Example: biology

De DUNNE Multi-reflecterende ISOLATIE

ACTIS De DUNNE Multi-reflecterende ISOLATIE Frank Treuren BV Frank Treuren BV Burg. Sloblaan 36 4231 AC Meerkerk Tel: 0183-351889 Fax: 0183-351191 Algemeen Dun meerlaags reflecterende isolatiemateriaal is een technische structuur met beperk-te dikte die bestaat uit reflecterende folies en bijbehorende tussen lagen (watten, schuim, enz.). De reflecterende folies zorgen voor de weerkaatsing van de thermische straling: dat is het principe van dubbel glas een overlevingsdeken, maar dan toegepast op een wo-ning. Bij gelijke thermische effici ntie kan het isolatiemateriaal dankzij de DUNNE meerlaag-se reflectoren 3 tot 5 maal dunner zijn (luchtlagen inbegrepen) dan dik traditioneel isolatiemateriaal Dit materiaal is perfect geschikt voor de ISOLATIE van woningen en bedrijfsgebouwen en dit zowel voor daken, zolders, muren als vloeren.

ACTIS De DUNNE Multi-reflecterende ISOLATIE Frank Treuren BV Burg. Sloblaan 36 4231 AC Meerkerk Tel: 0183-351889 Fax: 0183-351191 info@franktreuren.nl

Tags:

  Multi

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of De DUNNE Multi-reflecterende ISOLATIE

1 ACTIS De DUNNE Multi-reflecterende ISOLATIE Frank Treuren BV Frank Treuren BV Burg. Sloblaan 36 4231 AC Meerkerk Tel: 0183-351889 Fax: 0183-351191 Algemeen Dun meerlaags reflecterende isolatiemateriaal is een technische structuur met beperk-te dikte die bestaat uit reflecterende folies en bijbehorende tussen lagen (watten, schuim, enz.). De reflecterende folies zorgen voor de weerkaatsing van de thermische straling: dat is het principe van dubbel glas een overlevingsdeken, maar dan toegepast op een wo-ning. Bij gelijke thermische effici ntie kan het isolatiemateriaal dankzij de DUNNE meerlaag-se reflectoren 3 tot 5 maal dunner zijn (luchtlagen inbegrepen) dan dik traditioneel isolatiemateriaal Dit materiaal is perfect geschikt voor de ISOLATIE van woningen en bedrijfsgebouwen en dit zowel voor daken, zolders, muren als vloeren.

2 Telefoon(bestellingen): (0183)-351889 Pagina 3 Externe reflecterende folie met verstevigingraster Tussenliggende reflecterende folie Tussenlagen (watten, ) Weerkaatsen de thermische straling Zorgen voor een barri re die warmte en koude tegenhoudt Een doeltreffende ingreep tegen alle vormen van warmteverlies Er kan onderscheid gemaakt worden tussen twee families van DUNNE reflectoren: Isolatiemateriaal met luchtbellen: Technisch meerlaags isolatiemateriaal wordt wegens de beperkte waarvan de thermische effici ntie thermische effici ntie vergelijkbaar is met deze van het gebruikt voor extra ISOLATIE traditionele dikkere isolatiemateriaal Hoe werkt de DUNNE ISOLATIE van ACTIS?

3 Dun meerlaags reflecterende isolatiemateriaal kan worden ingezet voor alle vormen van warmteverlies. (straling, geleiding, convectie) In tegenstelling tot het dikkere traditionele isolatiemateri-aal, dat vooral warmteverlies door geleiding tegengaat, zorgen de specifieke kenmerken van dun meerlaags reflecterend isolatiemateriaal ervoor, wanneer het tussen 2 luchtspou-wen wordt gebruikt, dat de energie via straling word doorgegeven, en niet zozeer door ge-leiding of convectie. Warmte is een toestand van een stof die onder invloed van tempera-tuurverschil wordt doorgegeven van een warme zone naar een koude zone. Zij kan worden doorgegeven op 4 verschillende manieren, en dat zijn even veel mogelijkheden op het vlak van warmteverlies: straling, convectie, geleiding en faseverandering (vocht/wind).

4 Warmteoverdracht zonder contact of, met andere woorden, op afstand. Voorbeeld: Wanneer u voor een open haard gaat zitten, voelt u de warmte die deze af-geeft. Hoe reageert het ACTIS isolatiemateriaal op straling? De buitenste reflecterende folies van het ACTIS isolatiemateriaal weerkaatsen de infra-roodstraling grotendeels terug naar de bron( verwarmingstoestellen in de winter, zonne-stralen in de zomer) . Bovendien wordt iedere interne, reflecterende folie een bijkomende barri re tegen warmteoverdracht door straling. Verplaatsing van de lucht ten gevolge van een temperatuurverschil en een verschillende volumemassa. Warme lucht stijgt en koude lucht daalt. Voorbeeld: een radiator warmt de lucht op door contact (geleiding) en warme lucht stijgt (convectie).

5 Hoe reageert het ACTIS isolatiemateriaal op geleiding? Het ACTIS isolatiemateriaal houdt binnendringende lucht, die aan de basis ligt van heel wat warmteverlies tegen. STRALING CONVECTIE Pagina 4 Warmteoverdracht door contact met een vaste stof, in een vochtige of gashoudende omgeving. Voorbeeld: een warme elektrische kookplaat die in contact komt met een kookpot, geeft de warmte door via geleiding. Hoe reageert het ACTIS ISOLATIE materiaal op geleiding? De tussenlagen met een beperkte dichtheid (watten, schuim, enz.) van het ACTIS ISOLATIE materiaal zitten tussen reflecterende folies, en doen dienst als isolerende luchtlagen die een barri re vormen tegen geleiding (hetzelfde principe als dubbel glas).

6 Aan de buitenzijde van de meerlaagse structuur: Door een luchtspouw te behouden langs beide zijden van de reflecterende folie, komt deze niet in contact met de isolerende wand, waardoor de overdracht van energie door geleiding sterkt word beperkt. Binnenin de meerlaagse structuur: Er is erg weinig geleiding, in de mate dat de reflecterende folies van elkaar worden geschei-den door materiaal dat even veel kleine luchtspouwen vormt, waardoor geleiding wordt voorkomen Warmteoverdracht door het veranderen van de fase: vast, vloerbaar, gas (bij de overgang naar de dampfase naar water komt warmte vrij). Voorbeeld: de damp op de ramen van de badkamer ontstaat, doordat de waterdamp van de warme zone condenseert op het koude glas.

7 Hoe reageert het ACTIS isolatiemateriaal op faseverandering? ACTIS isolatiemateriaal is waterdicht, zodat water niet kan binnendringen. De thermische prestaties van het isolatiemateriaal maken condensatievorming aan de binnenzijde bovendien volledig onmogelijk. Pagina 5 Telefoon ( bestellingen): (0183)-351889 GELEIDING FASEVERANDERING Waarom uw woning isoleren? Een goede ISOLATIE selecteren is vandaag een belangrijke beslissing die een impact geeft op zowel het comfort als de levensduur van het vastgoed. Isoleren, om te voorkomen dat koude of warmte ter hoogte van de wanden kan door-dringen In de winter In de zomer Aangezien de temperatuur in volle zon kan de temperatuur binnen hoger is dan buiten, van de dakpannen oplopen tot heeft de warmte die door de 60 C en deze van leien tot 90 C verwarmingsinstallatie wordt Het oppervlakte van het dak geproduceerd de neiging om naar zorgt ervoor dat heel wat van de buiten te ontsnappen: dit is het thermische straling naar binnen warmteverlies van de woning.

8 Toe wordt afgestraald, wat het leef De ISOLATIE moet ervoor zorgen comfort van de bewoners sterk dat het warmteverlies wordt kan hinderen. afgeremd. De ISOLATIE moet een barri re vormen die warmteoverdracht verhindert. Thermische ISOLATIE is dus belangrijk wegens meer dan n aspect: Het lichamelijk comfort verbeteren, zowel in de zomer als in de winter, ongeacht de temperatuurschommeling. Energie besparen De uitstoot van broeikasgassen beperken De levensduur van het gebouw verlengen, zodat het vastgoed zijn waarde behoudt. Pagina 6 Test Aangezien er geen gepaste normen zijn, meet ACTIS de thermische prestaties van zijn producten in situ, met andere woorden, in re le gebruiksomstandigheden Het principe De methode bestaat uit identieke, gekalibreerde gebouwen op een verschillende manier te isoleren en om hierop metingen te doen.

9 Vervolgens wordt het energieverbruik vergele-ken dat nodig is om in deze gebouwen, ongeacht de weersomstandigheden buiten, een identieke en constante binnentemperatuur te behouden Voor de actuele uitslag van deze in situ testen verwijzen we u naar de website van de fabrikant: U klikt op our strengths Aan de linker kant klikt u op Measurement of thermal efficiency U scrolt helemaal naar beneden en klikt rechts onder aan de pagina op Lire la suite. Daar word de in situ test uitgebreid besproken. De test loopt over een periode van 12 tot 14 weken. De thermische waarden die door ACTIS worden gehanteerd, weerspiegelen dus de re-aliteit met betrekking tot het gebruik van de producten. De resultaten van de in situ tests: De resultaten van de vele in situ testcampagnes die tot op vandaag in verschillende Europe-se landen, waaronder Frankrijk, Engeland en Duitsland, werden gedaan, tonen, aangezien zij in re le omstandigheden werden uitgevoerd, op een eensluidende wijze aan dat de ther-mische prestaties van het dun meerlaags reflecterend ACTIS isolatiemateriaal gelijk zijn aan de thermische prestaties van traditioneel dikker isolatiemateriaal.

10 Deze in situ meetprotocols werden gedefinieerd door BM TRADA, een Engelse instelling die lid is van EOTA ( European Organisation for Thechnical Approval). Telefoon(bestellingen): ( 0183)- 351889 Pagina 7 Kopie testrapport Pagina 8 Hoe wordt de thermische effici ntie van dun ISOLATIE materiaal gemeten? De bestaande methoden: In de jaren 60 werd door de wetenschappelijke gemeenschap een berekeningsmodel uitge-werkt voor de ISOLATIE van gebouwen. Dit model maakt gebruik van de resultaten, van tests uitgevoerd in een gecontroleerd war-me ruimte of een gecontroleerd warme plaat ; deze laboratoriumapparatuur werd oor-spronkelijk ontwikkeld voor traditioneel dik en homogeen isolatiemateriaal.


Related search queries