Example: stock market

MADDE 1 MADDE 2 - ubak.gov.tr

(10/04/2014 tarih ve 15341 say l Bakanl k Makam Onay ile Y r rl e girmi tir.) TEHL KEL MADDE FAAL YET BELGES D ZENLENMES NE L K N USUL VE ESASLAR HAKKINDA Y NERGE B R NC B L M Ama , Kapsam, Dayanak ve Tan mlar Ama MADDE 1 (1) Bu Y nergenin amac ; Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Ta nmas Hakk nda Y netmelik kapsam nda; dolduran, paketleyen, y kleyen, g nderen, al c , bo altan ve tank-konteyner/ta nabilir tank i letmecisi olarak bu faaliyetlerden biri veya birden fazlas yla i tigal eden i letmelerin, almak zorunda olduklar Tehlikeli MADDE Faaliyet Belgesi nin d zenlenmesine ili kin usul ve esaslar belirlemektir. Kapsam MADDE 2 (1) Bu Y nerge; (a) Karayoluyla tehlikeli MADDE ta mac l zinciri i erisinde yer alan; dolduranlar , paketleyenleri, y kleyenleri, g nderenleri, al c lar , bo altanlar ve tank-konteyner/ta nabilir tank i letmecilerini kapsar.

(2) Yapılan bavurular Bölge Müdürlüğünce değerlendirilerek durumları uygun bulunanlara, faaliyet alanlarının da belirtildiği EK-2’de yer alan 5 yıl süreli Tehlikeli Madde

Tags:

  Kabu, Madde, Madde 1 madde 2 ubak

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of MADDE 1 MADDE 2 - ubak.gov.tr

1 (10/04/2014 tarih ve 15341 say l Bakanl k Makam Onay ile Y r rl e girmi tir.) TEHL KEL MADDE FAAL YET BELGES D ZENLENMES NE L K N USUL VE ESASLAR HAKKINDA Y NERGE B R NC B L M Ama , Kapsam, Dayanak ve Tan mlar Ama MADDE 1 (1) Bu Y nergenin amac ; Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Ta nmas Hakk nda Y netmelik kapsam nda; dolduran, paketleyen, y kleyen, g nderen, al c , bo altan ve tank-konteyner/ta nabilir tank i letmecisi olarak bu faaliyetlerden biri veya birden fazlas yla i tigal eden i letmelerin, almak zorunda olduklar Tehlikeli MADDE Faaliyet Belgesi nin d zenlenmesine ili kin usul ve esaslar belirlemektir. Kapsam MADDE 2 (1) Bu Y nerge; (a) Karayoluyla tehlikeli MADDE ta mac l zinciri i erisinde yer alan; dolduranlar , paketleyenleri, y kleyenleri, g nderenleri, al c lar , bo altanlar ve tank-konteyner/ta nabilir tank i letmecilerini kapsar.

2 (b) Karayolu Ta ma Y netmeli ine g re C1, C2, K1, K2, L1, L2, R1, R2 yetki belgesine sahip olup, Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Ta nmas Hakk nda Y netmelik kapsam nda sadece ta mac l k faaliyetinde bulunanlar kapsamaz. Dayanak MADDE 3 (1) Bu Y nerge, 26/9/2011 tarihli ve 655 Say l Ula t rma, Denizcilik ve Haberle me Bakanl n n Te kilat ve G revleri Hakk nda Kanun H km nde Kararname ile 24/10/2013 tarihli ve 28801 say l Resmi Gazete de yay mlanarak y r rl e giren Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Ta nmas Hakk nda Y netmeli e dayan larak haz rlanm t r. Tan mlar MADDE 4 (1) Bu Y nerge de ge en; a) ADR: Tehlikeli Mallar n Karayolu ile Uluslararas Ta mac l na li kin Avrupa Anla mas n , b) Al c : Ta ma evrak , sevk irsaliyesi, ta ma irsaliyesi veya ta ma senedinde belirtilen, e yan n teslim edilece i i letmeyi, c) Bo altan: Paketli veya d kme olarak ta nan tehlikeli maddeleri ta t, tank veya konteynerlerden bo altan i letmeleri, ) B lge M d rl : Ula t rma Denizcilik ve Haberle me Bakanl B lge M d rl klerini, d) Dolduran: Tehlikeli maddeleri tanklara, tankerlere, mobil tanklara ya da tank konteynerlere, t pl gaz tankerlerine, ok b lmeli gaz konteynerlerine, bir araca veya bir konteynere d kme olarak dolum yapan i letmeleri, e) G nderen.

3 E yay ta mac ya teslim eden, al c y belirleyen ve ta ma senedini imzalayan ki iyi, f) dare: Tehlikeli Mal ve Kombine Ta mac l k D zenleme Genel M d rl n , g) letme: Kamu kurum ve kurulu lar da d hil olmak zere, k r amac bulunup bulunmad na bak lmaks z n Y netmelik kapsam ndaki faaliyetlerde bulunan ger ek veya t zel ki ileri, ) Paketleyen: Tehlikeli maddeleri, b y k paketler ve orta boy hacimli konteynerler de dahil olmak zere, de i ik cinsteki kaplara yerle tiren ve gerekti inde paketleri ta nmak zere haz r hale getiren, tehlikeli maddeleri paketleten ya da bu maddelerin paketlerini veya etiketlerini de i tiren i letmeleri, h) Tank-konteyner/ta nabilir-tank i letmecisi: Tank konteyner, ta nabilir tank veya tankerlerin, ad na kay tl oldu u ya da bunlar bir s zle meye dayal olarak i leten i letmecileri, ) Ta mac : Karayolu Ta ma Y netmeli ine g re C1, C2, K1, K2, L1, L2, R1, R2 yetki belgesi sahiplerini, i) Tehlikeli MADDE : ADR B l m deki Tablo A da yer alan tehlikeli maddeleri, j) Y kleyen: Paketli veya d kme tehlikeli maddelerin i erisinde bulundu u ambalaj, konteyner veya portatif tanklar bir arac n i ine veya zerine veya bir konteynerin i ine y kleyen i letmeleri, k) Y netmelik: 24/10/2013 tarihli ve 28801 say l Resmi Gazete de yay mlanarak y r rl e giren Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Ta nmas Hakk nda Y netmeli i, ifade eder.

4 K NC B L M Tehlikeli MADDE Faaliyet Belgesi Alma Zorunlulu u ve D zenlenme artlar Tehlikeli MADDE faaliyet belgesi alma zorunlulu u MADDE 5-(1) Y netmelik kapsam ndaki tehlikeli maddelerden bir takvim y l i erisinde net elli ton ve st miktarlarda i lem yapan; dolduran, paketleyen, y kleyen, g nderen, al c , bo altan ve tank konteyner/ta nabilir tank i letmecisi olarak bu faaliyetlerden biri veya birden fazlas yla i tigal eden i letmeler, Tehlikeli MADDE Faaliyet Belgesi almak zorundad rlar. (2) S n f 1, S n f 6 ve S n f 7 kapsam ndaki tehlikeli maddelerle i tigal eden i letmeler, herhangi bir i lem miktar na ba l olmaks z n Tehlikeli MADDE Faaliyet Belgesi almak zorundad rlar. Ba vuru i in gerekli belgeler MADDE 6-(1) Tehlikeli MADDE Faaliyet Belgesi alma, yenileme veya faaliyet de i ikli i hallerinde, i letmelerin a a daki bilgi ve belgelerle ilgili B lge M d rl ne ba vurmalar gerekir.

5 A) Ba vuru dilek esi (EK -1), b) letmenin unvan n , adresini, i tigalini, temsile yetkili ki ilerini, sermayesini, kurucular n ve ortaklar n g steren Kurulu Ticaret Sicil Gazetesi ile varsa de i iklikleri g steren Ticaret Sicil Gazetelerinin asl n n ibraz veya noter onayl suretleri, c) T zel ki iliklerde; unvan, adres, kay t tarihi, al ma konusu ve sermayesinin yaz l oldu u Ticaret Odas Faaliyet Belgesi, ger ek ki ilerde ise ba l oldu u odadan al nan oda kay t/faaliyet belgesi, ) T zel ki iliklerde temsil ve ilzama yetkili ki ilerin imza sirk lerinin asl n n ibraz veya noter onayl sureti, ger ek ki ilerde ise imza beyannamesi, d) T zel ki iliklerde temsile yetkili ki i/ki ilerin, ger ek ki ilerde ise ilgili ki inin adli sicil belgeleri, (2) Ayn ticari unvan alt nda faaliyet g steren i letmelere ait temsilcilikler, adreslerinin bulundu u B lge M d rl klerinden her bir temsilcilik i in Tehlikeli MADDE Faaliyet Belgesi almalar gerekir.

6 Tehlikeli MADDE faaliyet belgesinin d zenlenmesi MADDE 7- (1) Tehlikeli MADDE Faaliyet Belgesi almak isteyen i letmeler, 6 nc maddede belirtilen belgelerle i letmenin bulundu u B lge M d rl ne ba vururlar. (2) Yap lan ba vurular B lge M d rl nce de erlendirilerek durumlar uygun bulunanlara, faaliyet alanlar n n da belirtildi i EK-2 de yer alan 5 y l s reli Tehlikeli MADDE Faaliyet Belgesi d zenlenir. Tehlikeli MADDE faaliyet belgesi creti MADDE 8- (1) Tehlikeli MADDE Faaliyet Belgesi nin creti be y z T rk Liras d r. Faaliyet Belgesinin yenilenmesinde, zayii veya faaliyet de i ikli i nedeniyle yeniden d zenlenmesinde bu cretin %5 i al n r. (2) Tehlikeli MADDE Faaliyet Belgesi creti, her takvim y l ba nda ge erli olmak zere o y l i in Vergi Usul Kanunu uyar nca tespit ve ilan edilen yeniden de erleme oran nda art r l r.

7 NC B L M e itli ve Son H k mler Belge sahiplerinin y k ml l kleri MADDE 9- (1) Tehlikeli MADDE Faaliyet Belgesi sahipleri; a) Y netmeli in 10 uncu, 11 inci, 12 nci, 13 nc , 16 nc , 17 nci ve 18 inci maddelerinde belirtilen hak, sorumluluk ve y k ml l klerin yerine getirilmesine y nelik gerekli nlemleri almakla, b) Bu Y nergenin 6 nc maddesindeki ba vuru evrak nda bir de i iklik olmas durumunda ilgili B lge M d rl ne bildirmekle, c) Tehlikeli MADDE Faaliyet Belgesinde belirtilen konularda faaliyette bulunmakla, d) Hizmetten yararlananlara kusursuz hizmet vermekle, y k ml d rler. Belge sahiplerinin uyar lmas , faaliyetlerinin durdurulmas ve belgelerinin iptali MADDE 10- (1) Tehlikeli MADDE Faaliyet Belgesi sahip bir i letmenin 6 nc maddedeki artlardan birisini kaybetti inin tespiti halinde, B lge M d rl taraf ndan yaz l olarak uyar l r ve eksikliklerini tamamlamak zere 3 ay s re verilir.

8 Uyar ya ra men eksikliklerini tamamlamayan i letmelerin faaliyeti durdurulur. (2) Faaliyeti durdurulan i letme, kaybedilen art en ge 3 ay i erisinde sa lamazsa Tehlikeli MADDE Faaliyet Belgesi iptal edilir. (3) Yap lacak, inceleme ve denetimler sonucunda i letmelerin, belgelendirmeye esas ba vuru evrak nda yan lt c bilgi ve usuls zl k yapt klar n n tespit edilmesi halinde Tehlikeli MADDE Faaliyet Belgeleri iptal edilir. Di er h k mler MADDE 11- (1) Bu Y nerge kapsam nda B lge M d rl klerince yap lacak t m i ve i lemler (belge d zenleme, uyarma, belgelerin iptali vb.) Bakanl k a olu turulan Tehlikeli MADDE Otomasyon Sistemi zerinden yap lacakt r. (2) B lge M d rl kleri 6 nc MADDE kapsam nda ibraz edilen bilgi ve belgeleri muhafaza etmekle y k ml d rler.

9 Y r rl k MADDE 12 (1) Bu Y nerge imzaland tarihte y r rl e girer. Y r tme MADDE 13 (1) Bu Y nergeyi Tehlikeli Mal ve Kombine Ta mac l k D zenleme Genel M d r y r t r. EK-1 ULA TIRMA DEN ZC L K VE HABERLE ME BAKANLI I .. B LGE M D RL NE letmemiz, tehlikeli MADDE faaliyetlerinde bulunmaktad r. Bakanl n z taraf ndan yay mlanan Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Ta nmas Hakk nda Y netmeli in 6 nc maddesinin nc f kras gere i al nmas zorunlu olan Tehlikeli MADDE Faaliyet Belgesi nin, s z konusu Y netmeli e ba l olarak Bakanl k a yay mlanm olan Tehlikeli MADDE Faaliyet Belgesi D zenlenmesine li kin Usul ve Esaslar Hakk nda Y nerge er evesinde a a da i aretli faaliyet konusu/konular na uygun olarak d zenlenerek taraf ma verilmesi hususunda, bilgilerinizi ve gere ini arz ederim.

10 Temsile yetkili ki inin Ad soyad mza/Ka e Adres: .. leti im( ): EK : (Y nergenin 6 nc maddesinde istenen belgeler.) Faaliyet Konular (i letmenin her bir faaliyeti i aretlenecektir): DOLDURAN PAKETLEYEN Y KLEYEN G NDEREN ALICI BO ALTAN TANK-KONTEYNER/TA INAB L R TANK LETMEC S EK-2 TIRMA, DEN ZC L K VE HABERLE ME BAKANLI ITehlikeli Mal ve Kombine Ta mac l k D zenleme Genel M d rl TEHL KEL MADDE FAAL YET BELGES VER L TAR H FAAL YETKONUSUBELGE NUMARASI DOLDURAN PAKETLEYEN Y KLEYEN G NDEREN ALICI BO ALTAN TANK-KONTEYNER/TA INAB L R TANK LETMEC S B T TAR H TEHL KEL MADDE FAAL YET BELGES SAH B T CAR NVANIADRES T CARET S C L NOVERG DA RES /NOBuTehlikeliMaddeFaaliyetBelgesi,Tehli keliMaddelerinKarayoluylaTa nmas Hakk ndaY netmeli in6nc maddesinin nc f kras kapsam ndad zenlenmi tir.