Example: dental hygienist

Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu 8 şubat 2018

B LSEM retmen Se me ve Atama K lavuzu 1 M LL E T M BAKANLI I ZEL E T M VE REHBERL K H ZMETLER GENEL M D RL B L M VE SANAT MERKEZLER NE RETMEN SE ME VE Atama KILAVUZU 2018 B LSEM retmen Se me ve Atama K lavuzu 2 B LSEM retmen Se me ve Atama K lavuzu 3 indekiler A. GENEL ESASLAR .. 4 B. BA VURU VE DE ERLEND RME .. 4 1. Ba vuru artlar .. 4 2. Ba vuru lemleri .. 5 C. DE ERLEND RME .. 6 D. S ZL SINAV .. 6 E. TERC HLER VE ATAMALAR .. 7 F. TEBL GAT, G REVDEN AYRILMA VE G REVE BA LAMA LEMLER .. 7 G. T RAZLAR .. 8 Atama TAKV M .. 9 LET M B LG LER .. 9 EK-1 Atama YAPILACAK ALANLAR ZELGES .. 10 EK- 2 DE ERLEND RME KR TERLER FORMU .. 12 EK- 3 B L M VE SANAT MERKEZLER NE RETMEN SE ME S ZL SINAV DE ERLEND RME FORMU.

BİLSEM Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu 7 3) Sözlü sınav, Ek-3 Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğretmen Seçme Sözlü Sınav Değerlendirme Formu’na göre 100 tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu 8 şubat 2018

1 B LSEM retmen Se me ve Atama K lavuzu 1 M LL E T M BAKANLI I ZEL E T M VE REHBERL K H ZMETLER GENEL M D RL B L M VE SANAT MERKEZLER NE RETMEN SE ME VE Atama KILAVUZU 2018 B LSEM retmen Se me ve Atama K lavuzu 2 B LSEM retmen Se me ve Atama K lavuzu 3 indekiler A. GENEL ESASLAR .. 4 B. BA VURU VE DE ERLEND RME .. 4 1. Ba vuru artlar .. 4 2. Ba vuru lemleri .. 5 C. DE ERLEND RME .. 6 D. S ZL SINAV .. 6 E. TERC HLER VE ATAMALAR .. 7 F. TEBL GAT, G REVDEN AYRILMA VE G REVE BA LAMA LEMLER .. 7 G. T RAZLAR .. 8 Atama TAKV M .. 9 LET M B LG LER .. 9 EK-1 Atama YAPILACAK ALANLAR ZELGES .. 10 EK- 2 DE ERLEND RME KR TERLER FORMU .. 12 EK- 3 B L M VE SANAT MERKEZLER NE RETMEN SE ME S ZL SINAV DE ERLEND RME FORMU.

2 14 B LSEM retmen Se me ve Atama K lavuzu 4 A. GENEL ESASLAR 1) Bu k lavuz, Bakanl m za ba l resm e itim kurumlar nda h len kadrolu retmen olarak al anlardan g rev yapt klar ildeki bilim ve sanat merkezlerine atanmak isteyenlerin ba vuru, se im ve atamalar na ili kin y r t lecek i ve i lemleri kapsamaktad r. 2) Bilim ve sanat merkezlerine retmen se imiyle ilgili i ve i lemler Bilim ve Sanat Merkezleri Y nergesi nde yer alan h k mlere g re olu turulan il retmen de erlendirme komisyonlar ve b lge s zl s nav komisyonlar taraf ndan y r t lecektir. 3) Bu Atama d neminde, Ek-1 Atama Yap lacak Alanlar izelgesi ndeki alanlar aras ndan ba vuru yap lan ildeki bilim ve sanat merkezlerinde kontenjan bulunan alanlarda ba vuru al nacakt r.

3 4) Ba vuru tarihi itibar yla herhangi bir bilim ve sanat merkezinde kadrolu retmen olarak g rev yapanlar bilim ve sanat merkezlerine retmen se im s recine ba vuru yapamayacakt r. 5) Bu k lavuzda yer almayan di er hususlarda Mill E itim Bakanl retmen Atama ve Yer De i tirme Y netmeli i ile Bilim ve Sanat Merkezleri Y nergesi nin ilgili h k mleri esas al nacakt r. B. BA VURU VE DE ERLEND RME 1. Ba vuru artlar Bilim ve sanat merkezlerine retmen olarak atanabilmek i in ba vuru yapacak adaylarda aranan artlar unlard r: a) Ba vuru tarihi itibar yla retmenlikte adayl kalkm olmak. b) retmen olarak g rev yapmakta oldu u ilin bilim ve sanat merkezinde alan nda kontenjan bulunmas . c) tarihli ve 9 say l Kurul Karar ile belirlenen Ek-1 Atama Yap lacak Alanlar izelgesi nde yer alan bir alanda ba vuru tarihi itibar yla retmen olarak g rev yap yor olmak.

4 B LSEM retmen Se me ve Atama K lavuzu 5 2. Ba vuru lemleri Ba vuruda bulunacak retmenler, elektronik ba vuru formuna adresine ki isel kullan c ad ve ifreleriyle giri yapt ktan sonra Ba vuru lemleri se ene ine t klayarak ula abileceklerdir. Elektronik ba vuru formu retmenler taraf ndan doldurulacakt r. Ba vuru yapan retmenler puan ald klar Ek-2 De erlendirme Kriterleri Formu nda yer alan t m kriterlere ili kin belgeleri g revli olduklar okul/ kurum m d rl klerine teslim edeceklerdir. Okul/kurum m d rl , il e mill e itim m d rl ve il mill e itim m d rl ba vuran adaylar n ba vurular n silsile yoluyla adresinden Ba vuru ger ekle tirilmi tir. eklinde onaylayacaklard r. Ek-2 retmen de erlendirme kriterleri formu zerinden belgelerin ge erlili i kontrol edilmeyecektir.

5 Belgelerin ge erlili i konusundaki sorumluluk tarih ve 2710 say l Bilim ve sanat Merkezleri Y nergesi il retmen de erlendirme komisyonu yeleri ve g revleri ba l kl 34. Maddesinde belirtilen ba vuran adaylar n ba vuru belgelerini retmen de erlendirme kriterleri zerinden incelemek. h km ile il retmen de erlendirme komisyonuna verilmi tir. Okul/kurum m d rl MEBB S mod l nde Ba vuru ger ekle tirilmi tir. eklinde onaylanan ba vuru formunun iki adet kt s n alarak ba vuru yapan retmene imzalatacakt r. mzalat lan belgenin bir n shas retmene verilecek, di er n shas t m ekleriyle birlikte il mill e itim m d rl ne silsile yoluyla g nderilecektir. l mill e itim m d rl ba vuru formunu ve forma ait t m ekleri il retmen de erlendirme komisyonuna teslim edecektir.

6 Ba vuru s resi i inde belgelerin onay ile il retmen de erlendirme komisyonuna ula t r lmas yla ilgili takip i lemlerinden ba vuru yapan retmen sorumludur. Onaylanm ba vuru formunu yanl doldurup daha sonra d zeltilmesini yaz l olarak talep eden retmenlerin taleplerinin uygun olmas durumunda onay birimi taraf ndan de erlendirilerek talep do rultusunda gerekli i lemler ba vuru s resi i inde yap lacakt r. Ba vuru ve onay i lemleri internet ortam ndan takip edilebilecektir. B LSEM retmen Se me ve Atama K lavuzu 6 C. DE ERLEND RME 1) Onay birimlerinin onay i lemini tamamlamalar ndan sonra Atama takvimi do rultusunda ba vurular il retmen de erlendirme komisyonu taraf ndan de erlendirmeye al nacakt r. 2) De erlendirmede, ba vuru formunda puan al nan her bir kritere ili kin eklenen belgeler kontrol edilecektir.

7 Eksik ya da ge ersiz belge tespit edilmesi durumunda ilgili kriterden al nan puan de erlendirme d b rak lacakt r. 3) ldeki bilim ve sanat merkezlerinde kontenjan bulunmayan alanlarda yap lm ba vurular de erlendirmeye al nmayacakt r. 4) Ek-2 De erlendirme Kriterleri Formu do rultusunda kriter ve belge kontrol sonu lar na g re alanlar baz nda belirlenen gerek eli puan listesi, en y ksek puan alan retmenden ba lamak zere il mill e itim m d rl klerince internet sitesinden ilan edilecek ve Bakanl a bildirilecektir. 5) Ek-2 De erlendirme Kriterleri Formu zerinden yap lan de erlendirme sonu lar na ait itirazlar n il retmen de erlendirme komisyonu taraf ndan de erlendirilmesi sonucunda alanlar baz nda belirlenen gerek eli puan listesi, en y ksek puan alan retmenden ba lamak zere il mill e itim m d rl klerince internet sitesinden ilan edilecek ve Bakanl a bildirilecektir.

8 6) S zl s nava hak kazanan adaylar n listesi, Ek-2 De erlendirme Kriterleri Formu ndan elde edilen puanlar do rultusunda ildeki bilim ve sanat merkezlerinin alanlar baz ndaki kontenjan n 3 ( ) kat olacak ekilde en y ksek puandan ba lamak zere belirlenecek ve Bakanl k taraf ndan yay mlanacakt r. 7) S zl s nava girecek adaylar n s nava ili kin tarih, saat ve yer bilgileri Bakanl k a ilan edilecektir. D. S ZL SINAV 1) S zl s nav; Bakanl k a belirlenen b lge merkezlerinde, b lge s zl s nav komisyonlar taraf ndan yap lacakt r. 2) S zl s nava kat lacak retmenler s zl s nav tarihinde valiliklerce g revli izinli say lacakt r. Bakanl k a kendilerine herhangi bir yolluk veya yevmiye denmeyecektir. B LSEM retmen Se me ve Atama K lavuzu 7 3) S zl s nav, Ek-3 Bilim ve Sanat Merkezlerine retmen Se me S zl S nav De erlendirme Formu na g re 100 tam puan zerinden de erlendirilecektir.

9 E. TERC HLER VE ATAMALAR 1) S zl s nava giren adaylar n tercih yapmaya esas puanlar , il retmen de erlendirme komisyonu taraf ndan Ek-2 De erlendirme Kriterleri Formu zerinden belirlenen puan n %60 ile s zl s navdan al nan puan n %40 toplanarak belirlenecektir. 2) S zl s nava girmeyen adaylar de erlendirmeye al nmayacakt r. 3) Alanlara g re s zl s nava giren adaylar n tercih yapmaya esas puanlar , Bakanl k taraf ndan adresinde yay mlanacakt r. 4) Tercih yapmaya esas puan 40 ve zeri olan adaylar, Atama d neminde g rev yapt klar ilde alanlar nda kontenjan bulunan bilim ve sanat merkezlerini tercih edebilecektir. 5) Adaylar n tercihleri do rultusunda atamalar, alanlara g re tercih yapmaya esas puan st nl ne g re Atama Takvimi nde belirtilen tarihler aras nda Bakanl k a yap lacakt r.

10 6) Adaylar n tercihleri do rultusunda tercih yapmaya esas puanlar n e itli i h linde Ek-2 De erlendirme Kriterleri Formu puan fazla olan adaya ncelik verilecektir. E itli in bozulmamas durumunda hizmet s resi az olan aday n atamas na ncelik verilecektir. E itli in devam h linde atanacak aday Bakanl k taraf ndan ger ekle tirilecek kura ile belirlenecektir. 7) 40 ve zeri puan alm adaylardan atamas ger ekle meyenlerin puanlar ge erlili ini yitirecektir. 8) Atama sonu lar , Mill E itim Bakanl nsan Kaynaklar Genel M d rl resm internet sitesinde ilan edilecektir. F. TEBL GAT, G REVDEN AYRILMA VE G REVE BA LAMA LEMLER retmenlere Atama kararnameleri tebli edilerek g revden ayr lma ve g reve ba lama i lemleri Atama takviminde belirtilen s rede tamamlanacakt r.


Related search queries