Example: quiz answers

800 mg film tablet - biofarma.com.tr

1/8 KULLANMA TAL MATI OPEM N 800 mg film tablet A zdan al n r. Etkin madde: Her bir film kapl tablette 800 mg pirasetam Yard mc madde(ler): PEG 6000, susuz kolloidal silika, kroskarmelloz sodyum, magnezyum stearat (E572), polivinil alkol (E1203), polietilen glikol (E1521), titanyum dioksit (E171), talk (E553b), FD&C Sar #6 / Sunset Sar s FCF Al minyum Lak (E110) Bu Kullanma Talimat nda: 1. OPEM N nedir ve ne i in kullan l r? 2. OPEM N i kullanmadan nce dikkat edilmesi gerekenler 3. OPEM N nas l kullan l r? 4. Olas yan etkiler nelerdir? 5. OPEM N in saklanmas Ba l klar yer almaktad r.

4/8 Kan pıhtılamasını azaltan (kumarin grubu) ilaçların etkilerini artırabilir. Pirasetam üzerine diğer ilaçların belirgin bir etkisi beklenmez.

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of 800 mg film tablet - biofarma.com.tr

1 1/8 KULLANMA TAL MATI OPEM N 800 mg film tablet A zdan al n r. Etkin madde: Her bir film kapl tablette 800 mg pirasetam Yard mc madde(ler): PEG 6000, susuz kolloidal silika, kroskarmelloz sodyum, magnezyum stearat (E572), polivinil alkol (E1203), polietilen glikol (E1521), titanyum dioksit (E171), talk (E553b), FD&C Sar #6 / Sunset Sar s FCF Al minyum Lak (E110) Bu Kullanma Talimat nda: 1. OPEM N nedir ve ne i in kullan l r? 2. OPEM N i kullanmadan nce dikkat edilmesi gerekenler 3. OPEM N nas l kullan l r? 4. Olas yan etkiler nelerdir? 5. OPEM N in saklanmas Ba l klar yer almaktad r.

2 1. OPEM N nedir ve ne i in kullan l r? OPEM N, turuncu renkli, oblong, bikonveks, entikli film tabletler halindedir. Kutuda, Al minyum folyo / effaf PVC blister ambalajda 30 tablet bulunur. OPEM N, nootropik ila grubundad r. Nootropikler, renme, haf za, dikkat ve fark ndal k gibi bili sel s re leri, yat t r c veya uyar c etki ile ba lant l olmaks z n geli tirir. Bu ilac kullanmaya ba lamadan nce bu KULLANMA TAL MATINI dikkatlice okuyunuz, nk sizin i in nemli bilgiler i ermektedir. Bu kullanma talimat n saklay n z. Daha sonra tekrar okumaya ihtiya duyabilirsiniz.

3 E er ilave sorular n z olursa, l tfen doktorunuza veya eczac n za dan n z. Bu ila ki isel olarak sizin i in re ete edilmi tir, ba kalar na vermeyiniz. Bu ilac n kullan m s ras nda, doktora veya hastaneye gitti inizde doktorunuza bu ilac kulland n z s yleyiniz. Bu talimatta yaz lanlara aynen uyunuz. la hakk nda size nerilen dozun d nda y ksek veya d k doz kullanmay n z. 2/8 OPEM N; Eri kinlerde - Haf za kayb , dikkat eksikli i ve ara kullanma yetene inin kayb gibi bulgularla seyreden psiko-organik sendromlar n belirtiye y nelik (semptomatik) tedavisi, - Kortikal kaynakl miyoklonus (bir veya daha fazla uzuvda veya g vdede k sa, ani ("fla -benzeri") kas kas lmalar ) tedavisi (tek ba na veya di er ila larla birlikte), - Ba d nmesi ve ili kili denge bozukluklar (vazomotor veya psi ik k kenli sersemlik hissi hari ) i in kullan l r.

4 Ocuklarda - 8 ya ve zeri ocuklarda konu ma terapisi gibi uygun yakla mlar ile birlikte disleksi (okuma/yazma g l ) tedavisinde kullan l r. 2. OPEM N i kullanmadan nce dikkat edilmesi gerekenler OPEM N i a a daki durumlarda KULLANMAYINIZ - OPEM N'in etkin maddesi pirasetama veya di er pirolidon t revlerine ya da i erdi i yard mc maddelerden herhangi birine kar alerjiniz var ise, a r duyarl iseniz, - Beyin kanaman z varsa, - Son-d nem b brek hastal n z varsa, - Huntington Koresi hastal n z varsa bu ilac kullanmay n z.

5 OPEM N i a a daki durumlarda D KKATL KULLANINIZ - Pirasetam n kanama zaman n uzatabilmesi nedeniyle, kanama ile ilgili altta yatan bozuklu unuz varsa, belirli bir hastal k nedeniyle kanama riski ta yorsan z, beyin kanamas ge irdiyseniz, d k dozda aspirin dahil kan p ht la mas n nleyen ila lar kullan yorsan z veya a r kanamal ve b y k cerrahi giri im ge iren bir hasta iseniz, - B brek yetmezli iniz varsa OPEM N'i dikkatle kullan n z. - Ya l ysan z ve uzun s redir OPEM N kullan yorsan z b brek i leviniz doktorunuz taraf ndan d zenli olarak izlenmeli ve gerekirse doz ayarlamas yap lmal d r.

6 - OPEM N'i miyoklonus i in al yorsan z, doktorunuzun size re ete etti i doza ve verdi i talimatlara mutlaka uyunuz. Bu uyar lar ge mi te herhangi bir d nemde dahi olsa sizin i in ge erliyse l tfen doktorunuza dan n. 3/8 OPEM N in yiyecek ve i ecek ile kullan lmas OPEM N'i a veya tok karn na alabilirsiniz. Hamilelik lac kullanmadan nce doktorunuza veya eczac n za dan n z. E er hamile iseniz veya hamile oldu unuzu d n yor iseniz, l tfen doktorunuza haber veriniz. OPEM N'in hamile kad nlarda kullan m na ili kin yeterli veri mevcut de ildir. Doktor tarafindan gerekli g r lmedik e OPEM N hamile kad nlarda kullan lmamal d r.

7 Bu ilac kullan yorsan z hamile kalmamak i in etkili bir ekilde gebelikten korunmal s n z. Tedaviniz s ras nda hamile oldu unuzu fark ederseniz hemen doktorunuza dan n z. Emzirme lac kullanmadan nce doktorunuza veya eczac n za dan n z. OPEM N anne s t ne ge ti i i in, OPEM N'i kullanan anneler emzirmeyi b rakmal veya emzirme s ras nda ilac kesmelidir. Ara ve makine kullan m OPEM N ba d nmesi, uyku hali, yorgunlu a sebep olabilece inden ara ya da makine kullan rken dikkatli olunuz. OPEM N'in i eri inde bulunan baz yard mc maddeler hakk nda nemli bilgiler OPEM N i eri inde FD&C Sar #6 / Sunset Sar s FCF Al minyum Lak bulunur.

8 Bu yard mc madde alerjik reaksiyonlara neden olabilir, dikkatli olunuz. Bu t bbi r n her dozunda 1 mmol (23 mg) dan daha az sodyum ihtiva eder. Bu dozda herhangi bir yan etki g stermesi beklenmez. Di er ila larla birlikte kullan m OPEM N bir tiroid ekstresi (T3 + T4) ile e zamanl kullan ld nda, konf zyon (zihin kar kl ), iritabilite (uyar ya a r tepki g sterme) ve uyku bozuklu u g zlemlenmi tir. 4/8 Kan p ht la mas n azaltan (kumarin grubu) ila lar n etkilerini art rabilir. Pirasetam zerine di er ila lar n belirgin bir etkisi beklenmez. Pirasetam n di er ila lar n metabolizmas n etkilemesi beklenmez.

9 4 hafta boyunca g nl k 20g'l k dozda al nan pirasetam, epilepsi hastalar nda sabit dozlarda al nan antiepileptik ila lar n (karbamazepin, fenitoin, fenobarbiton, sodyum valproat) doruk ve taban serum d zeylerini de i tirmemi tir. E zamanl alkol kullan m , pirasetam serum d zeylerini de i tirmemi tir. A zdan al nan g pirasetam n alkol seviyesi zerine bir etkisi yoktur. Bununla birlikte, OPEM N ile tedavi s ras nda alkol t ketimi nerilmez. E er re eteli ya da re etesiz herhangi bir ilac u anda kullan yorsan z veya son zamanlarda kulland ysan z l tfen doktorunuza veya eczac n za bunlar hakk nda bilgi veriniz.

10 3. OPEM N nas l kullan l r? Uygun kullan m ve doz/uygulama s kl i in talimatlar: OPEM N'i hangi hastal n tedavisi amac yla al yorsan z, o hastal k i in doktorunuzun size nerdi i dozda ve uygulama s kl nda kullan n z. Ka tablet kullan laca ve ne zaman al naca ile ilgili bilgiler Yeti kinler: - Haf za kayb , dikkat eksikli i ve ara kullanma yetene inin kayb gibi bulgularla seyreden psiko-organik sendromlar n belirtiye y nelik (semptomatik) tedavisi: G nl k nerilen doz; g (3 tablet ) - g'a (6 tablet ) kadard r. G n i erisinde 3 tableti sabah, len ve ak am l'er tablet veya 6 tableti sabah, len ve ak am 2' er tablet eklinde alman z nerilir.


Related search queries