Example: bankruptcy

1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanunu - ogsmm.com

O uzhan G NG R M avir 1774 Say l Kimlik Bildirme Kanunu M AV R - O uzhan G NG R Sayfa 2 1774 SAYILI K ML K B LD RME Kanunu VE YAPILMASI GEREKENLER zel veya resmi her t rl konaklama, dinlenme, bak m ve tedavi tesislerinin, ticaret ve sanat amac g den b t n i yerlerinin ve renci yurtlar n n sorumlu i leticileri ile bu gibi yerlerde al anlar ve bar nanlar; resmi dairelerin yetkili amirleri; konutlarda s rekli veya ge ici olarak kalanlar, al anlar veya konutlar n de i tirenler, kimliklerinin tespiti ve bildirilmesi hakk nda 1774 say l Kimlik Bildirme Kanunun h k mlerine tabi tutulmaktad rlar.

S.M.Mali MÜAVİR - Oğuzhan GÜNGÖR Sayfa 2 1774 SAYILI KİMLİK BİLDİRME KANUNU VE YAPILMASI GEREKENLER “Özel veya resmi her türlü konaklama, dinlenme, bakım ve tedavi

Tags:

  Kanunu

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanunu - ogsmm.com

1 O uzhan G NG R M avir 1774 Say l Kimlik Bildirme Kanunu M AV R - O uzhan G NG R Sayfa 2 1774 SAYILI K ML K B LD RME Kanunu VE YAPILMASI GEREKENLER zel veya resmi her t rl konaklama, dinlenme, bak m ve tedavi tesislerinin, ticaret ve sanat amac g den b t n i yerlerinin ve renci yurtlar n n sorumlu i leticileri ile bu gibi yerlerde al anlar ve bar nanlar; resmi dairelerin yetkili amirleri; konutlarda s rekli veya ge ici olarak kalanlar, al anlar veya konutlar n de i tirenler, kimliklerinin tespiti ve bildirilmesi hakk nda 1774 say l Kimlik Bildirme Kanunun h k mlerine tabi tutulmaktad rlar.

2 Adalet, i leri, Turizm ve Devlet Bakanl taraf ndan kar lan bu yasada, y k ml olarak sorumlu i leticiler ve yetkili amirler olarak belirlenmi tir. 1774 SAYILI K ML K B LD RME KANUNUNUN GENEL ESASLARI HAKKINDA A IKLAMA zel veya resmi her t rl konaklama, dinlenme, bak m ve tedavi tesislerinin, ticaret ve sanat amac g den b t n i yerlerinin ve renci yurtlar n n sorumlu i leticileri ile bu gibi yerlerde al anlar ve bar nanlar; resmi dairelerin yetkili amirleri; konutlarda s rekli veya ge ici olarak kalanlar, al anlar veya konutlar n de i tirenler, kimliklerinin tespiti ve bildirilmesi hakk nda 1774 say l Kimlik Bildirme Kanunun h k mlerine tabidir.

3 Askeri konaklama, dinlenme ve kamp tesisleri ile ordu evleri bu Kanunun kapsam d ndad r. Otel, motel, han, pansiyon, bek r odalar , kamp, kamping, tatil k y ve benzeri her t rl , zel veya resmi konaklama yerleri ile zel sa l k m esseseleri, dinlenme ve huzur evleri, dini ve hay r kurumlar n n sosyal tesislerinin sorumlu i leticileri, bu yerlerde cretli veya cretsiz, g nd z veya gece, yatacak yer g sterdikleri yerli veya yabanc herkesin Kimlik ve geli - ayr l kay tlar n , rne ine ve usul ne uygun M AV R - O uzhan G NG R Sayfa 3 ekilde g n g n ne tutmak, genel kolluk rg tlerinin her an incelemelerine haz r bulundurmak.

4 Devlet statistik Enstit s ne, talebi halinde vermek zorundad rlar. Y k ml l kler 1- yerleri Sorumlu leticilerinin ve Bu Yerlerde al anlar n ve Bar nanlar n Bildirilmesi A- Sorumlu leticiler Otel, motel, han, pansiyon, bekar odalar , kamp, kamping, tatil k y , her t rl zel veya resmi konaklama yerleri (yat l okullar n pansiyonlar , yeti tirme yurtlar ve k y odalar dahil) ile zel sa l k m esseseleri, dinlenme ve huzur evleri ve dini ve hay r kurumlar n n sosyal tesislerinde devaml olarak ve her halde bir sorumlu i letici bulunur. Sorumlu i leticinin kimli i, o tesis a lmadan nce, sahip veya kanuni temsilci veya kirac s taraf ndan iki rnek LET C K ML K B LD RME BELGES (form: 1) ne yaz l r ve bu belgeler en yak n yetkili genel kolluk rg t ne verilir.

5 Sorumlu i leticinin de i mesi halinde, tesisin sahip, kanuni temsilci veya kirac s taraf ndan, 24 saat i inde, yeni i leticiye ait Kimlik Bildirme belgesi, ayr lan i leticinin ad ve ayr l tarihi de yaz larak yukar daki maddede belirtilen y nteme g re en yak n yetkili genel kolluk rg t ne verilir. B - al anlar Bu kanun kapsam ndaki tesislerle, kapsam d ndaki her e it ticaret ve sanat amac g den i yerlerinin sorumlu i leticileri taraf ndan; buralarda s rekli veya ge ici olarak al t r lanlar n kimlikleri, iki rnek ALI ANLARA A T K ML K B LD RME BELGES (Form: 2) ne yaz l r ve (a) bendi kapsam nda olanlar n belgesi 24 saat, (b) bendi kapsam nda olanlar n belgesi g n i inde en yak n yetkili genel kolluk rg t ne verilir.

6 Bu kanunda yaz l tesislerde al t klar ndan t r haklar nda al anlara ait Kimlik Bildirme belgesi d zenlenenler ad na sorumlu i letici taraf ndan; bu belgenin rg te verildi i tarihten itibaren en ge g n i inde KONAKLAMA TES S PERSONEL NE A T K ML K KARTI (Form: 3) doldurulur ve kendilerine verilir. Ayr lmak i in ba vuran ki inin Kimlik kart n n geri al nmas zorunludur. Kimlik kartlar , ilgili konaklama tesisi taraf ndan rne ine ve boyutlar na uygun bi imde sa lan r. C - Bar nanlar Otel, motel, han, pansiyon, bekar odalar , kamp, kamping, tatil k y , her t rl zel veya resmi konaklama yerleri (yat l okullar n pansiyonlar , yeti tirme yurtlar ve k y odalar dahil) ile zel sa l k m esseseleri, dinlenme ve huzur evleri ve dini ve hay r kurumlar n n sosyal tesislerinde bulunan ve haklar nda al anlara ait Kimlik Bildirme belgesi d zenlenen ki i ayn zamanda o i yerinde bar n yorsa, bu belgenin ilgili hanesi i aretlenir.

7 M AV R - O uzhan G NG R Sayfa 4 yerlerinde al madan, her ne suretle olursa olsun bar nmalar na m saade edilen ki ilerin kimli i o yerin sorumlu i leticisi taraf ndan iki rnek BARINANLARA A T K ML K B LD RME BELGES (Form: 4) ne yaz l r ve bu belgeler g n i inde en yak n yetkili genel kolluk rg t ne verilir. Bu i yerleri k ylerde ise belgeler an lan rg te verilmeden nce muhtara onaylat l r. 2. Konutlarda al anlar n ve Oturanlar n Bildirilmesi A al anlar Ortak hizmetlerde al anlar-Y k ml ; Ba ms z bir b l m te kil eden konutlar n sahip veya kirac lar ile, kat m lkiyetine tabi ta nmaz mallarda y netici veya y netim kurulunun bu konuda yetkili k ld bir ye taraf ndan.

8 Kap c , kaloriferci, bek i ve telefoncular n ve benzeri idari, teknik ve yard mc hizmetlerde al t r lanlar n kimlikleri, iki rnek ALI ANLARA A T K ML K B LD RME BELGES (Form:2) ne yaz l r ve bu belgeler g n i inde en yak n yetkili genel kolluk rg t ne verilir. Konut hizmetlerinde al anlar-Y k ml ; Yerle mek amac ile ehir, kasaba ve k y s n rlar i indeki konutlarda oturan aile reisleri, aralar nda aile ba olmaks z n bir arada kalanlardan kendilerince se ilecek biri veya yaln z ya ayan ki iler taraf ndan, buralarda s rekli veya ge ici olarak ve konutta kalarak al an hizmet i, a , m rebbiye, bek i ve benzeri her t rl hizmetlerde al t r lanlar n kimlikleri, form 2'deki al anlara Ait Kimlik Bildirme Belgesine yaz l r.

9 Ki n sha ve foto rafl olarak d zenlenecek bu belgeler mahalle veya k y muhtar na onaylat larak, g n i inde en yak n yetkili genel kolluk rg t ne verilir. B Oturanlar Yerle mek amac ile ehir, kasaba ve k y s n rlar i indeki konutlarda oturmakta olan ailelerin reisleri kendileri ile birlikte s rekli olarak oturan ki ilerin tamam n n toplu olarak, aralar nda aile ba olmaks z n kalan ki iler ile tek ba lar na ya ayanlar, kendilerinin kimliklerini form 5'deki Konutta Kalanlara Ait Kimlik Bildirme Belgesine yazarlar, iki n sha ve18 ya n bitirmi olanlar i in foto rafl olarak d zenleyecekleri bu belgeleri mahalle veya k y muhtarlar na onaylatarak g n i inde en yak n yetkili genel kolluk rg t ne verirler.

10 Yabanc lar i in 5683 say l Kanunun 14 nc maddesi h km sakl d r. rnek verilmesi; Kat m lkiyetine tabi ta nmaz mallarda oturmakta olan aile reisleri veya ki iler, d zenleyecekleri al anlara ait Kimlik Bildirme ve konutta kalanlara ait Kimlik Bildirme belgelerinin birer rne ini sorumlu y neticiye verirler. C - Misafirler ; M AV R - O uzhan G NG R Sayfa 5 ehir, kasaba ve k y s n rlar i indeki konutlara misafir olarak gelen ve 30 g nden fazla bir s re i in kalacak ki ilerin kimlikleri, bu konutlarda oturmakta olan ailelerin reisleri veya aralar nda aile ba olmaks z n kalan veya yaln z ya ayan ki iler taraf ndan form 6'daki Misafirlere Ait Kimlik Bildirme Belgesine yaz l r ve iki n sha olarak d zenlenen bu belgeler g n i inde en yak n yetkili genel kolluk rg t ne verilir.


Related search queries