Example: marketing

YÜKSEKTE ÇALIŞMA TALİMATI - isgebrar.com

Y KSEKTE ALI MA TAL MATI Sayfa No: 1/4 1-Y ksekli i tabandan itibaren 2 metreden daha fazla olan ve d me veya kayma tehlikesi bulunan yerlerde al anlarla, kiremit d eyicilerine, oluk ve her t rl d boya i leri yapanlara, g rg r vin lerini al t ranlara ve kuyu, la m, galeri ve benzeri derinliklerde al anlara emniyet kemerleri verilecek ve i iler de verilen bu kemerleri kullanacaklard r 2-Y ksek betonarme platformlar n n d eme kenarlar na d meyi nleyecek korkuluk yap lacakt r. Bu m mk n olmad hallerde, serbest al may sa lamak i in d eme kenar na korkuluklu iskele yap lacakt r 3-D eme kenarlar en az ndan, uyar niteli inde k rm z -beyaz renkli erit bant ile sar lmal d r.

YÜKSEKTE ÇALIŞMA TALİMATI Sayfa No: 1/4 1-Yüksekliği tabandan itibaren 2 metreden daha fazla olan ve düşme veya kayma tehlikesi bulunan yerlerde çalışanlarla, kiremit döşeyicilerine, oluk ve her türlü dış boya işleri yapanlara,

Tags:

  Isgebrar

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of YÜKSEKTE ÇALIŞMA TALİMATI - isgebrar.com

1 Y KSEKTE ALI MA TAL MATI Sayfa No: 1/4 1-Y ksekli i tabandan itibaren 2 metreden daha fazla olan ve d me veya kayma tehlikesi bulunan yerlerde al anlarla, kiremit d eyicilerine, oluk ve her t rl d boya i leri yapanlara, g rg r vin lerini al t ranlara ve kuyu, la m, galeri ve benzeri derinliklerde al anlara emniyet kemerleri verilecek ve i iler de verilen bu kemerleri kullanacaklard r 2-Y ksek betonarme platformlar n n d eme kenarlar na d meyi nleyecek korkuluk yap lacakt r. Bu m mk n olmad hallerde, serbest al may sa lamak i in d eme kenar na korkuluklu iskele yap lacakt r 3-D eme kenarlar en az ndan, uyar niteli inde k rm z -beyaz renkli erit bant ile sar lmal d r.

2 4-Y k ta yan iskelelerde alet ve malzemenin d erek kazaya sebep olmas n nlemek i in d eme d k sm na 15 santimetre y ksekli inde bir etek tahtas konacakt r. 5- skele zerinde yap lan al ma an nda, iskelelerde k pr g revi g recek ge itler, 60 santimetreden dar ve korkuluksuz yap lmayacakt r 6- elik borulu iskeleler, sa a ve sola sallanmayacak ekilde yeteri kadar apraz borularla takviye edilecek ve binadan ayr lmayacak ekilde tespit olunacakt r 7- elik borulu iskelelerdeki platformlarda kullan lacak kalas veya di er ah ap k s mlar n zellikleri ile kullan lacak aprazlar, korkuluklar, ara korkuluklar ve benzeri k s mlardaki aral klar aranan zelliklere uygun ve sa lam yap da olacakt r. 8-Boru veya madeni iskeleler statik, elektri e kar uygun ekilde topraklanacakt ko ullar sa lanmadan iskele zerine kesinlikle k lmayacakt r 9- Al ak veya y ksek seviyede olan hareketli veya sabit al ma yerleri; a.

3 Al an i i say s , b. zerlerinde bulunabilecek maksimum a rl k ve bu a rl n da l m , kalabilece i d etkiler, g z n ne al narak yeterli sa laml k ve dayan kl l kta olacakt r Bu al ma yerlerinin ta y c sistemleri ve di er k s mlar yap s gere i yeterli sa laml kta de ilse, al ma yerinin tamam n n veya bir k sm n n zamans z veya kendili inden hareketini nlemek i in, bunlar n dayan kl l uygun ve g venilir sabitleme metotlar yla sa lanacakt r Y KSEKTE ALI MA TAL MATI Y KSEKTE ALI MA TAL MATI Sayfa No: 2/4 10- al ma yerlerinin sa laml ve dayan kl l uygun ekilde ve zellikle de al ma yerinin y kseklik veya derinli inde de i iklik oldu unda kontrol edilecektir.

4 11-Y ksekten d meler, zellikle yeterli y kseklikte sa lam korkuluklarla veya ayn korumay sa layabilen ba ka yollarla nlenecektir. Korkuluklarda en az; bir trabzan, orta seviyesinde bir ara korkuluk ve taban nda eteklik bulunacakt r. 12-Y ksekte al malar ancak uygun ekipmanlarla veya korkuluklar, platformlar, g venlik a lar gibi toplu koruma ara lar kullan larak yap lacakt r. in do as gere i toplu koruma nlemlerinin uygulanmas n n m mk n olmad hallerde, al ma yerine ula lmas i in uygun ara lar sa lanacak,(sepetli i makinalar ,y kseklikli al ma platformlar vb.) al lan yerde v cut tipi emniyet kemeri veya benzeri g venlik y ntemleri kullan lacakt r. 13- al ma platformlar , ge itler ve iskele platformlar , ki ileri d mekten ve d en cisimlerden koruyacak ekilde yap lacak, boyutland r lacak, kullan lacak ve muhafaza edilecektir.

5 14-Merdivenler yeterli sa laml kta olacak ve uygun ekilde bak m ve muhafazas sa lanacakt r. Bunlar uygun yerlerde ve ama lar na uygun olarak do ru bir ekilde kullan lacakt r. 15-Seyyar iskelelerin kendili inden hareket etmemesi i in gerekli nlem al nacakt r. 16-B t n kald rma ara lar ile(insan ta yan sepetli i makinalar ,y kseklikli al ma platformlar vb.) ba lant lar , sabitleme ve destekleme elemanlar da dahil b t n yard mc k s mlar ;Kullan m amac na uygun ve yeterli sa laml kta tasarlanm ve imal edilmi olacak,Do ru ekilde kurulacak ve kullan lacak,Her zaman iyi al abilir durumda olacak,Y r rl kteki mevzuata g re, periyodik olarak kontrol, test ve deneyleri yap lacak,Bu konuda e itim alm ehil ki ilerce kullan lacakt r.

6 17-Kald rma ekipman ve aksesuarlar belirlenen amac d nda kullan lmayacakt r. 18- ilerin at zerinde veya kenar nda veya k r lgan malzemeden yap lm herhangi bir y zey zerinde al mak zorunda oldu u hallerde; k r lgan maddeden yap lm y zeyde dalg nl kla y r melerini veya yere d melerini nleyecek nlemler al nacakt r. 19- at e imlerinin 45 dereceyi a t durumlarda, at , kaymay nleyici at el merdiveni ya da iskele platformu gibi bir destek sistemi olmaks z n al maya uygun de ildir. Gerekli tedbirler al nmadan kesinlikle at zerine k lmayacakt r. Y KSEKTE ALI MA TAL MATI Sayfa No: 3/4 20- skele al anlar n n emniyetli al ma sistemleri olmal d r, b yle bir sistem yoksa iskele al anlar ko umlar(para t ipli emniyet kemeri vb.)

7 Ve ma halatlar i eren koruma cihazlar kullanmal d r. 21- skele zerinde emniyet ko umu kullanan i iler yaln z ba lar na al mamal d r. T m v cut ko umu i inde as l kalm olan i iler m mk n oldu unca abuk kurtar lmal d r. Bundan dolay , i iler, d m bir i inin kurtar lmas harekat n ger ekle tirebilecek kapasitede ve saha i i kurtarma ekipman ve prosed rlerine de a ina olmal d r. 22-Y kseltmeli al ma platformu ters d nme ihtimaline kar ya da bir ka cihaz yoluyla tahliye edilmesi gerekti i durumlarda y kseltmeli al ma platformunda bir t m v cut ko umu( al an i iyi ikinci bir emniyet halat yla ba layan g venlik ekipman ) ve d kesme ekipman (i i platformdan d t zaman i inin yere arpmas n engelleyen ekipman) giyilmelidir.

8 Makas kald ra l y kseltmeli platform tiplerinde d kesme sistemi gerekli de ildir. 23-Hafif- al ma asma platform (sallan r platform) her bir vin te bir tel halatla as l tutulan sallan r platformda al makta olan herkes, ankraja ba lanm ba ms z bir emniyet halat na ba l birer emniyet ko umu ve ma halat giymelidir. 24-Ak m Ta yan Enerji Nakil Hatlar n n Yak n nda Ger ekle tirilen Bitki rt s Denetim al malar na y nelik Personel Elektrik Emniyeti i in Budama ve kesme g revleri, al maya ba lamadan evvel daima dikkatli bir ekilde de erlendirilmeli ve yer ekipleri, yukar da al makta olan personelin elektrik kablolar y z nden kar kar ya kalabilece i olas tehlikelere kar her an tetikte olmal d r. 25-E itimsiz personel asla enerji hatlar n n yukar s nda al mamal ya da a a sallanabilecek, d ebilecek ya da ak m ta yan enerji hatlar ile temas edebilecek dallar kesmemelidir.

9 26- zerinde ak m ta yan elektrik kablolar n n yak nlar nda y ksek a aca kmak i in asla metal el merdivenleri kullan lmamal d r. 27-Y l i inde t m sanayi sekt rlerinde kar la lan y ksekten d me vakalar n n b y k k sm n n nedeni el merdivenlerinin yanl kullan lmas d r. El merdivenin d zg n ve yatay bir alana, alt k sm ile duvar aras ndaki mesafe dikey boyunun yakla k olacak ekilde yerle tirilmi olmas n n temin edilmesi hayati nem ta maktad r. Y KSEKTE ALI MA TAL MATI Sayfa No: 4/4 28-El merdivenleri alana girmek ya da alandan kmak amac yla kullan lmal ve platform olarak kullan lmamal d r. rnek olarak, bak m tamamlamak, tesis/ara operasyonunu izlemek, tesisi/araca hizmet yerine getirmek ya da al ma alan ndan ayr lmak i in 29-D melere kar kullan lan donan mlar tam ve eksiksiz olarak bilin ve uygun zamanda uygun ekipman kullan n.

10 D meyi nleyici ekipman (gerekli t m aksesuarlar yla birlikte). Kinetik enerjiyi absorbe eden frenleme ekipman (gerekli t m aksesuarlar yla birlikte). V cudu bo lukta tutabilen donan m (para t kemeri) 30-Koruyucu baretlerinizi y ksekte al rken mutlaka n z i e g re uygun sa laml kta ve rahat kullan m olan baretleri tercih edin. n aat i leri, zellikle iskeleler ve yerden y ksek al ma platformlar n st nde, alt nda veya yak n nda yap lan i ler, kal p yap m ve s k m , montaj ve kurma i leri, iskelede al ma ve y k m i leri 31-Kaymay nleyici ve delinmeye dayan kl ayakkab lar n z at vb. al ma alanlar nda mutlaka giyin. at i leri vb. 32-Emniyet kemerlerinizi y ksekte yapt n z al malarda mutlaka kemerinizin yapt n z al maya uygun olup olmad n mutlaka formeninize veya G venli i M hendisinize dan arak teyit skelelerde al ma- Prefabrik par alar n montaj - Direk ya da s tunlarda al ma , 33-Emniyet kemerlerinin yeterli olmad durumlarda ek g venlik halatlar na ihtiya vard durumlar mutlak renin ve gerekti inde kullan n.