Example: stock market

2017 - dokuman.osym.gov.tr

2017 RENC SE ME VE YERLE T RME S STEM ( SYS) Y KSEK RET M PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU D KKAT: Tercih s resi, 18-26 Temmuz 2017 tarihleri aras ndad r. Tercih bildirim i leminizi tamamlad ktan sonra "Tercih S resi" i erisinde internet adresinden tercihlerinizde de i iklik yapabilirsiniz. Tercih i leminizi tamamlad ktan sonra "Tercih S resi" i erisinde internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yaz c dan tercih listenizin bir d k m n edinerek saklay n z. Bu k lavuz, Y ksek retim Kurulu kararlar do rultusunda haz rlanm t r. K lavuzun yay mlanmas ve uygulanmas , Y ksek retim Genel Kurulunun tarihli karar ile kabul edilmi tir.

2017 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU DİKKAT: Tercih süresi, 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasındadır.

Tags:

  2017, 2017 dokuman, Dokuman, Osym

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of 2017 - dokuman.osym.gov.tr

1 2017 RENC SE ME VE YERLE T RME S STEM ( SYS) Y KSEK RET M PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU D KKAT: Tercih s resi, 18-26 Temmuz 2017 tarihleri aras ndad r. Tercih bildirim i leminizi tamamlad ktan sonra "Tercih S resi" i erisinde internet adresinden tercihlerinizde de i iklik yapabilirsiniz. Tercih i leminizi tamamlad ktan sonra "Tercih S resi" i erisinde internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yaz c dan tercih listenizin bir d k m n edinerek saklay n z. Bu k lavuz, Y ksek retim Kurulu kararlar do rultusunda haz rlanm t r. K lavuzun yay mlanmas ve uygulanmas , Y ksek retim Genel Kurulunun tarihli karar ile kabul edilmi tir.

2 NDEK LER 1. Y KSEK RET M PROGRAMLARINA RENC YERLE T RME LE LG L GENEL B LG LER --------------------------------- 1 Merkez Yerle tirme in Tercih lemi Nas l Yap lacakt r? ---------------------------------------- ---------------------------------------- ------------- 1 Adaylar Y ksek retim Programlar na Nas l Yerle tirilecektir? ---------------------------------------- ---------------------------------------- -------- 1 Y ksek retim Program na Yerle tirilen Adaylar n OBP'lerinin arp laca Katsay lar ---------------------------------------- -------------------- 1 Merkez Yerle tirme Yap lacak Y ksek retim Programlar n n Kontenjan ve Ko ullar Nelerdir?

3 ---------------------------------------- ------- 1 Tercihler le lgili Ko ullar Nelerdir? ---------------------------------------- ---------------------------------------- ---------------------------------------- 1 2. TERC H LE LG L B LG LER ---------------------------------------- ---------------------------------------- ---------------------------------------- ------- 3 Tercihlerin Yap lmas ---------------------------------------- ---------------------------------------- ---------------------------------------- ----------------- 3 Okul Birincilerinin Tercihlerini Yaparken G z n nde Tutaca Hususlar ---------------------------------------- ----------------------------------- 4 Engelli Adaylar n Tercihlerini Yaparken G z n nde Tutaca Hususlar ---------------------------------------- ----------------------------------- 4 3.

4 YERLE T RME LEMLER NASIL YAPILACAKTIR? ---------------------------------------- ---------------------------------------- ---------------- 4 Merkez Genel Yerle tirme Ne Zaman ve Nas l Yap lacakt r? ---------------------------------------- ---------------------------------------- ----------- 4 Merkez Yerle tirme leminde E it Puan Alan Adaylara Nas l Bir lem Yap l r? ---------------------------------------- --------------------------- 5 T B TAK Yar malar nda Ba ar l Olanlar ---------------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- 5 Ek Yerle tirme Nas l Yap lacakt r?

5 ---------------------------------------- ---------------------------------------- ---------------------------------------- --- 7 Yerle tirme Sonu lar Nas l Duyurulacakt r? ---------------------------------------- ---------------------------------------- ------------------------------- 7 4. Y KSEK RET M PROGRAMLARINA KAYIT LEMLER ---------------------------------------- ---------------------------------------- -------- 7 Kay t in Gerekli Belgeler ---------------------------------------- ---------------------------------------- ---------------------------------------- ----------- 7 Kay tla lgili Bilgiler ---------------------------------------- ---------------------------------------- ---------------------------------------- -------------------- 7 SYS Sonu lar na G re Kay t Hakk Kazan ld Bildirilen Y ksek retim Programlar na Hangi Durumlarda Kay t Yapt r lamaz?

6 ---------------------------------------- ---------------------------------------- ------------------------------------- 8 SYM'nin Y ksek retim Kurumlar ndaki Kay t lemleri ve Bu Kurumlar Aras ndaki Ge i lerle li kisi Var m d r? ----------------------- 9 5. ZEL YETENEK GEREKT REN Y KSEK RET M PROGRAMLARINA RENC ALIMI NASIL OLACAKTIR? ------------- 9 ekil 1. Adaylar n Tercih Yapabilecekleri Tablolar ---------------------------------------- ---------------------------------------- ------------------------------ 2 Tablo 1A Y ksek retim Programlar na Ba vurabilmek in En Az Ka Puan Almak Gerekir? ---------------------------------------- ---------------- 11 Tablo 1B Hukuk, Mimarl k, M hendislik, T p, retmenlik Programlar na Ba vurabilmek in En D k Ba ar S ras Nedir?

7 ----------------- 11 Tablo 3 ve Tablo 4 le lgili A klamalar ---------------------------------------- ---------------------------------------- ---------------------------------------- ------ 12 Tablo 3 Merkez Yerle tirme le renci Alan Y ksek retim n Lisans Programlar ---------------------------------------- -------------------------- 14 Tablo 4 Merkez Yerle tirme le renci Alan Y ksek retim Lisans Programlar ---------------------------------------- ----------------------------- 179 Tablo 3 ve Tablo 4'te Yer Alan Y ksek retim Programlar n n Ko ul ve A klamalar ---------------------------------------- ------------------------------ 526 Tablo 5 zel Yetenek S nav Sonu lar na G re renci Alan Y ksek retim Programlar ---------------------------------------- ------------------- 562 Tablo 5'te Yer Alan Y ksek retim Programlar n n Ko ul ve A klamalar ---------------------------------------- ---------------------------------------- --- 583 Tablo 6A Orta retimdeki Baz Alanlar n Yerle tirmede Ek Puan Alaca Lisans Programlar ---------------------------------------- ----------------- 585 Tablo Mesleki ve Teknik Orta retim Kurumlar n n Alanlar le Ayn Alanlardaki Lisans Programlar

8 ---------------------------------------- -- 594 Tablo Teknoloji Fak ltesi / Sanat ve Tasar m Fak ltesi / Turizm Fak ltesi Lisans Programlar ---------------------------------------- ------------- 600 Tablo 6C Mesleki ve Teknik Orta retim Kurumu Mezunlar n n Ek Puanlar Yerle ebilecekleri n Lisans Programlar -------------------------- 605 Tablo 7 Okul T rleri ve Kodlar ---------------------------------------- ---------------------------------------- ---------------------------------------- --------- 630 Tablo 8 Orta retim Kurumlar ndaki Alanlar ve Kodlar ---------------------------------------- ---------------------------------------- -------------------- 633 M LL E T M BAKANLI INDAN DUYURU Y KSEK RET M KURULU BA KANLI INDAN DUYURU ANADOLU N VERS TES BATI AVRUPA A IK RET M PROGRAMLARI Y KSEK RET M KURULU BA KANLI INDAN DUYURULAR YURT DI INDA Y KSEK REN M G RMEK STEYENLER N DENKL K LEMLER Y KSE RET M KURULU BA KANLI INDAN VER LECEK BURSLAR TC UYRUKLU RENC LER N YURT DI INDAK Y KSEK RET M KURUMLARINDAN YURT NDEK Y KSEK RET M KURUMLARINA YATAY GE LEMLER T B TAK BURS PROGRAMI Y KSEK REN M KRED VE YURTLAR KURUMU GENEL M D RL NDEN DUYURU AKRED

9 TASYON KURULU LARI LER BAKANLI I JANDARMA VE SAH L G VENL K AKADEM S JANDARMA VE SAH L G VENL K FAK LTES NE G RMEK STEYEN ADAYLARIN D KKAT NE 2016- 2017 RET M YILI K NC RET M CRETLER N VERS TELER N NTERNET ADRESLER GENEL AMA LI D LEK E RNE 1 1. Y KSEK RET M PROGRAMLARINA RENC YERLE T RME LE LG L GENEL B LG LER 2017 -2018 e itim- retim y l i in y ksek retim programlar na yap lacak merkez yerle tirme i lemine girecek adaylar, 2017 - SYS Y ksek retim Programlar ve Kontenjanlar K lavuzundan faydalanarak tercih bildiriminde bulunacaklard r. 2017 -YGS'ye giren adaylardan en az bir puan t r nde 150 veya daha fazla YGS puan alan adaylar, yerle tirmede kullan lacak Y-YGS ve varsa Y-LYS puanlar n da g z n nde tutarak bu k lavuzdaki a klamalara g re tercih bildirimini internetten bireysel olarak kendileri yapacaklard r.

10 MERKEZ YERLE T RME N TERC H LEM NASIL YAPILACAKTIR? Adaylar, 2017 - SYS Y ksek retim Programlar ve Kontenjanlar K lavuzuna tercih s resi i inde SYM nin internet adresinden eri ebileceklerdir. K lavuz da t m ve sat yap lmayacakt r. Adaylar bu k lavuza g re tercihlerini belirleyeceklerdir. Adaylar tercihlerini, Kimlik Numaras ve ifre ile tercih s resi i inde SYM'nin internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet zerinden elektronik ortamda g ndererek tercih bildirimini tamamlayacaklard r. Bunun d nda tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.)


Related search queries