Example: air traffic controller

T.C. - resmigazete.gov.tr

Resm Gazete Kurulu Tarihi: (7 Te rinievvel 1336)-7 Ekim 1920 Y netim ve Yaz leri in Ba bakanl k Ne riyat Daire Ba kanl na ba vurulur 10 Eyl l 1983 CUMARTES Say : 18161 J YASAMA B L M KANUNLAR Z lfiye G rler'e Vatani Hizmet Tertibinden Ayl k Ba lanmas Hakk nda Kanun Kanun No. 2883 Kabul Tarihi : 8/9/1983 MADDE l. Posof 1335 do umlu Dursun K z Z lfiye G rler'e, hayatta bulun du u s rece 15/6/1978 tarihli ve 2150 say l Kanun h k mlerine g re, Vatan Hiz met Tertibinden ayl k ba lanm t r.

Sayfa : 2 RESMÎ GAZETE 10 Eylül 1983 — Sayı • 18161 2490 Sayılı Artırma ve Eksiltme ve ihale Kanununun 2, 5, 7, 14, 16, 19, 25, 27, 36, 37, 41, 46, 50 ve 60 ıncı Maddeleriyle Bu Kanuna 6150 Sayılı Kanunla

Tags:

  Haile

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Advertisement

Transcription of T.C. - resmigazete.gov.tr

1 Resm Gazete Kurulu Tarihi: (7 Te rinievvel 1336)-7 Ekim 1920 Y netim ve Yaz leri in Ba bakanl k Ne riyat Daire Ba kanl na ba vurulur 10 Eyl l 1983 CUMARTES Say : 18161 J YASAMA B L M KANUNLAR Z lfiye G rler'e Vatani Hizmet Tertibinden Ayl k Ba lanmas Hakk nda Kanun Kanun No. 2883 Kabul Tarihi : 8/9/1983 MADDE l. Posof 1335 do umlu Dursun K z Z lfiye G rler'e, hayatta bulun du u s rece 15/6/1978 tarihli ve 2150 say l Kanun h k mlerine g re, Vatan Hiz met Tertibinden ayl k ba lanm t r.

2 MADDE 2. Bu Kanun yay m n izleyen ayba nda y r rl e girer. MADDE 3. Bu Kanun h k mlerini Maliye Bakan y r t r. 9/9/1983 Telli K rana Vatani Hizmet Tertibinden Ayl k Ba lanmas Hakk nda Kanun Kanun No. 2884 Kabul Tarihi : 8/9/1983 MADDE l. I d r 1336 do umlu Mehmet K z Telli K ran'a, hayatta bulun du u s rece 15/6/1978 tarihli ve 2150 say l Kanun h k mlerine g re, Vatani Hiz met Tertibinden ayl k ba lanm t r. MADDE 2. Bu Kanun yay m m izleyen ayba nda y r rl e girer.

3 MADDE 3. Bu Kanun h k mlerini Maliye Bakan y r t r. 9/9/1983 Yasama B l m Sayfa : 1 Resmi Gazete Kodu : 100983 Resmi Gazete Fihristi 64. Sayfadad r. Sayfa : 2 RESM GAZETE 10 Eyl l 1983 Say 18161 2490 Say l Art rma ve Eksiltme ve ihale Kanununun 2, 5, 7, 14, 16, 19, 25, 27, 36, 37, 41, 46, 50 ve 60 nc Maddeleriyle Bu Kanuna 6150 Say l Kanunla Eklenen Ek Maddenin De i tirilmesine ve Bu Kanuna Ek 4876 Say l Kanunun Y r rl kten Kald r lmas na li kin Kanun H km nde Kararnamenin Y r rl kten Kald r lmas na Dair Kanun Kanun No.

4 2885 Kabul Tarihi: 8/9/1983 MADDE 1. 2490 Say l Art rma ve Eksiltme ve hale Kanununun 2, 5, 7, 14, 16, 19, 25, 27, 36, 37, 41, 46, 50 ve 60 nc maddeleriyle bu Kanuna 6150 say l Ka nunla eklenen ek maddenin de i tirilmesine ve .bu Kanuna ek 4876 say l Kanunun y r rl kten kald r lmas na ili kin 19/1/1979 tarihli ve 22 say l Kanun H km nde Kararnamenin t m y r rl kten kald r lm t r, MADDE 2 Bu Kanun 1 Ocak 1984 tarihinde y r rl e girer.

5 MADDE 3. Bu Kanun h k mlerini Bakanlar Kurulu y r t r. 9/9/1983 Devlet hale Kanunu Kanun No. 2886 Kabul Tarihi : 8/9/1983 Kapsam MADDE 1. Genel b t eye dahil dairelerle katma b t eli darelerin, zel idare ve belediyelerin al m, sat m, hizmet, yap m, kira, trampa, m lkiyetin, gayri ayn hak tesisi ve ta ma leri bu Kanunda yaz l h k mlere g re y r t l r. Birinci f krada say lan daire ve idarelere ba l d ner sermayeli kurulu lar ile zel kanunlarla veya zel kanunlar n vermi oldu u yetkiyle kurulmu bulunan fon lar n yukar da belirtilen i lerinin nas l yap laca Maliye Bakanl nca haz rlanarak Bakanlar Kurulunca kar lacak y netmelikte belirtilir.

6 Lkeler MADDE 2. Bu Kanunun y r t lmesinde, ihtiya lar n en iyi ekilde, uy gun artlarla ve zaman nda kar lanmas ve halede a kl k ve rekabetin sa lanmas esast r. Ba ka ba ka istekliler taraf ndan kar lanmas mutat olan muhtelif i ler bir eksiltmede toplanamaz. Ancak, ihalelerinin ayr ayr yap laca a klanmak sure tiyle il nlar birarada yap labilir. Bu Kanunda yaz l hallerden yararlanmak amac yla ihale konusunu olu turan i ler k s mlara b l nemez.

7 Ancak, istekli kmad takdirde, al m ekillerini de i ti recek mahiyette olmamak zere nemli i lerin k s mlara ayr lmas m mk nd r. haleler kesin zaruret olmad k a i in mahiyetine g re en uygun fiyatla temini m mk n olan mevsimlerde yap l r. Arsas temin edilmemi , m lkiyet ve kamula t rma lemleri tamamlanmam olan ve gerekli oldu u halde imar durumu, tip yap larda tatbikat, di erlerinde avan projeleri ve bunlara dayal ke ifleri bulunmayan yap m i lerinde haleye k lamaz.

8 Hale yetkilisi MADDE 3. Bu Kanunda yaz l i leri yapt rmaya ve ihaleye, idarelerin ita amirleri yetkilidir. Tan mlar MADDE 4 Bu Kanunun uygulanmas nda : Al n , sat m : Ta n r ve ta nmaz mallar ile her t rl ihtiya maddeleri, hiz met ve haklar n al m ve sat m m, Yasama b l m sayfa:2 8 Say 10 Eyl l 1983 Say : 18161 RESM GAZETE Hizmet: Kanun, t z k ve y netmeliklere g re al t r lan ayl kl , cretli, yevmiyeli ve s zle meli personel istihdam hari olmak zere ger ek veya t zelki i-lere cret kar l nda yapt r lan ara t rma, sondaj, imalat, prototip imalat, istik af, et t, harita, plan, (proje, kontroll k, m avirlik ve benzeri her t rl hizmetleri, Yap m.)

9 Her t rl in aat ihzarat, imalat, sondaj, tesisat, onar m, y kma, de i tirme, iyile tirme, yenile tirme ve montaj i lerini, Kira : Ta n r ve ta nmaz mallar n ve haklar n kiralanmas n veya kiraya verilmesini, Trampa ve M lkiyetin Gayri Ayni Hak Tesisi : Bor lar Kanunu ile T rk Medeni Kanununun trampa ve m lkiyetin gayri ayn hak tesisi ile ilgili maddele rinde g sterilmi i lemleri. Ta ma : Y kleme, ta ma, bo altma, depolama ve bunlara ili kin ambalaj i lerini, Tahmin edilen hale konusu olan i lerin tahmin edilen bedelini ve yap m i lerinde ke if bedelini, Uygun bedel: Art rmalarda, tahmin edilen bedelden a a olmamak zere, teklif edilen bedellerin en y kse ini.

10 Eksiltmelerde tahmin edilen bedeli ge memek zere, teklif edilen bedellerin tercihe l y k g r lenini, bedel tahmini yap lamayan halelerde teklif edilen bedellerin uygun g r lenini. dare: haleyi yapan daire, kurum ve kurulu lar , stekli: haleye kat lan ger ek veya t zelki i veya ki ileri, hale: Bu Kanunda yaz l usul ve artlarla, i in istekliler aras ndan se ile cek birisi zerine b rak ld n g steren ve yetkili mercilerin onay ile tamamla nan s zle meden nceki i lemleri.


Related search queries