Example: bankruptcy

skralde mand - BAR transport og engros

Branchearbejdsmilj r det for transport og engrosJeg erskraldemandbrancheveJledning1indholdsf ortegnelseIndledning .. 2 Arbejdet som skraldemand .. 4 Planl gning af arbejdet .. 4 god praksis .. 5 Afl sning p forbr ndingsanl g og andre modtageanl g .. 6 Arbejdsmilj politik .. 7 Arbejdspladsvurdering - APV .. 7 Ulykkesrisici .. 7 fald og snublen .. 7 trafiksikkerhed .. 9 Mikroorganismer .. 9 Personlige v rnemidler .. 10 Velf rdsforanstaltninger og arbejdshygiejne .. 11 Materiel til indsamling .. 13 h ndgreb og hjul .. 13 god praksis.

2 indledning Jobbet som skraldemand med indsamling af dagrenovation er et frit og selv-stændigt job, der veksler mellem kørsel i bil og håndtering af dagrenovation

Tags:

  Dmna

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of skralde mand - BAR transport og engros

1 Branchearbejdsmilj r det for transport og engrosJeg erskraldemandbrancheveJledning1indholdsf ortegnelseIndledning .. 2 Arbejdet som skraldemand .. 4 Planl gning af arbejdet .. 4 god praksis .. 5 Afl sning p forbr ndingsanl g og andre modtageanl g .. 6 Arbejdsmilj politik .. 7 Arbejdspladsvurdering - APV .. 7 Ulykkesrisici .. 7 fald og snublen .. 7 trafiksikkerhed .. 9 Mikroorganismer .. 9 Personlige v rnemidler .. 10 Velf rdsforanstaltninger og arbejdshygiejne .. 11 Materiel til indsamling .. 13 h ndgreb og hjul .. 13 god praksis.

2 14 Skraldebilen .. 16 god Praksis .. 16 Adgangsveje .. 18 adgangsveje med h ldninger .. 18 god praksis .. 19 afhentningsstedet .. 20 god praksis .. 20 Udbyders pligter .. 26 Planl 27 samarbejde .. 27 god praksis .. 28 Vil du vide mere .. 28 Jeg er skraldemand 2indledningJobbet som skraldemand med indsamling af dagrenovation er et frit og selv-st ndigt job, der veksler mellem k rsel i bil og h ndtering af dagrenovation hos borgerne. ved indsamling af affald bruger man sin krop og f r motion hver dag udend rs i al slags branchevejledning skal inspirere til et godt arbejdsmilj for skralde -m nd, der indsamler dagrenovation.

3 Om arbejdet er sikkert og sundt afh nger af flere ting: Kommunens tilbud og krav til borgerne Planl gning af arbejdet Tilstedev relse og brug af tekniske hj lpemidler Bilens indretning og hj lpeudstyr Personligt beskyttelsesudstyr og arbejdsbekl dning Sikker adf rd. branchevejledningen retter sig mod skraldem nd og deres arbejdsgivere samt udbydere af dagrenovationsopgaver. Alle har en vigtig rolle at spille for at sikre et godt arbejdsmilj for skraldem ndene. det gode arbejdsmilj foruds tter, at alle respekterer og anerkender en gensidig afh ngighed. arbejdsgiveren er ansvarlig over for skraldem ndene, men kommunen - som udbyder - har ogs et ansvar.

4 Kommunen skal h ndh ve sit renovationsregulativ i forhold til borgerne. et godt samarbejde mellem de forskellige akt rer er derfor er skraldemandUdbyder af renovation spiller en vigtig rolle for skraldemandens arbejdsmilj . I udbudsmaterialet skal der tages hensyn til skraldem ndenes sikkerhed og sundhed. Udbyder skal s rge for, at udbudsmaterialet indeholder relevante oplysninger om s rlige, v sentlige arbejdsmilj forhold forbundet med arbej-dets udf relse. Udbyder skal medvirke til, at den valgte renovationsvirksomhed kan udf re arbejdet sikkerheds- og sundhedsm ssigt forsvarligt. Udbyder skal s rge for, at materiellet er i orden, f lge op p udbudsbetingelserne vedr rende arbejdsmilj og v re med til at l se de problemer med adgangsveje, der opst r hen ad vejen.

5 Endelig skal udbyder sikre, at der er sammenh ng mel-lem kommunens regulativer for snerydning og afhentning af affald. derfor er der i denne branchevejledning lagt v gt p de gode eksempler. sidst i branchevejledningen er der afsnit om materiel, skraldebilen, adgangsveje og udbyders opgaver. Afsnittene tager udgangspunkt i kravene i Arbejdstilsynets vejledning om indretning og brug af dagrenovationssystemer suppleret med billeder af forskellige l lp os med at g re materialerne bedre! bar transport og engros anvender brugernes bed mmelse af materialerne til at blive bedre. materialerne evalueres i en vis periode efter deres offentligg relse. alle kan bidrage til evalueringen p hjemmesiden har haft branchevejledningen til gennemsyn og finder, at indholdet i den er i overensstemmelse med arbejdsmilj lov-givningen.

6 Arbejdstilsynet har alene vurderet branchevejledningen, som den foreligger og har ikke taget stilling til, om den d k-ker samtlige relevante emner inden for det p g ldende omr som skraldemandPlanl gning af arbeJdetindsamling af dagrenovation foreg r ofte i hurtigt tempo, hvor det er holdet p bilen, der i f llesskab s tter tempoet. h jt arbejdstempo kan belaste dine muskler, sener, led og kredsl b samt eventuelt give problemer med muskler og led. gode adgangsforhold, tekniske hj lpemidler og en god tilrettel ggelse af arbejdet kan v re med til at forebygge ulykker og skader p muskler og led. husk - som udgangspunkt skal affald k res ikke b res. det mindsker b de den samlede belastning og ulykkesrisici i form af stikskader som f lge af, at borgerne ikke har emballeret affaldet du i en periode har f et ondt i ryg, skuldre eller kn s tal med din arbejdsgiver.

7 Det kan v re en god id at f en mindre belastende rute eller mindre belastende arbejdsopgaver i en periode, hvis det er muligt. P den m de kan du m ske undg at l gge dig syg eller p sigt holde op med at nd henter affald p mange forskellige adresser. derfor er transport - og adgangsvejene meget vigtige. n r du k rer affaldsbeholder eller k rre, skal adgangsvejen helst v re kort og vandret. Underlaget skal v re k refast og uden uj vnheder og niveauforskelle. skridsikkert underlag giver dig bedst fodf ste. det skal umiddelbart v re til at komme til affaldsbeholder eller s k, hvor den skal afhentes. l ger og d re skal v re udformet, s du let kan komme t t p og hente materiellet, se afsnittet om og adgangsveje skal v re ryddet for sne og v re skridsikre.

8 Det er ikke kun omkring affaldsstativet, der skal v re ryddet. Ogs adgangsvejen mellem affaldsstativet og skraldebilen skal v re ryddet, s det er sikkert at t mme affaldet op i komprimatoren. skraldemanden skal ikke v re n dsaget til at passere en h j vold af sne med l ft af affald eller tr k af k skal planl gges, s du kan arbejde i det tempo, der passer til de konkrete forhold. ved planl gning af arbejdet vurderer arbejdsgiveren: Organisering af arbejdet, arbejdstempo, mulighed for pauser og eventuel variation i arbejdet Metode til afhentning og t mning (manuel eller mekanisk, h j- eller lav-komprimator, udsugning, betjeningsgreb t t p eller langt fra komprima-tor osv.)

9 Personlige v rnemidler og muligheder for vask og h ndhygiejne mv. 5 Jeg er skraldemandRuteplanl gning har ogs betydning for arbejdsmilj et. Hvis det er muligt, s tilrettel g ruterne under hensyntagen til en ligelig fordeling af de mest bela-stende opgaver mellem chauff rerne, s de belastende ruter p ugebasis fordeles over flere biler. Det udj vner den fysiske belastning mellem skralde -m ndene. god kommunikation og samarbejde mellem k rselsledelsen og skraldem n-dene er vigtigt. det er vigtigt, at ledelsen f lger op p arbejdsmilj problemer. det viser, at lederen tager medarbejdernes problemer alvorligt. instruktion og kontrol skal sikre, at du anvender de tekniske hj lpemidler og personlige v rnemidler, som arbejdsgiveren stiller til r dighed.

10 Arbejdsgive-ren har ansvaret for den overordnede planl gning. Du har selv indflydelse p , hvordan du udf rer praksis P en renovationsvirksomhed er det lykkedes at ndre arbejdsrutinerne. En renovati-onsvirksomhed fik konomisk st tte fra Forebyggelsesfonden til forbedring af arbejdsmilj -et. Projektet viste, at uddannelse i og indf relse af gode arbejdsmetoder kan f re til nedsat arbejdstempo. Arbejdsmilj organisationen og eksterne konsulenter udarbejdede instruk-tioner om ergonomisk korrekte arbejdsmetoder i indsamlingen. Id en var, at metoderne skulle kunne anvendes i dagligdagens ikke altid optimale situationer. Et distrikt med erfarne medarbejdere accepterede at afpr ve de korrekte arbejdsmetoder i to m let var at f erfaringer med, hvilke fordele og ulemper en oml gning af rutinerne ville have for skraldem ndenes arbejdsmilj.


Related search queries