeti pe inen kabullenmi say l K PERSONEL VE L SANS ST E T M G R SINAVI( ales )( lkbahar D nemi)11 MAYIS 2014A soru kitap , Akademik PERSONEL ve Lisans st E itimi Giri S nav n n Say sal B l m ne ait Say -sal-1 ve Say sal-2 Testleri ile S zel B l m ne ait S -zel-1 ve S zel-2 Testlerini i testler i in verilen toplam cevaplama s resi 150 dakikad r (2,5 saat). kitap ktaki testlerde yer alan her sorunun sadece bir do ru cevab vard r.

2 Bir soru i in birden ok cevap yeri i aretlenmi se o soru yanl cevaplanm say lacakt r. 4. aretledi iniz bir cevab de i tirmek istedi inizde, sil-me i lemini ok iyi yapman z gerekti ini unutmay n testler puanlan rken her b l mde do ru cevap-lar n z n say s ndan yanl cevaplar n z n say s n n d rtte biri d lecek ve kalan say o b l mle ilgili ham puan n z olacakt istedi iniz sorudan ba layabilirsiniz. Bir soru ile ilgili cevab n z , cevap k d nda o soru i in ay-r lm olan yere i aretlemeyi unutmay n navda uyulacak di er kurallar bu kitap n arka ka-pa nda belirtilmi lkbaharSAYISAL-1 TEST S nav n bu b l m nden al ac a n z standart puan, Say sa l A rl k l ales Puan n z n ( ales -SAY) hesa pl anmas nda 0,35;E it A rl k l ales Puan n z n ( ales -EA) hesaplanmas nda 0,4; S zel A r l kl ales Puan n z n ( ales -S Z)hesa planmas nda 0,2 ka tsay s yla arp lacak t B L MDE CEVAPLAYACA INIZ TOPLAM SORU SAYISI 40 una g re,ifadesinin de eri ka t r?

3 B)C)D)E) er sayfaya ge RU CEVAP: E 2014- ales - er sayfaya ge una g re, x ka t r? )B)C)D)E) er sayfaya ge RU CEVAP: E 2014- ales - trakt r n n ve arka teker yar a plar s ras yla 50 c mve 90 cm di r. Bu trakt r tarlan n bir ucu ndan di er ucu nagi tti in de n teker arka teke rden 20 tur fazla d n g re, trakt r n gitti i y ol ka metredir? )B)C)D)E)Di er sayfaya ge RU CEVAP: C 2014- ales - er sayfaya ge er sayfaya ge er sayfaya ge er sayfaya ge er sayfaya ge er sayfaya ge lkbaharA a da verilen ABCD karesi d rt k e si nden ek il dekigi bi ke si lerek bir d zg n sek izgen el de edili par alar n toplam alan 2 birim kareoldu una g re, sekizgenin alan ka birim karedir? )B)C)D)E) er sayfaya ge RU CEVAP: D 2014- ales - TEST B TT.

4 122014- ales - lkbaharSAYISAL-2 TEST S nav n bu b l m nden al ac a n z standart puan, Say sa l A rl k l ales Puan n z n ( ales -SAY) hesa pl anmas nda 0,35;E it A rl k l ales Puan n z n ( ales -EA) hesa planmas nda 0,2 ka tsay s yla arp lacak t B L MDE CEVAPLAYACA INIZ TOPLAM SORU SAYISI 40 er sayfaya ge lkbaharBir kutuda 1 den 10 a kadar numaraland r lm 10 topvard r. Bu kutudan rastgele 2 top ekiliyor. ekilentoplardan birinin 4 numaral top oldu u ve kutuda kalantoplar n numaralar n n ortalamas n n bir tam say oldu g re, kutudan ekilen ikinci topun numaras ka t r? )B)C)D)E) er sayfaya ge RU CEVAP: B 2014- ales - er sayfaya ge anketteki bir soruya t m kat l mc lar Evet ya da Hay r cevab vermi tir. Bu soruya kad nlar n % 80 i Evet , erkeklerin % 60 Hay r cevab vermi soruya v erilen t m Evet ve Hay r cevaplar e it say da oldu una g re, ankete kat lan erkeklerinsa y s kad nlar n sa y s n n ka kat d r?

5 B)C)D)E)Di er sayfaya ge RU CEVAP: B 2014- ales - er sayfaya ge lkbaharA a dak i emada, niversite ye giri s navlar na girenbi r grup renci ni n s nav sonucu na ve terci hl erine g re niv ersite ye yerle me durumlar g steril mi ti rencilerden tercih yapmaya hak kazananlar ny zde ka tercih yapmam t r?1516202430 Tercih y apmaya hak kazanan renciler emad abe lirtilen duruma g re bir daire grafikte g steriliy g re, ilk 3 tercihinden birine yerle en rencilere kar l k gelen daire diliminin merkeza s ka derecedir?12 013 514 415 016 0 21. - 22. sorular a a daki bilgilere g rebirbirinden ba ms z olarak cevaplay n )B)C)D)E) )B)C)D)E)Di er sayfaya ge RU CEVAP: C DO RU CEVAP: E 2014- ales - lkbahar 23. - 25.

6 Sorular a a daki bilgilere g rebirbirinden ba ms z olarak cevaplay n er sayfaya ge er sayfaya ge er sayfaya ge er sayfaya ge er sayfaya ge TEST B TT .242014- ales - lkbaharS ZEL-1 TEST S nav n bu b l m nden al ac a n z standart puan, S zel A rl kl ales Puan n z n ( ales -S Z) hes aplanmas nda 0,4; E itA rl k l ales Puan n z n ( ales -EA) hesa planmas nda 0,4; Say sal A rl kl ales Puan n z n ( ales -SAY)hesa planmas nda 0,3 ka tsay s yla arp lacak t B L MDE CEVAPLAYACA INIZ TOPLAM SORU SAYISI 40 TIR. 1. - 3. sorularda, c mle veya par adaki bo lu uanlam bak m ndan en uygun bi imde tamamlayanse ene i er eve, de i ik y ap daki yk lerin ayn yap i indebirle tirilmesidir. Binbir Gece M asallar nda v ez irinak ll k z ehrazat n; kendini, k z karde i D nyaz at ve lkenin di er gen k zlar n kurtarmak i in hergece kocas h k mdar ehriyar a bir masalanlatmas ve afak s kerken masal en heyecanl yerinde keserek 1001 gece boyunca anlatt masallarla kocas n n g venini kaza nmas , anlatt masallar n er ev esini olu turur.

7 Bu er eveoturduktan sonra, art k ehrazat n anlatt masallarda anlat lanlar n birbirini takip etmesi vey abirbirine benzemesi s z konusu de ildir. Binbir Gece Mas all ar n teki mas al lardanay ran en nemli farkl l n bu oldu u konusutart mal d r yle ki ehrazat bu tutumuyla ol umsu z duruml arka r s nda sab r, di ren ve kararl l k g ste renin sa n n g c n de ka n tlamak is te rOysa bu mas all arda en olumsuz duruml arda bilemutla ka bi r k yolunun bul unabi lece id nc es inden yola k lm ak tad rAyr ca Binbir Gece Mas al lar ayn zamanda bizein sa n i li kile rinde g ven v e sevgi olu t urman nyollar n da retmek tedir nk Binbir Gece M as al la r nda her masa l k endii in de ayr bir ders, bir t )B)C)D)E)Di er sayfaya ge RU CEVAP.

8 E 2014- ales - er sayfaya ge er sayfaya ge (I) Nasreddi n Hoca f k ralar nda i nc eden inceyei neleyen, uyaran, dik ka t ek en, fark na vard ran birta la ma v e ele ti ri s z konusudur. (II) Bu husu suni tel eyebilecek e n nemli k av ram, i ronidi r. (III) F krala r,in sa nlar g ld r r anc ak onlarda i neleyen, ac tanb yle ce bi li nc in g z n a a n bir zel li k de vard r. (IV) Nasreddi n Hoca f k ralar n nce lik li ol arakd nd rmeye ve e it meye y neli k met inl er ola rakg rmek, onlardak i g ld r ges ini ik in ci pl ana atmakl aol ac ak t r. (V) Onlar, anc ak mizah ve g ld r k lt r i in de bir de er ta yabilir zira g lme ve ak al a matoplu msal bi r il eti i m bi im i, bir zek ve ka rakterif as d par adaki numaralanm c mlelerin hangisinde,Nasreddin Hoca f kralar n de erlendirmeyle ilgili bir neri s z k onusudur?

9 B)C)D)E) er sayfaya ge RU CEVAP: D 2014- ales - er sayfaya ge lkbahar Irmak , gece le ri zerine ay v urmu y lan b k ml su la rd r ocu kl uk bell e imde. Bir kat r n st nde yar uyur oturan anam n kuc a na g m lm ky z nde ay da yok. Karanl n ayd nl a d n mevak rpertici sabah serinli i nde k orkuyor, g zlerimika ra bir y lan gi bi ak an rma n s es si z derinli indenka r yorum. Kat r n t rnak la r s rt nd k e k an se sl erda larda yank l an yor, kesk in a kmak ta l ar ndank v lc mlar sa l yor. Sa yan m z dorukl ar g e de dide ecek d a lar, so l yan m z u par an n anlat m y la ilgili olarak a a dakilerdenhangisi s yle nemez?Benzet meye ba vurulm u is el izlenim le re yer verilmi t eme s z konusu dur.

10 Itme ve g rme duyusuyla ilg ili ayr nt l ara yerverilmi t il e tirmel erden yararlan l m t )B)C)D)E) er sayfaya ge RU CEVAP: E 2014- ales - er sayfaya ge er sayfaya ge lkbaharAra G ler in foto rafla r n de erli k l an ey, ilk bak t a s tanbul u n esk i, de i en v e kaybolmu y z gib ig z k se de dik ka tli bak ld nda bir an n do ruzamanda, do ru a dan s aptanm ol du udur. Zaman ni in den d n al nan bu anlar n, do ru zaman aral n i ermes in in yan nda, e ki len foto raf n k ompozisyonunag steril en zen iyi bir foto raf n v arl i i n neml idi a dakilerden hangisi, s z konusu sanat n nfoto raflar n n bir zelli i de ildir?Zaman di li mi ni uygun bi r perspek tift en yak al ay pyans tmaZamana tan kl k etmeUyumlu bi r b t nl k i i nde olm a s tanbul u n ge mi dok us unu yans tmaBelli bir sa nat ekol n n etk is inde ek il )B)C)D)E) er sayfaya ge RU CEVAP: E 2014- ales - er sayfaya ge er sayfaya ge er sayfaya ge ZEL-1 TEST B TT.


Related search queries