Example: stock market

2017‐2018 BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ …

1 2017 2018 B L M VE SANAT MERKEZLER RENC TANILAMA KILAVUZU2 NDEK LER 1. B L M VE SANAT MERKEZLER .. 6 2. GENEL A IKLAMALAR VE BA VURU ARTLARI .. 6 3. L TANILAMA SINAV KOM SYONLARININ KURULMASI VE G REVLER .. 7 4. B L M VE SANAT MERKEZLER NE RENC SE M S REC .. 8 rencilerin Aday G sterilme S reci .. 9 Tablet Bilgisayar Grup Tarama Uygulama S reci ve Sonu A klama .. 12 Bireysel De erlendirme ve Sonu A klama .. 13 Genel Zihinsel Yetenek Alan nda Bireysel De erlendirme .. 14 Resim Yetenek Alan nda Bireysel De erlendirme .. 14 M zik Yetenek Alan nda Bireysel De erlendirme .. 15 Bilim ve SANAT Merkezlerine Yerle tirme ve Kay t lemleri .. 15 5. SINAV T RAZLARI .. 16 Tablet Bilgisayar Grup Tarama Uygulamas na tiraz .. 16 Bireysel De erlendirme tiraz .. 16 3 TAR H LEM l Tan lama S nav Komisyonunun Kurulmas Bilim ve SANAT Merkezlerine renci Se imi ile lgili lemler Hakk nda Bilgilendirme Toplant lar n n Yap lmas Grup Tarama Uygulamas Giri cretlerinin Banka Hesab na Yat r lmas renci G zlem Formlar n n S n f retmenleri Taraf ndan e Okul Sisteminde Doldurulmas G zlem Formu Doldurulan rencilerin nternet Adresinden lan Edilmesi ve Gerekli D zeltmelerin Yap lmas Grup Tarama Uygulamas na Girecek rencilerin MEBB S/B LSEM lemleri Mod l zerinden Uygu

3 TARİH İŞLEM 23.10.2017 31.10.2017 İl Tanılama Sınav Komisyonunun Kurulması 24.10.2017 10.11.2017 Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğrenci Seçimi ile İlgili İşlemler Hakkında

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of 2017‐2018 BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ …

1 1 2017 2018 B L M VE SANAT MERKEZLER RENC TANILAMA KILAVUZU2 NDEK LER 1. B L M VE SANAT MERKEZLER .. 6 2. GENEL A IKLAMALAR VE BA VURU ARTLARI .. 6 3. L TANILAMA SINAV KOM SYONLARININ KURULMASI VE G REVLER .. 7 4. B L M VE SANAT MERKEZLER NE RENC SE M S REC .. 8 rencilerin Aday G sterilme S reci .. 9 Tablet Bilgisayar Grup Tarama Uygulama S reci ve Sonu A klama .. 12 Bireysel De erlendirme ve Sonu A klama .. 13 Genel Zihinsel Yetenek Alan nda Bireysel De erlendirme .. 14 Resim Yetenek Alan nda Bireysel De erlendirme .. 14 M zik Yetenek Alan nda Bireysel De erlendirme .. 15 Bilim ve SANAT Merkezlerine Yerle tirme ve Kay t lemleri .. 15 5. SINAV T RAZLARI .. 16 Tablet Bilgisayar Grup Tarama Uygulamas na tiraz .. 16 Bireysel De erlendirme tiraz .. 16 3 TAR H LEM l Tan lama S nav Komisyonunun Kurulmas Bilim ve SANAT Merkezlerine renci Se imi ile lgili lemler Hakk nda Bilgilendirme Toplant lar n n Yap lmas Grup Tarama Uygulamas Giri cretlerinin Banka Hesab na Yat r lmas renci G zlem Formlar n n S n f retmenleri Taraf ndan e Okul Sisteminde Doldurulmas G zlem Formu Doldurulan rencilerin nternet Adresinden lan Edilmesi ve Gerekli D zeltmelerin Yap lmas Grup Tarama Uygulamas na Girecek rencilerin MEBB S/B LSEM lemleri Mod l zerinden Uygulamalar n Yap laca Merkezlere l Tan lama S nav Komisyonu Taraf ndan Yerle tirilmesi Grup Tarama Uygulamas na Girecek rencilerin Giri Belgelerinin e Okul Sistemi zerinden Verilmesi Grup Tarama Uygulamalar n n Yap lmas Grup Tarama Uygulama Sonu lar n n Adresinden lan Edilmesi Grup Tarama Uygulama Sonu lar na tiraz Grup

2 Tarama Uygulama Sonu lar na tirazlar n De erlendirilmesi Bireysel De erlendirmeye Hak Kazanan rencilerin Randevular n n l Tan lama S nav Komisyonu Taraf ndan MEBB S/B LSEM lemleri Mod l zerinden D zenlenmesi Bireysel De erlendirmeye Al nacak rencilerin e Okul Sistemi zerinden Giri Belgelerinin Verilmesi Bireysel De erlendirmelerin Yap lmas Bireysel De erlendirme Sonucunda Bilim ve SANAT Merkezleri ne Kay t Hakk Kazanan rencilerin Adresinden Duyurulmas Bireysel De erlendirme Sonu lar na tiraz 2017 2018B L M VE SANAT MERKEZLER RENC SE M TAKV M 4 Bireysel De erlendirme Sonu lar na tirazlar n De erlendirilmesi Bilim ve SANAT Merkezlerine Kay t Hakk Kazanan rencilerin Kay t lemleri 5 LET M B LG LER zel E itim ve Rehberlik Hizmetleri Genel M d rl Telefon 0(312) 413 30 18 0(312) 413 30 20 0(312) 413 25 36 Belgege er 0(312) 213 13 56 nternet Adresi e posta KISALTMALAR VE TANIMLAR MEB Mill E itim Bakanl Genel M d rl k zel E itim ve Rehberlik Hizmetleri Genel M d rl B LSEM Bilim ve SANAT Merkezi MEBB S Mill E itim Bakanl Bili im Sistemi 6 1.

3 B L M VE SANAT MERKEZLER Bilim ve SANAT merkezleri; okul ncesi e itim, ilkokul, ortaokul ve lise a ndaki zel yetenekli rencilerin (resim, m zik ve genel zihinsel yetenek) rg n e itim kurumlar ndaki e itimlerini aksatmayacak ekilde bireysel yeteneklerinin fark nda olmalar n ve kapasitelerini geli tirerek en st d zeyde kullanmalar n sa lamak amac yla a lm olan ba ms z zel e itim kurumlar d r. Bu merkezlerde renciler uyum, destek e itimi, bireysel yetenekleri fark ettirme, zel yetenekleri geli tirme ve proje retimi/y netimi alanlar nda d zenlenmi e itim programlar na al n rlar. zel yetenekli rencilerin kendi potansiyellerini anlamalar , kendilerine ve topluma katk da bulunabilmeleri i in okullarda verilen e itimin tesinde farkl la t r lm bir e itim program sunan bilim ve SANAT merkezleri, 81 ilde 116 merkezde hizmet vermektedir. 2. GENEL A IKLAMALAR VE BA VURU ARTLARI 1.

4 Bilim ve SANAT merkezlerine renci se imi zel E itim ve Rehberlik Hizmetleri Genel M d rl taraf ndan her y l belirlenen s n f seviyesine ve uygulama takvimine g re yap lacakt r. 2. 2017 2018 e itim retim y l nda zel E itim ve Rehberlik Hizmetleri Genel M d rl taraf ndan bilim ve SANAT merkezlerine renci se me i lemi 1, 2 ve 3. s n f seviyelerinde a a daki s ra izlenerek yap lacakt r: a) Tablet bilgisayarla grup tarama uygulamas b) Grup tarama uygulamas nda ba ar l olan rencilerin yetenek alanlar na g re bireysel de erlendirmeye al nmas 3. Tablet bilgisayar ile yap lan grup tarama uygulamas , hafta sonu be oturum eklinde yap lacak olup renciler kendisine bildirilen tarih ve saatte ilgili oturuma kat lacakt r. 7 4. Grup tarama uygulamas nda ba ar l olan renciler yetenek alanlar na g re (genel zihinsel, resim ve m zik yetenek) kendisine bildirilen tarih ve saatte bireysel de erlendirmeye al nacakt r.

5 5. Bilim ve SANAT merkezlerine renci se im s reci ile ilgili i ve i lemler il tan lama s nav komisyonlar taraf ndan y r t lecektir. 3. L TANILAMA SINAV KOM SYONLARININ KURULMASI VE G REVLER 1. Her e itim retim y l nda bilim ve SANAT merkezlerine yerle tirilecek rencilerin tan lama s re leri ile ilgili i ve i lemleri y r tmek zere il tan lama s nav komisyonlar olu turulur. 2. l tan lama s nav komisyonlar ; a) zel e itim ve rehberlik hizmetlerinden sorumlu mill e itim m d r yard mc s / ube m d r ba kanl nda, b) B LSEM m d rleri, c) Rehberlik ve ara t rma merkezi m d r olmak zere en az yeden olu ur. 3. l tan lama s nav komisyonunun g revleri unlard r: a) Genel zihinsel ve zel yetenek/beceri alan nda, bireysel de erlendirmeye al nacak rencilerle ilgili tan lama s recini y netmek b) G rsel sanatlar yetenek/beceri de erlendirme komisyonu ile m zik yetenek/beceri de erlendirme komisyonunu olu turmak c) Resim ve m zik alan nda de erlendirmeye al nacak renci say s n dikkate alarak bir veya birden fazla komisyon olu turmak ) niversitelerin ilgili b l mleri, konservatuvarlar n retim yeleri ve g zel sanatlar lisesi retmenleri ncelikli olmak zere resim ve m zik alan nda yeterli say da retmen g revlendirerek komisyonun olu umunu sa lamak d) Bireysel de erlendirme s recinde g revlendirileceklerin onay ve izin i lemlerini y r tmek 8 e) Bireysel de erlendirme s reci i in uygun s nav ortam sa lamak f) Bireysel de erlendirme sonu lar na g re olu turulan s ral renci listesini Bakanl a g ndermek 4.

6 B L M VE SANAT MERKEZLER NE RENC SE M S REC 1. lke genelinde 24 Ekim 10 Kas m 2017 tarihleri aras nda 1, 2 ve 3. s n flar n dersine giren s n f retmenlerine; zel yetenekli rencilerin zellikleri, zel yetenekli rencilere sunulan zel e itim hizmetleri, bilim ve SANAT merkezleri ve bu merkezlere renci se im s reci ile ilgili bilgilendirme e itimi verilecektir. 2. l tan lama s nav komisyonu taraf ndan planlanacak e itimler; bilim ve SANAT merkezleri ile rehberlik ve ara t rma merkezi y neticileri/ retmenleri taraf ndan verilecektir. 3. S n f retmenleri taraf ndan yetenek alanlar na g re bilim ve SANAT merkezlerine aday g sterilen rencilerin se imi 3 a amada ger ekle ecektir: a. G zlem formlar n n yetenek alanlar na g re doldurulmas b. Grup tarama uygulamas c. Bireysel de erlendirme 4. Grup tarama uygulamas nda Genel M d rl k taraf ndan yetenek alanlar na g re (genel zihinsel, resim ve m zik) belirlenen puan baraj n ge en renciler yine yetenek alanlar na g re bireysel de erlendirmeye al nacakt r.

7 5. Bireysel de erlendirmeler genel zihinsel, resim ve m zik yetenek alanlar nda ayr ayr yap lmaktad r. Bireysel de erlendirme a amas nda Genel M d rl k taraf ndan belirlenen puan baraj n ge en renciler bilim ve SANAT merkezine yerle meye hak kazanacakt r. NEML : Tablet bilgisayar zerinden yap lacak grup tarama uygulamas nda t m yetenek alanlar i in ortak sorular sorulmaktad r. 9 rencilerin Aday G sterilme S reci 1. 2017 2018 e itim retim y l nda ilkokul 1, 2 ve 3. s n fa devam edip genel zihinsel, resim ve m zik yetenek alanlar nda akranlar ndan ileri d zeyde farkl l k g sterdi i d n len rencilerin s n f retmenleri taraf ndan aday g sterilmesiyle bilim ve SANAT merkezlerine renci se im s reci ba layacakt r. 2. S n f retmeni taraf ndan aday g sterilen rencinin velisi; uygulama creti olarak KDV d hil 50 TL yi (elli T rk liras ) a a daki se eneklerden birini kullanarak 13 29 Kas m 2017 tarihleri aras nda yat racaklard r.

8 Uygulama creti yat r ld ktan sonra g zlem formlar s n f retmeni taraf ndan e okul sistemi zerinden doldurulacakt r. MEB Destek Hizmetleri Genel M d rl D ner Sermaye letmesinin Ziraat Bankas , T rkiye Vak flar Bankas ve T rkiye Halk Bankas ndan herhangi birine kurumsal tahsilat program arac l yla yat r labilir. Vak flar Bankas , Ziraat Bankas ya da Halk Bankas ATM lerinden, Vak flar Bankas internet bankac l , Halkbank internet bankac l , Ziraat Bankas internet bankac l zerinden yat rabilir. Vak flar Bankas ubeleri zerinden yat r labilir. Ayr ca, t m banka kredi kartlar ile internet adresinden deme yap labilir. (Not: deme ekran ndaki y nlendirmeler dikkatlice okunarak takip edilmelidir.) Belirtilen s reler i erisinde g zlem formu doldurulmayan, uygulamas ge ersiz say lan, uygulamaya girmeyen, uygulamaya al nmayan, uygulamaya girme ko ullar n ta mayan ya da uygulamadan kar lan adaylar n grup tarama uygulamas yla ilgili itiraz ba vurular dikkate al nmaz.

9 Grup tarama uygulamas nda yanl yat r lan cretlerin iadeleri uygulamalar n tamamlanmas ndan yakla k d rt hafta sonra tek yanl olarak d ner sermaye i letmesi NEML : cretini yat rd h lde e okul sistemi zerinden s n f retmeni taraf ndan g zlem formu doldurulmayan renciler tablet bilgisayar grup tarama uygulamas na al nmayacakt r. 10 taraf ndan adaylardan herhangi bir ba vuru talep edilmeksizin yap l r. cretler yaln zca Ziraat Bankas sistemleri arac l ile iade edilmektedir. Adaya grup tarama uygulamas i in randevu verilmi ise aday n uygulamaya herhangi bir sebeple girmemesi durumunda (Bakanl k taraf ndan uygulaman n iptal edilmesi hari ) iade talep edilemez. 3. 1, 2 ve 3. s n f d zeyinde olup s n f retmenleri taraf ndan aday g sterilen ve uygulamaya giri cretleri yat r lan rencilerin yetenek alanlar na (genel zihinsel, resim, m zik) g re g zlem formlar 13 29 Kas m 2017 tarihleri aras nda e okul sistemi zerinden ekil 1 de belirtilen a amalar izlenerek doldurulacakt r.

10 1. A ama 2. A ama 3. A ama ekil 1. NEML : renci g zlem formlar takvimde belirtilen zamanda s n f retmeni taraf ndan doldurulacakt r. G zlem formlar takvimde belirtilen s re ge tikten sonra cret yat r lm olsa bile doldurulamayacakt r. 11 4. A ama 5. A ama 6. A ama 12 4. Bir renci en fazla iki yetenek alan ndan aday g sterilebilecektir. rne in genel zihinsel resim, genel zihinsel m zik, resim m zik. renci bir nceki e itim retim y l nda bir yetenek alan ndan B LSEM e kay t hakk kazanm ise bu y l da ba ka bir yetenek alan ndan aday g sterilebilir. 5. G zlem formu doldurulduktan ve kaydetme i lemi tamamland ktan sonra raporlama butonuna t klan p rencinin aday g sterildi i yetenek alanlar ile ilgili iki kt al nacak ve bu belgeler aday g steren s n f retmeni ile okul idarecisi taraf ndan imzalanacakt r. Okul idaresi raporun bir rne ini imza kar l nda veliye teslim edecek, bir rne ini okulda muhafaza edecektir.


Related search queries