Example: confidence

Seyir Emniyeti ve Deniz Güvenliği Dairesi Başkanlığı

Seyir Emniyeti ve Deniz G venli i Dairesi Ba kanl 02-05 UBAT 2013 Antalya L MAN BA KANLIKLARI KOORD NASYON TOPLANTISI 2 II. MERKEZ TE K LATI L MAN BA KANLIKLARI H ZMET E T M VE DE ERLEND RME SEM NER ULA TIRMA DEN ZC L K VE HABERLE ME BAKANLI I 3 BLACK SEA MEDITERRANEAN SEA STANBUL VTS B LGES 55 M L ANAKKALE VTS B LGES 78 M L KARADEN Z EGE DEN Z 71 M L Y lda yakla k 50000 gemi / 150 milyon ton tehlikeli y k ge i i yap lmaktad r. Gemi trafi i 2002 den bu yana %16 artm t r. T rk Bo azlar Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi 4 Daire Ba kanl m z Ana Faaliyetleri Daire Ba kanl m z; Deniz yetki alanlar m zda Seyir Emniyeti ile Deniz g venli ini artt rmak ve Deniz trafi inin d zenlenmesine y nelik gerekli tedbirleri almak ve al malar y r tmek amac yla; Gemi takip sistemlerinin lkemizde kurulmas na ili kin gerekli al malar yapmak, T rk Bo azlar Deniz Trafik D zeni T z n n uygulanmas na ili kin al malar y r tmek, Uluslararas Gemi ve Liman Tesisi G venlik Kodu (ISPS Kod) uygulamalar n y r tmek, K lavuzluk ve R mork rc l k faaliyetlerini koordine etmek, yasal d zenleme yapmak, Uluslararas Denizcilik rg t (IMO) n n Deniz Emniyeti Kom

Seyir Emniyeti ve Deniz Güvenliği Dairesi Başkanlığı 02-05 ŞUBAT 2013Antalya LİMAN BAùKANLIKLARI KOORDİNASYON TOPLANTISI

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of Seyir Emniyeti ve Deniz Güvenliği Dairesi Başkanlığı

1 Seyir Emniyeti ve Deniz G venli i Dairesi Ba kanl 02-05 UBAT 2013 Antalya L MAN BA KANLIKLARI KOORD NASYON TOPLANTISI 2 II. MERKEZ TE K LATI L MAN BA KANLIKLARI H ZMET E T M VE DE ERLEND RME SEM NER ULA TIRMA DEN ZC L K VE HABERLE ME BAKANLI I 3 BLACK SEA MEDITERRANEAN SEA STANBUL VTS B LGES 55 M L ANAKKALE VTS B LGES 78 M L KARADEN Z EGE DEN Z 71 M L Y lda yakla k 50000 gemi / 150 milyon ton tehlikeli y k ge i i yap lmaktad r. Gemi trafi i 2002 den bu yana %16 artm t r. T rk Bo azlar Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi 4 Daire Ba kanl m z Ana Faaliyetleri Daire Ba kanl m z; Deniz yetki alanlar m zda Seyir Emniyeti ile Deniz g venli ini artt rmak ve Deniz trafi inin d zenlenmesine y nelik gerekli tedbirleri almak ve al malar y r tmek amac yla; Gemi takip sistemlerinin lkemizde kurulmas na ili kin gerekli al malar yapmak, T rk Bo azlar Deniz Trafik D zeni T z n n uygulanmas na ili kin al malar y r tmek, Uluslararas Gemi ve Liman Tesisi G venlik Kodu (ISPS Kod) uygulamalar n y r tmek, K lavuzluk ve R mork rc l k faaliyetlerini koordine etmek, yasal d zenleme yapmak, Uluslararas Denizcilik rg t (IMO) n n Deniz Emniyeti Komitesi (MSC) ve Seyir Emniyeti Alt Komitesi (NAV)

2 Al malar n takip etmek ve toplant lar na kat lmak, Yabanc bayrakl gemilerin lkemiz limanlar n ziyaretlerine ve bo az ge i lerine izin vermek, Dalabilir Deniz ara lar na ili kin al malar koordine etmek, Deniz u aklar u u izin taleplerini de erlendirmek, Bat k karma faaliyetlerine ili kin al malar koordine etmek, Denizde bilimsel, sportif ve ticari faaliyetlerle ilgili talepleri cevapland rmak ve planlamas n yapmak, Seyir Emniyeti ve Deniz G venli i mevzuat al malar n yapmaktad r. 5 T rk Bo azlar Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi Sistem Y kseltmesi ve lavesi Projesi T rk Bo azlar Gemi Trafik Hizmetleri Sisteminin; - de i en ulusal ve uluslararas kurallara uygun hale getirilmesi, - g n m z teknolojik imkanlar na sahip olabilmesi, - kesintisiz ve y ksek kullan labilirlik oran yla i letimini s rd r lmesi, - ihtiya duyulan yeni uygulamalar ve ilave te hizatlara sahip olabilmesi, - yeni i letimsel ve y netimsel zellikler kazanabilmesi, yaz l m g ncellemesi ve donan m temini yap larak g ncellenmesi ama lanm olup, Fizibilite Raporu haz rlanm , Teknik artname al malar devam etmektedir.

3 6 Otomatik Tan mlama Sistemi (OTS ) Otomatik Tan mlama Sistemi (OTS) (gemi-gemi ve gemi-sahil aras nda gemi kimlik bilgilerinin otomatik olarak anl k g nderilmesini sa layan sistem), kurularak tarihinde hizmete ba lam t r. Bu sistem ile Karadeniz, Ege ve Do u Akdeniz'de ok geni bir alanda gemileri anl k olarak izlemek m mk n hale gelmi tir. Liman Ba kanl klar m z n, kendilerine tahsis edilen eri im yetkisi ile kendi idari sahas i erisinde bulunan gemi ve Deniz ara lar n uzaktan izleyebilme imkan bulunmaktad r. 7 Otomatik Tan mlama Sistemi Klas-B CS SOLAS kapsam d ndaki Deniz ara lar n n OTS Klas-B CS cihaz ile donat lmas 01/01/2010 tarihi itibari ile zorunlu hale gelmi tir. Bu sistem ile; Seyir Emniyeti ve Deniz g venli i, Yasad olaylar n nlenmesi, K y lar m zdaki t m Deniz resminin elde edilmesi, ama lanmaktad r.

4 8 Otomatik Tan mlama Sistemi (AIS-OTS ) dari Yapt r m; 15/8/2012 tarihli ve 28385 say l Resmi Gazetede yay mlanarak y r rl e girmi olan Gemi Trafik Hizmetleri Sistemlerinin Kurulmas na ve letilmesine li kin Y netmelik te De i iklik Yap lmas na li kin Y netmelik ile; AIS cihaz bulundurmak y k ml l nde olan gemilerin k zakta bulunma, ar za gibi durumlar ve ola an st haller haricinde bu cihazlar n a k ve al r halde bulundurmas zorunlu tutulmu olup, s z konusu cihaz n ar za yapmas durumunda gemi/tekne kaptan/donatanlar n n durumu ivedilikle en yak n liman ba kanl na bildirme zorunlulu u getirilmi tir. AIS cihaz bulundurmas gerekti i halde bulundurmayanlara 4922 say l Denizde Can ve Mal Koruma Hakk nda Kanunun 20 nci maddesi gere ince yapt r m uygulanmas ve, AIS cihaz faal oldu u halde al t rmayanlar ile AIS cihaz n n ar zalanmas durumunda ar zas n en yak n Liman Ba kanl na bildirmeyenlere 618 say l Limanlar Kanununun 11 inci maddesi gere ince yapt r m uygulan r.

5 H k mleri eklenmi tir. 9 Gemilerin Uzaktan Tan mlanmas ve Takibi (LRIT) Sistemi 08/03/2010 tarihinde K resel LRIT Sistemine entegre olan Ulusal LRIT Veri Merkezi ile d nyan n neresinde olursa olsun t m T rk Bayrakl gemiler ile k y lar m zdan 1000 Deniz mili mesafeye kadar t m yabanc gemiler takip edilmektedir. Sistem zerinden takip edilecek olan T rk bayrakl gemilere LRIT uyum testi yapacak firmalar, Bakanl m zca yetkilendirilmi olup, yakla k 600 adet uluslararas sefer yapan T rk bayrakl gemilerin testleri yetkili firmalarca tamamlanm ve belgelendirilmi tir. Inmarsat T RKSAT Uluslararas Veri De i im Merkezi Veri Da t m Plan Liman Devleti AK Otoritesi K y Devleti Bayrak Devleti Konum Kimlik bilgileri Veri Merkezi (KEGM) Di er Veri Merkezleri LRIT CSP 6 Saatlik Raporlama 10 K lavuzluk ve R mork rc l k Hizmetleri K lavuzluk ve r mork rc l k hizmetleri.

6 Seyir , can, mal ve evre emniyetinin sa lanmas ve korunmas kapsam nda, gemilerin, limana giri ve k lar nda, r ht m ve iskelelere yana ma ve ayr lmalar nda, mendireklere ba lanmalar nda, demirlemelerinde, buralar terk etmelerinde ve herhangi bir nedenle yer de i tirmelerinde ilgili liman mevzuat nda belirtilen gemi tonaj de erleri esas al nmak kayd yla yeterli say da ve ekme g c nde r mork r yard m al narak, zorunlu veya zorunlu olmad durumlarda iste e ba l olarak verilen hizmetlerdir. K lavuzluk ve r mork rc l k hizmetlerine ili kin olarak ger ekle tirilen t m usul ve uygulamalar; Bakanl m z n 655 say l Te kilat ve G revleri Hakk ndaki Kanun H km nde Kararname sindeki Genel M d rl m z n g revlerinin belirtildi i 9 uncu maddenin k bendinde yer alan T rk k y lar nda faaliyet g steren liman, iskele ve benzeri k y yap lar na yana acak gemiler ile T rk bo azlar n kullanacak gemilere verilecek k lavuzluk ve r morkaj hizmetlerine ili kin usul ve esaslar belirlemek, bu hizmetleri vermek veya verebilecekleri yetkilendirmek ve denetlemek.

7 H km ne istinaden Bakanl m z taraf ndan y r t lmektedir. lkemizdeki k lavuzluk ve r mork rc l k hizmetlerinin, hangi te kilatlar taraf ndan nerelerde verildi ine rnek olarak bakacak olursak; 11 Rize Liman leticisi : Riport Hopa Liman leticisi: Park Denizcilik Trabzon Liman leticisi : Trabzon Liman l. Giresun Liman leticisi : ak ro lu Giresun Lim. l. Ordu Liman leticisi : ak ro lu Ordu Lim. l. nye Liman leticisi : nye Belediyesi 12 Samsun Liman leticisi:Samsunport Uluslar. Liman l. Samsun K y Tesisleri leticisi: Toros Tar m Sinop Liman leticisi: ak ro lu Sinop Lim. l. 13 Zonguldak Liman leticisi: TTK Gn. Md. Karadeniz Ere lisi Liman leticisi: Ere li Demir elik 14 zmit ve Yalova da yer alan k y tesislerine : Deka -Med Marine Gemlik Liman leticisi :GEMPORT Tuzla Tersaneler B lgesi leticisi : Gisa Ambarl Liman leticisi: Arpa Liman l.

8 Tekirda M. Ere lisi Bota Tesisleri : Bota A.. zmit / Derince Liman leticisi : TCDD stanbul Bo az K lavuzluk ve R morkaj : K y Emniyeti Gn. Md. zmit T pra Liman Tesisleri : T pra stanbul/Haydarpa a Liman leticisi : TCDD 15 Band rma elebi Liman leticisi : elebi Band rma Liman lt. Tekirda Liman leticisi: TD Tekirda Marta K y Tesisleri leticisi : Marta Karabiga Liman leticisi : da anakkale Ak ansa imento (Uzmar) Liman Tesisi : Ak ansa imento (Uzmar) Ba fa Liman Tesisleri :Badeta anakkale Bo az , anakkale skelesi, Gelibolu ve Kepez Limanlar nda: K y Emniyeti Gn. Md. 16 Dikili Liman leticisi : Dikili Lim. l. T pra Liman Tesisleri leticisi : T pra Nemrut Koyu Liman leticisi : Uzmar zmir Alsancak Liman : K y Emniyeti Gn. Md. e me Liman leticisi : Ulusoy Lim.

9 L. Nemrut Koyu Petkim Liman leticisi : Petkim 17 G ll k Egeport Liman leticisi : Ege Liman l. G ll k Liman leticisi : G ll k Lim. l. Bodrum Liman leticisi : Bodrum Liman l. 18 letici : Marmaris Liman (Ant) letici :Ant Marine (?) letici :? 19 Ta ucu Antalya Liman leticisi :Ortado u Lim. l. Alanya Liman leticisi : Alida Lim. l. Ta ucu Liman leticisi :Seka Mersin Liman leticisi :Mersin Uluslararas Liman l. 20 Ceyhan Liman skenderun Liman letici : Limak Liman l. Ceyhan Liman Tesisleri leticisi :Toros Tar m Ceyhan Liman Bota Tesisleri leticisi :Bota skenderun sdemir Liman Tesisleri leticisi: skenderun Demir elik 21 Deniz U aklar U u zin Talepleri Deniz u aklar n n ini kalk yapmalar i in Deniz alan tahsisi ba vurusu, ilgili Deniz u a i letici firmalarca liman ba kanl klar na yap lacakt r.

10 Ba vurunun de erlendirmesinde asgari olarak dikkate al nacak kriterler; Ba vuru S reci; Deniz U aklar ile Hava Ta ma letmecili i Y netmeli i ndeki h k mler g z n nde bulundurulacakt r. Deniz alan tahsisinde, Seyir , can, mal, evre Emniyeti ve g venli ine azami dikkat edilerek Deniz u aklar i in Deniz alan tahsisi yap lacakt r. Ba vurudaki koordinat/koordinatlar n Deniz haritas nda belirlenmi ve DATUM (WGS 84, Avrupa Datumu 1950) bilgisi koordinat ile birlikte verildi inden emin olunacakt r. Googlemap gibi dijital ortamlardan belirlenmi koordinatlar kabul edilmeyecektir. Talep edilen koordinat, k y tesisi alanlar , demirleme sahalar ve pilot noktalar ile ak mamal ve ba ka denizcilik faaliyetlerine tahsisli alanlar d hilinde veya ok yak n nda olmamal d r. 22 Deniz U aklar U u zin Talepleri Ba vurunun de erlendirmesinde asgari olarak dikkate al nacak kriterler; Deniz u aklar n n gece ini kalk lar na izin verilmeyecektir.


Related search queries