Example: tourism industry

Bodengien Pascal - Duivenspel.be

Bodengien Pascal Ik ben 54 jaar en mijn eerste hoklijst dateert van 1975. Ik woon 15 jaar in Geel en ken de streek ondertussen zeer goed. Zelf ben ik actief bezig als lid van De Verlaten Hoek' te Bergom (Herselt) en als voorzitter van het samenspel De Kempense Vliegers'. Hierdoor weet ik hoe belangrijk deze streek is qua ligging voor de liefhebbers en heb ik besloten om mij als kandidaat op te geven voor deze verkiezingen. Weet je dat onze streek nog heel wat duivenliefhebbers rijk is? Of dat onze streek zeer sterk vertegenwoordigd is wat betreft de nationale en internationale vluchten? Kijk maar naar de nationale kampioenschappen zowel op snelheid, als op vluchten van langere afstand. In de regio Mol - Geel . Westerlo leeft de duivensport nog steeds. Hoog tijd dus dat iemand uit onze streek mee zal bepalen hoe wij in de toekomst zullen omgaan met onze sport.

Hieronder vindt u een aantal punten die ik onder de aandacht wil brengen. Alleen met een sterk mandaat kan ik inspraak hebben op de toekomst van onze sport.

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of Bodengien Pascal - Duivenspel.be

1 Bodengien Pascal Ik ben 54 jaar en mijn eerste hoklijst dateert van 1975. Ik woon 15 jaar in Geel en ken de streek ondertussen zeer goed. Zelf ben ik actief bezig als lid van De Verlaten Hoek' te Bergom (Herselt) en als voorzitter van het samenspel De Kempense Vliegers'. Hierdoor weet ik hoe belangrijk deze streek is qua ligging voor de liefhebbers en heb ik besloten om mij als kandidaat op te geven voor deze verkiezingen. Weet je dat onze streek nog heel wat duivenliefhebbers rijk is? Of dat onze streek zeer sterk vertegenwoordigd is wat betreft de nationale en internationale vluchten? Kijk maar naar de nationale kampioenschappen zowel op snelheid, als op vluchten van langere afstand. In de regio Mol - Geel . Westerlo leeft de duivensport nog steeds. Hoog tijd dus dat iemand uit onze streek mee zal bepalen hoe wij in de toekomst zullen omgaan met onze sport.

2 Iemand die begaan is met onze duivensport en niet zal terugdeinzen om nieuwe initiateven te nemen en te ondersteunen. Ik ben geen bekende wat betreft resultaten op de uitslag. Dat hoeft ook niet, maar ongetwijfeld zullen er mensen zijn uit uw omgeving, die al met mij samengewerkt hebben aan diverse projecten. Deze mensen weten maar al te goed dat ik durf gaan voor verandering en vooral durf uitkomen voor mijn idee n en visie. Ik hou niet van achterpoortjes. Bestuurslui moeten een neutrale houding aannemen iedere liefhebber. Er bestaat voor mij slechts n weg en dat is de correcte weg. Voor mij telt iedere liefhebber: snelheid, fond en zware fond, goede en minder goede liefhebbers, . wij zijn n grote familie waar de duif centraal staat. Ik zal proberen onze regio te verdedigen, te beschermen, voorstellen te doen, in functie van onze liefhebbers.

3 In het provinciaal comit moet er vanzelfsprekend met alle regio's worden rekening gehouden. Wellicht niet altijd even simpel om de snaren op elkaar af te stemmen. Maar met luisterbereid en goed overleg kom je al een eind ver. Communicatie naar de lliefhebbers toe moet zorgen voor begrip voor de genomen beslissingen. Hieronder vindt u een aantal punten die ik onder de aandacht wil brengen. Alleen met een sterk mandaat kan ik inspraak hebben op de toekomst van onze sport. Daarom reken ik op u! Ik leef niet van de duiven, maar ik leef voor de duiven. Mijn visie voor onze sport: De duif moet opnieuw meer centraal staan: bv. verzorging bij ophalen duiven, vervoer en lossing. Er zijn veel te veel lossingen op dezelfde lossingsplaats. Een correcte lossing is een correcte uitslag.

4 Vergezellers van duiven moeten beter ge nformeerd worden: Dit omvat het samen plaatsen van korven per samenspel en lossing. Onze regio grenst aan de provinciegrens: Daardoor vind ik dat de liefhebbers de mogelijkheid moeten hebben om te kiezen tussen de oostenlijn en de middenlijn. Een maatregel die zich ook opdringt voor de liefhebbers aan de westkant. Problemen met roofvogels is een werkpunt waar de KBDB te kort schiet: Het kan niet dat zomaar overal aan de kerken nestbakken worden opgehangen voor slechtvalken. De KBDB zou gerechtelijke stappen moeten ondernemen. Bemoeienissen van inrichters: Organisatoren van nationale vluchten mogen zich in geen geval mengen met de lossingen, bv. als de vluchtlijn prima weer heeft, moet er gelost worden, ongeacht de windrichting.

5 Doping: Het probleem met doping moet voor iedereen duidelijk zijn. Geen achterpoortjes! Ook de onderzoeken moeten in Belgi gebeuren. Nationale vluchten: Uitslagen moeten opnieuw gemaakt worden door Belgische uitmakers, zodat er geen maanden gewacht moet worden op correcte uitslagen. Internationale vluchten: Op de internationale vluchten zijn de reglementen niet voor elk land hetzelfde. Werkpunt! Kostprijs ringen: De ringen moeten in eigen land gemaakt worden en met de recente prijsverhoging heb ik het wel moeilijk. Bemoeienissen ex-mandatarissen: Er is geen plaats voor inmenging van ex-mandatarissen. Er is een tijd van komen en gaan. Publiciteit duivensport: De KBDB moet zich meer inzetten op het in de kijker zetten van de duivensport. Duivensport moet hertekend worden: We zitten tenslotte in de 21ste eeuw.

6 Bv. Er moet gebruik gemaakt worden van de nieuwste technologie n zoals buienradar Dit zijn zeker niet alle werkpunten waarover nagedacht moet worden, maar deze wou ik toch al even aan jullie kwijt. Indien er bedenkingen/aanvullingen/andere werkpunten zijn, dan bent u altijd welkom om deze met mij te bespreken. Bodengien Pascal , Stelen 9, 2440 Geel (0499 36 77 07). Ook via Facebook zal je me snel kunnen vinden.


Related search queries