Example: biology

RAPORT ANUAL DE MEDIU - compa.ro

REPEZENTANT MANAGEMENT SISTEME CALITATE- MEDIU & SANATATE SI SECURITATE OCUPATIONALA SUCIU RAPORT ANUAL DE MEDIU pentru anul 2011 1. Generalitati: Prezentul RAPORT este intocmit in vederea respectarii obligatiei de raportare prevazuta in Autorizatia Integrata de MEDIU nr. SB 13 din , revizuita in data de , eliberata de Agentia Regionala de Protectie a Mediului Sibiu. 2. MISIUNE, PRINCIPII, VALORI VREM S CONSTRUIM UN VIITOR SIGUR pentru ac ionari, pentru angaja i i pentru comunitate. Ac iunile noastre se bazeaz pe NCREDERE, RESPECT, ANGAJAMENT, DESCHIDERE.

repezentant management sisteme calitate-mediu & sanatate si securitate ocupationala dr.ing.octavian suciu raport anual de mediu pentru anul 2011

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of RAPORT ANUAL DE MEDIU - compa.ro

1 REPEZENTANT MANAGEMENT SISTEME CALITATE- MEDIU & SANATATE SI SECURITATE OCUPATIONALA SUCIU RAPORT ANUAL DE MEDIU pentru anul 2011 1. Generalitati: Prezentul RAPORT este intocmit in vederea respectarii obligatiei de raportare prevazuta in Autorizatia Integrata de MEDIU nr. SB 13 din , revizuita in data de , eliberata de Agentia Regionala de Protectie a Mediului Sibiu. 2. MISIUNE, PRINCIPII, VALORI VREM S CONSTRUIM UN VIITOR SIGUR pentru ac ionari, pentru angaja i i pentru comunitate. Ac iunile noastre se bazeaz pe NCREDERE, RESPECT, ANGAJAMENT, DESCHIDERE.

2 NOI CREDEM CU PUTERE N OAMENI, produs, organiza ie, calitate, client, dezvoltare. VREM S OFERIM CLIEN ILOR NO TRI NCREDERE I SATISFAC IE pentru produsele i serviciile livrate i cel mai bun RAPORT calitate/pre . VREM sa contribuim la protectia mediului, la o dezvoltare durabila si sa traim in armonie cu natura. Avem in vedere , in acest scop, urmatoarele linii de actiune: Men inerea i ameliorarea eficacit ii sistemului integrat de management al calit ii i mediului Identificarea i stabilirea documentat de obiective i inte de calitate i de MEDIU Detalierea i planificarea la nivelul tuturor func iunilor implicate a obiectivelor i intelor specifice de calitate i MEDIU mbun t irea continu a performan elor i a eficien ei sistemului de management al calit ii i mediului Comunicarea cerin elor sistemului tuturor func iunilor implicate.

3 Astfel nc t acestea s fie clar n elese i asumate Conformarea cu legisla ia n vigoare i cu reglement rile de MEDIU aplicabile produselor, proceselor, serviciilor i activit ilor noastre; Ac ionarea sistematic n direc ia prevenirii polu rii prin: promovarea tehnologiilor, materialelor si proiectelor care au impact redus asupra mediului ; Pagina 2/11 colectarea, sortarea si valorificarea de eurilor pe categorii eliminarea controlat a de eurilor nevalorificabile gestiunea i controlul substan elor chimice periculoase ; incadrarea in limitele legale a concentra iilor de poluanti din apele reziduale evacuate in re eaua de canalizare or eneasc ; reducerea prin ventila ie a noxelor din atmosfera zonelor de munc i dispersia n mediul nconjur tor prin ventila ie i co uri de dispersie adecvate precum i prin filtrare acolo unde este posibil; ncadrarea in limitele legale ale nivelului de zgomot n sec iile de fabrica ie i n mediul nconjur tor; ntre inerea i exploatarea adecvat a utilajelor tehnologice.

4 Educarea, instruirea, motivarea angaja ilor pentru a- i desf ura activitatea ntr-un mod responsabil fa de MEDIU i cultivarea unei mentalit i proactive n ceea ce prive te protec ia mediului reducerea consumurilor de materii prime, materiale i resurse naturale i valorificarea adecvat a acestora prin: reducerea consumurilor de energie electric ; reducerea cantit ilor de materii prime i materiale prin mbun t irea randamentului de utilizare acolo unde se convin programe cu clientul; reducerea consumurilor de uleiuri minerale utilizate; 3. Managementul activitatii: Societatea SC COMPA SA Sibiu acorda in mod constant si sustinut o grija deosebita protectiei si conservarii mediului inconjurator, avand in vedere in mod deosebit pentru aceasta : - respectarea legislatiei in vigoare referitoare la protectia mediului; - economisirea resurselor naturale; - identificarea potentialelor riscuri, anticiparea consecintelor si luarea in considerare a acestora; - modernizarea, retehnologizarea progresiva a fluxului tehnologic pentru cresterea eficientei mijloacelor de depoluare.

5 SC COMPA SA Sibiu are implementat un Sistem de Management de MEDIU conform standardului ISO 14001. Acest sistem a fost certificat pentru prima data in 2003, fiind recerificat in anul 2009 de catre organismul de certificare TUV Rheinland din Germania . Activitatile reglementate prin acest sistem sunt mentinute si continuu imbunatatite fiind supravegheate sistematic prin audit intern dar si de catre autoritatea de certificare. 4. Programul managementului de MEDIU Pagina 3/11 Managementul, a decis documentarea, implementarea, mentinerea si imbunatatirea continua a unui sistem integrat de MEDIU , in conformitate cu cerintele standard, pentru a demonstra ca: -aspectele de MEDIU , fac obiectul politicii si a obiectivelor generale ale managementului uzinei; -sunt identificate criteriile si metodele necesare pentru identificarea, eliminarea si/ sau minimizarea aspectelor cu impact negativ asupra mediului, atat asupra personalului uzinei cat si asupra altor parti interesate.

6 -sunt stabilite autoritatea si responsabilitatea functiilor care raspund de implementarea si mentinerea cerintelor de MEDIU , iar deciziile se iau la nivele corespunzatoare de autoritate; -sunt intreprinse masuri pentru a asigura respectarea cerintelor legale si alte cerinte de reglementare aplicabile, aferente protectiei mediului, pentru toate procesele (fabricatie, mentenanta, aprovizionare inspectii/ incercari logistica etc.); -sunt asigurate resursele necesare desfasurarii activitatilor; -sunt intreprinse actiuni de verificare si implementare in vederea imbunatatirii continue; -personalul ce desfasoara activitati de auditare este independent fata de procesul auditat.

7 Din totalul aspectelor de MEDIU identificate in fabricatiile si compartimentele societatii un procent de 16% sunt aspecte semnificative de MEDIU . Ponderea aspectelor semnificative de MEDIU in totalul aspectelor de MEDIU 2011 Aspecte semnificative de MEDIU , 16%Aspecte de MEDIU , 84% Pagina 4/11 Ponderea principalelor tipuri de aspecte de MEDIU identificate in SC COMPA SA este prezentata in fig. de mai jos Ponderea diferitelor tipuri de aspecte identificate in SC COMPA SAPoluare sol10%pericol de incendiu si explozie3%Consumuri resurse naturale6%Scurgeri,deversari accidentale16%Generare deseuri35%Poluare aer3%Poluare ape27% Obiective, tinte si programe ANUAL , se stabilesc obiective si tinte masurabile (cand este posibil) de MEDIU in acord cu strategia, a politicii declarate si a angajamentului luat precum si tinand cont de cerintele legale, in functie de realizarile anului precedent, tinand cont de de aspectele reale si de contextul local.

8 Obiectivele si tintele generale si cele specifice de MEDIU sunt incluse in "Planul de dezvoltare al uzinei, (analizat si revizuit in fiecare an, pe baza rezultatelor anului anterior si a strategiei pe termen lung), cu responsabilitati, termene de rezolvare si buget alocat. Obiectivele de MEDIU sunt stabilite si sustinute de indicatorii de performanta. Planificarea obiectivelor generale si a celor specifice, se face luand in considerare: -conformarea cu reglementarile legale relevante si alte cerinte specifice de MEDIU la care uzina subscrie; -aspectele de MEDIU semnificative; -optiunile tehnologice disponibile uzinei; -cerintele financiare, comerciale si operationale; -puncte de vedere ale partilor interesate.

9 Obiectivele si tintele sunt stabilite si analizate in vederea determinarii conformitatii cu cerintele legale si alte cerinte la care uzina subscrie, tinand cont de aspectele semnificative identificate. Responsabilitatea realizarii obiectivelor de MEDIU si securitate revine tuturor functiilor relevante din cadrul uzinei si se regasesc in obiectivele individuale ale acestora. Stadiul realizarii obiectivelor individuale la toate nivelele, sunt analizate ANUAL cu ocazia evaluarii performantei individuale. In situatia in care nu sunt realizate obiectivele propuse, se stabilesc actiuni de identificare a cauzelor, precum si de eliminare a acestora, cu responsabilitati si termene.

10 Pagina 5/11 Stadiul actiunilor stabilite si eficacitatea acestora se analizeaza lunar/ trimestrial de catre managementul uzinei, iar rezultatele obtinute sunt prezentate intregului personal cu ocazia sedintelor de analiza si comunicare. Pentru atingerea obiectivelor si tintelor, se intocmesc Planuri de Management de MEDIU , iar Responsabil MEDIU monitorizeaza stadiul realizarii acestora pe parcursul anului, functie de evolutia lor. Pentru indeplinirea Politicii, a angajamentului asumat si atingerea obiectivelor si tintelor de MEDIU , sunt stabilite programe de management (anuale sau pe termen lung), care includ obiective generale si specifice, termenele si mijloacele de realizare, responsabilitati si autoritati desemnate pentru functiile relevante, dupa cum urmeaza: - Programul de management de MEDIU este intocmit pentru o perioada de 1 an.


Related search queries