Example: biology

3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu

Kanun Numaras : 3308 Kabul Tarihi : Yay mland R. Gazete : Tarih: 19/6/1986 Yay mland D stur : Tertip: 5 Cilt: 26 Sayfa: K NC KISIM Kurullar B R NC B L M Mesleki E itim Kurulu Kurul madde 4 (De i ik : 29/6/2001 - 4702/7 md.) Mesleki ve teknik e itim programlar n n uyguland her t r ve derecedeki rg n, yayg n ve rakl k e itimi, Mesleki ve teknik e itim okul ve kurumlar ile i letmelerde yap lacak Mesleki e itimin; planlanmas , geli tirilmesi ve de erlendirilmesi konular nda kararlar almak ve Bakanl a g r bildirmek zere, Bakanl kta Mesleki E itim Kurulu kurulur. Bu Kurulun kararlar Bakanl k ve ilgili meslek kurulu lar nca y r t l r. Mesleki E itim Kurulu, Bakanl k M ste ar n n ba kanl nda; a)Bakanl n Mesleki e itimle g revli M ste ar yard mc lar , b) i leri Bakanl M ste ar yard mc s , c) Maliye Bakanl M ste ar yard mc s , d) Bay nd rl k ve skan Bakanl M ste ar yard mc s , e) Sa l k Bakanl M ste ar yard mc s , f) al ma ve Sosyal G venlik Bakanl M ste ar yard mc s , g) Sanayi ve Ticaret Bakanl M ste ar yard mc s , h) Turizm Bakanl M ste ar yard mc s , i) Devlet Planlama Te kilat Sosyal Sekt rler ve Koordinasyon Genel M d r , j) Bakanl n, Mesleki e itim ile ilgili genel m d rleri, k) T rkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Ba kan veya st d zey yetkilisi, l) T rkiye Ticaret,Sanayi, Deniz Ticaret Odalar ve Ticaret Borsalar Birli i Ba kan veya st d zey yetkilisi, m) En ok i vereni temsil eden veren Sendi

Madde 4 – (Değişik: 29/6/2001 - 4702/7 md.) Mesleki ve teknik eğitim programlarının uygulandığı her tür ve derecedeki örgün, yaygın ve çıraklık eğitimi, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitimin; planlanması,

Tags:

  Madde

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu

1 Kanun Numaras : 3308 Kabul Tarihi : Yay mland R. Gazete : Tarih: 19/6/1986 Yay mland D stur : Tertip: 5 Cilt: 26 Sayfa: K NC KISIM Kurullar B R NC B L M Mesleki E itim Kurulu Kurul madde 4 (De i ik : 29/6/2001 - 4702/7 md.) Mesleki ve teknik e itim programlar n n uyguland her t r ve derecedeki rg n, yayg n ve rakl k e itimi, Mesleki ve teknik e itim okul ve kurumlar ile i letmelerde yap lacak Mesleki e itimin; planlanmas , geli tirilmesi ve de erlendirilmesi konular nda kararlar almak ve Bakanl a g r bildirmek zere, Bakanl kta Mesleki E itim Kurulu kurulur. Bu Kurulun kararlar Bakanl k ve ilgili meslek kurulu lar nca y r t l r. Mesleki E itim Kurulu, Bakanl k M ste ar n n ba kanl nda; a)Bakanl n Mesleki e itimle g revli M ste ar yard mc lar , b) i leri Bakanl M ste ar yard mc s , c) Maliye Bakanl M ste ar yard mc s , d) Bay nd rl k ve skan Bakanl M ste ar yard mc s , e) Sa l k Bakanl M ste ar yard mc s , f) al ma ve Sosyal G venlik Bakanl M ste ar yard mc s , g) Sanayi ve Ticaret Bakanl M ste ar yard mc s , h) Turizm Bakanl M ste ar yard mc s , i) Devlet Planlama Te kilat Sosyal Sekt rler ve Koordinasyon Genel M d r , j) Bakanl n, Mesleki e itim ile ilgili genel m d rleri, k) T rkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Ba kan veya st d zey yetkilisi, l) T rkiye Ticaret,Sanayi, Deniz Ticaret Odalar ve Ticaret Borsalar Birli i Ba kan veya st d zey yetkilisi, m) En ok i vereni temsil eden veren Sendikalar Konfederasyonu Ba kan veya st d zey yetkilisi, n) En ok i iyi temsil eden i Sendikalar Konfedarasyonu Ba kan veya st d zey yetkilisi, o)Bankalar Birli i Ba kan veya st d zey yetkilisi, p)

2 Mesleki e itim alan nda g revlendirilecek Y ksek retim Kurulu temsilcisi, r) T rkiye Serbest Muhasebeciler, Serbest Muhasebeci Mali M avirler ve Yeminli Mali M avirleri Odalar Birli i Ba kan veya st d zey yetkilisinden, Olu ur. Bakanl k, gerekli g rd durumlarda, Mesleki E itim Kurulu toplant lar na ilgili kurum temsilcilerini de davet eder. Milli E itim Bakan , gerekli g rd durumlarda Mesleki E itim Kurulu toplant lar na ba kanl k eder. Mesleki E itim Kurulunun sekretarya hizmetleri Bakanl k a y r t l r. Mesleki E itim Kurulunun toplant ve al ma esaslar y netmelikle d zenlenir. G revleri madde 5 Mesleki E itim Kurulunun g revleri unlard r: a) Gerek bu Kanun ve gerekse bu Kanuna g re kar lacak olan y netmelik h k mlerinin uygulanmas n takip etmek ve de erlendirmesini sa lamak. b) Muhtelif sekt r ve bran da rakl k e itimi ile meslek e itimi konusunda e itim ihtiya lar n tespit etmek ve Bakanl a bildirmek. c) Mesleki E itim programlar n n esaslar ve s releri hakk nda Bakanl a g r bildirmek.

3 D) rakl k ve i letmelerdeki Mesleki e itim s nav komisyonlar n n kurulmas ve al mas ile s navlar n yap l usullerine ili kin y netmelik taslaklar n haz rlamak ve Bakanl a sunmak. e) Aday rak, rak ve i letmelerde Mesleki e itim g ren renciler i in s zle me modellerini haz rlamak ve Bakanl a sunmak. f) L zumu halinde rakl k ve Mesleki e itim ile ilgili konular n incelenmesi i in ihtisas komisyonlar kurmak. g) rakl k ve Mesleki e itimle ilgili Bakanl k a g nderilecek konular incelemek ve g r bildirmek. h) Bu Kanuna g re yap lacak rakl k ve i letmelerdeki Mesleki e itimde; uygulama alan na al nacak veya kar lacak yer ve meslekleri belirlemek ve Bakanl a g r bildirmek. i) l Mesleki E itim Kurullar n n y ll k al ma raporlar n de erlendirmek. j) Teknolojik geli melerin ve i hayat ndaki de i melerin meslek e itimine etkilerini izlemek ve Bakanl a bildirmek. (1) 13/2/2011 tarihli ve 6111 say l Kanunun 61 inci maddesiyle, bu bentte yer alan orta retim kurumlar ibaresinden sonra gelmek zere ve Mesleki ve teknik e itim yapan y ksek retim kurumlar ibaresi eklenmi ve metne i lenmi tir.

4 3308 Say l Mesleki E itim Kanunu


Related search queries