Example: barber

Genel Ürün Kataloğu - Borusan Mannesmann

Genel r n Katalo u NDEK LERBORUSAN HOLD NGBORUSAN Mannesmann FABR KALARSU BORULARI ve Genel AMA LI ERW Su Borular Borusan Spiral Kaynakl Su Borular 24691114161DO AL GAZ ERW Do al Gaz Borular ERW Polietilen Kapl Borular Spiral Kaynakl Do al Gaz Borular 2122232 KAZAN BORULARI4 Borusan PROF L5 PETROL ERW Petrol Sondaj Borular Spiral Kaynakl Petrol Borular Konstr ksiyon Borular Konstr ksiyon Profilleri2933 Borusan -PRO6392526273536345 SANAY BORULARI, PROF LLER ve ZEL Sanayi Borular zel ekilli ekme Borular46484965 y ll k ge mi iyle Borusan Holding, T rkiye de sanayile me ve kurumsal y netimin nc lerinden biri olmu tur. Grup u anda elik, distrib t rl k, lojistik ve enerji olmak zere d rt temel i alan nda faaliyet g y l nda Birle mi Milletler K resel lkeler S zle mesi ne imza atan Borusan Holding, ba ar n n uzun vadeli ve kal c bile enleri i in n ko ul olan iyi bir kurumsal y netim ve s rd r lebilirlik ilkelerini destekleyerek bu ilkelere ba l kalmaktad HOLD NG2 Borusan Mannesmann Borusan Paslanmaz BoruBorusan M hendislikBorusan stikbal TicaretBorusan Makina ve G Sistemleri Bor elik Kerim elikBorusan Oto & OtomotivSupsanManheimBoru Grubu Makinalar veG Sistemleri Grubu elikDistrib t rl kYass elik GrubuOtomotiv GrubuGiwa HoldingGmbHOrtakl klar3 Borusan Grubu; toplumdan kazand n yine topluma yapt yat r mlarla payla may ba l ca ilkelerinden biri olarak kabul etmi tir.

İÇİNDEKİLER BORUSAN HOLDİNG BORUSAN MANNESMANN FABRİKALAR SU BORULARI ve GENEL AMAÇLI BORULAR 1.1 ERW Su Boruları 1.1.1 Borusan SRM 1.2 Spiral Kaynaklı Su Boruları

Tags:

  Genel

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of Genel Ürün Kataloğu - Borusan Mannesmann

1 Genel r n Katalo u NDEK LERBORUSAN HOLD NGBORUSAN Mannesmann FABR KALARSU BORULARI ve Genel AMA LI ERW Su Borular Borusan Spiral Kaynakl Su Borular 24691114161DO AL GAZ ERW Do al Gaz Borular ERW Polietilen Kapl Borular Spiral Kaynakl Do al Gaz Borular 2122232 KAZAN BORULARI4 Borusan PROF L5 PETROL ERW Petrol Sondaj Borular Spiral Kaynakl Petrol Borular Konstr ksiyon Borular Konstr ksiyon Profilleri2933 Borusan -PRO6392526273536345 SANAY BORULARI, PROF LLER ve ZEL Sanayi Borular zel ekilli ekme Borular46484965 y ll k ge mi iyle Borusan Holding, T rkiye de sanayile me ve kurumsal y netimin nc lerinden biri olmu tur. Grup u anda elik, distrib t rl k, lojistik ve enerji olmak zere d rt temel i alan nda faaliyet g y l nda Birle mi Milletler K resel lkeler S zle mesi ne imza atan Borusan Holding, ba ar n n uzun vadeli ve kal c bile enleri i in n ko ul olan iyi bir kurumsal y netim ve s rd r lebilirlik ilkelerini destekleyerek bu ilkelere ba l kalmaktad HOLD NG2 Borusan Mannesmann Borusan Paslanmaz BoruBorusan M hendislikBorusan stikbal TicaretBorusan Makina ve G Sistemleri Bor elik Kerim elikBorusan Oto & OtomotivSupsanManheimBoru Grubu Makinalar veG Sistemleri Grubu elikDistrib t rl kYass elik GrubuOtomotiv GrubuGiwa HoldingGmbHOrtakl klar3 Borusan Grubu; toplumdan kazand n yine topluma yapt yat r mlarla payla may ba l ca ilkelerinden biri olarak kabul etmi tir.

2 1992 y l nda kurulan As m Kocab y k K lt r ve E itim Vakf ve 1997 y l nda kurulan Borusan K lt r Sanat taraf ndan y r t len faaliyetler, sosyal sorumluluk vizyonunu daha iyi bir ekilde yerine getirebilmek ad na 2008 y l nda Borusan Kocab y k Vakf at s alt nda birle tirilmi tir. Borusan K lt r Sanat, Uluslararas a da M zik Derne i (ISCM) ve Avrupa M zik Konseyine (EMC) yedir ve her y l d zenlenen Akdeniz a da M zik G nleri ni organize etmektedir. Borusan Grubu m zik alan ndaki faaliyetlerini Borusan M zik K t phanesi nin yan s ra Borusan Istanbul Filarmoni Orkestras , Borusan Oda Orkestras , Borusan Quartet ve Borusan ocuk Korosu kapsam nda y r LojistikBorusan InternationalBorusan EnBWLojistikTopluma Katk : EnerjiHalkal Fabrikas Gemlik Boyuna Kaynakl Boru Fabrikas Gemlik Spiral Kaynakl Boru Fabrikas Vobarno Fabrikas T RK YE SRA LDAN MARKAHOLLANDABEL KAKIBRISL BNANPORTEK ZSIRB STAN SV RE RLANDA NG LTERE TALYABULGAR STANAZERBEYCANERMEN STANTUNUSSLOVAKYA EK CUMHUR YET AVUSTURYAYUNAN HERSEKSLOVENYAHIRVAT STANESTONYALETONYAL TVANYA QUEEN ELIZABETHADASI ZLANDAF NLAND YA SVE POLONYAGAMB YASENEGALS C LYAFRANSIZ GUYANASIROMANYAFRANSA SPANYACEZAY RMISIRTANZANYAANGOLAG NEY AFR KAKATARGABON KAMERUNSUUD ARAB STANYEMENUMMANIRAK ZBEK STANKAZAK STAN RD NALMANYANORVE UKRANYAMACAR STANALASKAKANADAAMER KA B RLE K DEVLETLER PAK STANB RLE K ARAP EM RL KLER ADN JERYABOTSVANARE GNON ADASIKONGOL BYAH ouston Fabrikas 55.

3 Kurulu y ld n m n 2013 y l nda kutlayan Borusan Mannesmann , T rk sanayinin en g l kurulu lar ndan biri olma sorumlulu u ile faaliyetlerini s rd r yor. Yat r mlar , teknolojisi, r n ve hizmet kalitesi, yer ald d nya ap ndaki projelerle, boru sanayinin d nya pazarlar ndaki rekabet g c n n artmas na nc l k ediyor. T rkiye deki retim faaliyetlerini Gemlik ve Halkal fabrikalar nda s rd ren Borusan Mannesmann , talya - Vobarno daki fabrikas yla da Avrupa daki otomotiv sekt r ne y nelik retim yap yor. Y ll k 2 bin tonluk retim kapasitesi ile ba lad yolculu unda bug n y lda toplam 1 milyon tonluk retime ula an Borusan Mannesmann retiminin %65 ini ihra y l nce sadece ince etli mobilya borusu retirken bug n; mekanik tesisat borular (do al gaz borular , su borular , yang n borular ) sanayi boru ve profilleri, kazan borular , beton pompa borular konstr ksiyon boru ve profilleri, do al gaz ve petrol iletim hatlar gibi altyap projelerinde kullan lan spiral kaynakl hat borular reten Borusan Mannesmann ; y netim sistemleri ve Yal n 6 Sigma uygulamalar a s ndan da sekt r ne nc l k etmektedir.

4 55 y ld r her bir Borusanl n n rnek ald ; retimden sat sonras na kadar, m terisi i in fark yaratan hizmetin kayna bizim i in hi de i medi. Biz, bizi bug ne getiren ve bug nden sonra da ayn anlay la ok daha ilerisine ta yacak olan ge mi imize sad k kal yoruz. Elinizdeki katalogda g rd n z her bir Borusan Mannesmann imzal r n; Borusanl n n fark yaratan eme iyle haz rlanm t MANNESMANN4Y netim Sistemleri Sertifikalar ISO 9001 ISO 14001 OHSAS 18001 ISO 10002 API Q1 ISO/TS 29001 Uluslar aras r n Sertifikalar API 5L, API 5 CTTS 5317, TS EN 10255, TS 6047-1 EN 10208-1, TS 6047-2 EN 10208-2,TS EN 10217-1, TS EN 10217-2, TS EN 10219-1, TS EN 10219-2,TS EN 10305-2, TS EN 10305-3, TS EN 10305-5 Germanisher Lloyd: DIN 1626 St 10255 PED 97/ 23/EC-EN 10217CE 89/106/EC-EN 10219FM UL/CUL NSFK alite Sistem BilgileriAPI 5L-0114 API5CT-0146 Halkal Fabrikas Gemlik Boyuna Kaynakl Boru Fabrikas Gemlik Spiral Kaynakl Boru Fabrikas Vobarno Fabrikas T RK YE SRA LDAN MARKAHOLLANDABEL KAKIBRISL BNANPORTEK ZSIRB STAN SV RE RLANDA NG LTERE TALYABULGAR STANAZERBEYCANERMEN STANTUNUSSLOVAKYA EK CUMHUR YET AVUSTURYAYUNAN HERSEKSLOVENYAHIRVAT STANESTONYALETONYAL TVANYA QUEEN ELIZABETHADASI ZLANDAF NLAND YA SVE POLONYAGAMB YASENEGALS C LYAFRANSIZ GUYANASIROMANYAFRANSA SPANYACEZAY RMISIRTANZANYAANGOLAG NEY AFR KAKATARGABON KAMERUNSUUD ARAB STANYEMENUMMANIRAK ZBEK STANKAZAK STAN RD NALMANYANORVE UKRANYAMACAR STANALASKAKANADAAMER KA B RLE K DEVLETLER PAK STANB RLE K ARAP EM RL KLER ADN JERYABOTSVANARE GNON ADASIKONGOL BYAH ouston Fabrikas 565% ihracat oran.

5 Ki ilik adanm i g c .. Misyonumuz elik boru end strisindeki uzmanl m zla, ya am kalitesini y kselten r n ve hizmetler sunmak ve toplumun ekonomik, sosyal geli imini st seviyelere ta makt r. Borusan Mannesmann Fabrikalar hracat yap lan lkelerFABR KALARGEML K BOYUNA KAYNAKLI BORU FABR KASIGEML K SP RAL KAYNAKLI BORU FABR KASIBURSABURSA1975 y l nda kurulan Gemlik fabrikas , tonluk retim kapasitesi ile m2 si kapal alan olmak zere toplam m2 lik bir alanda faaliyet g stermektedir. Gemlik fabrikas , 550 al an , sahip oldu u kaliteli ve m teri odakl hizmet anlay ile her zaman en iyiyi hedeflemektedir. Borusan kalitesi ile hammaddenin giri inden m teriye ula mas na kadar her a aman n titizlikle kontrol edildi i Gemlik fabrikas n n r nleri ba ta in aat sekt r olmak zere hem i pazarda hem de ihracat pazarlar nda g venle kullan lmaktad Mannesmann 2010 y l nda en b y k retim tesisi olan Gemlik Kamp s ne, mevcut ve gelecekteki potansiyel enerji hat borusu taleplerine daha iyi yan t verebilmek i in y ll k ton retim kapasitesine sahip bir tesis kurmu tur.

6 Ayn zamanda Borusan Liman na da kom u olan yeni tesis, b y k apl petrol ve gaz borular n H2S punto kaynak teknolojisiyle retmektedir. 6 GEML K KAMP S Spiral Kaynakl Boru Fabrikas Bor elikBorusan Liman Boyuna Kaynakl Boru Fabrikas VOBARNO FABR KASIHOUSTON FABR KASI2001 y l nda Borusan Grubu b nyesine ge en Borusan Mannesmann Vobarno y ll k ton retim kapasitesi ile y ksek katma de erli so uk ekilmi zel boru retimi konusunda uzmanla m t r. talya, Almanya, spanya ve Fransa gibi otomotiv sekt r n n g l oldu u lkelere y nelik yapt sat lar ile gerek r n gerekse hizmet kalitesi a s ndan Avrupa da sekt r nde tan nan bir retici konumundad r. Borusan Mannesmann Vobarno, bug n yakla k m2 kapal alan zerine kurulu olup yakla k 90 al an ile faaliyet g stermektedir. talya fabrikas ndan sonra globalle me yolunda bir ad m daha ilerleyen Borusan Mannesman; yeni fabrikas n n temelini ge ti imiz sene Houst on-Teksas ta atm t r. 150 milyon dolarl k bir yat r mla kurulacak olan bu fabrika; petrol, do al gaz, arama ve karma kuyular nda ve nakil hatlar nda kullan lan elik borular retecektir.

7 Y ll k retim kapasitesi 300 bin ton olacak olan bu yeni yat r m, tam kapasite devreye girdi inde 300 ki iye istihdam sa layacakt TALYAAMER KAHALKALI FABR KASI1958 y l nda faaliyete ba layan Halkal fabrikas , m2 si kapal olmak zere toplam m2 lik bir alanda y ll k ton retim kapasitesiyle hizmet vermektedir. Modern kalite teknikleri ve 300 al an ile kaliteden d n vermeden standartlar n her ge en g n y kselterek b y mekte ve pazar n ihtiya lar na cevap vermeye devam fabrikas , m teriye zel retilmi sanayi boru ve profilleri ile otomotivden mobilyaya, bisikletten beyaz e yaya kadar pek ok sekt re r n sunmaktad r. STANBULSU BORULARI VE Genel AMA LI BORULARSU BORULARI VE Genel AMA LI ERW SU BORULARIK ullan m Alanlar Su vb. s v lar n iletiminde kullan l Et Kal nl - %12,5 + %10 (Standartlara g re de i mektedir.) A rl k %10 (Bir boy boruda, standarda g re de i mektedir.) %7,5 (10 tonluk partide, standarda g re de i mektedir.)

8 Boy 50 mm (Standarda g re de i mektedir.) E rilik 1 mm/m retim Aral D ap mm - mm Et Kal nl 2 mm -12 mm Boy Boru boyu standart 6 m dir. zel sipari lerde 5 ile m aras boylarda teslim edilebilmektedir. retim Standartlar Boru retim Standartlar TS EN 10217-1, ISO 65, ASTM A-53, TS EN 10255 Galvanizleme Standartlar TS 914, TS EN 10240, EN ISO 1461 (BS 729), ASTM A-53, A-90, NFA 49-700, UNI 5745 Di A ma Standartlar (1/2 - 6 ) ISO 7/1, ANSI , TS EN 10255 Yiv A ma (3/4 - 12 ) Victaulic standard na uygundur. r nlerimiz FM belgelidir, yang n tesisatlar nda kullan labilir. Galvanizli borular m z NSF belgelidir, i me suyu tesisatlar nda kullan labilir. Orta Seri borular m z, su i in 25 bar i etme bas nc na kadar kullan labilir. Her boru 50 bar bas n alt nda s zd rmazl k testinden ve girdap ak mlar (E/C) ile tahribats z testten ge er. 1112TS EN 10255 A r ve Orta SeriTS EN 10255 Hafif SeriHafif 1 ve Hafif 2 SeriTip L1 Borular inTip L2 Borular inD apEn okEn Az plak borununbirimuzunlu unun k tlesiEt Kal nl D Boyutua Belirtilmi D apa1/23/411 1/41 1/222 1/233 1 (mm)(mm)(mm)(mm)(kg/m) (kg/m) D-RTD z U luSoketliD apEn okEn Az plak borununbirimuzunlu unun k tlesiEt Kal nl D Boyutua Belirtilmi D apa1/23/411 1/41 1/222 1 (mm)(mm)(mm)(mm)(kg/m) (kg/m) D-RTD z U luSoketliD apEn okEn Az plak borunun birimuzunlu unun k tlesiEt Kal nl D Boyutua Belirtilmi D apa1/23/411 1/41 1/222 1 (mm)(mm)(mm)(mm)(kg/m) (kg/m) D-RTD z U luSoketli1/23/411 1/41 1/222 1 ok(mm)(mm)-(mm)(mm)(mm)(kg/m) (kg/m) (kg/m) (kg/m)

9 D apH A r Seriler plak borunun birimuzunlu unun k tlesiBelirtilmi D apaD Boyutua En AzEt Kal nl DRTTD z U luSoketliM Orta Seriler plak borunun birimuzunlu unun k tlesiEt Kal nl D z U EN 10217-1a1 serileri = Borulama sisteminin yap m i in gereken b t n aksesuarlar n standartla t r ld aplar, a2 serileri = Aksesuarlar n hepsinin standartla t r lmad aplar, a3 serileri = ok az standartla t r lm aksesuar n mevcut oldu u zel uygulama i in 2 3 Kal nl (mm)D ap D Serileri (mm) Borusan SRMB orusan SRM Siyah Tesisat Borusunun st n zellikleri Kolay i lenir: Zamandan tasarruf sa lar, kolay ekil al r. B k l rken ezilme ve bo ma yapmaz. Korozyona dayan kl d r: Homojen yap s sayesinde standart tesisat borular na g re r meye ok daha dayan kl d r ve uzun m rl d r. y zeyi kire tutmaz: Kaynak diki i m kemmeldir. apaks z kaynak yeri sayesinde i y zeyde kire birikmez.

10 Avrupa n n tercihi: Borusan SRM, y ksek standartlar sayesinde y llard r Avrupa lkelerine ihra edilmektedir. Kalorifer tesisatlar nda ok iyi sonu Dayan kl , Kire Tutmayan Y zeyPiyasada bulunan standart borular n kaynak b lgesi retim s ras nda s n r ve h zla so utulur. Bu i lem sonucunda kaynak b lgesinde ana malzeme yap s ndan farkl bir yap ve farkl bir sertlik elde edilir. Kaynak b lgesine bak ld nda kaynama izgisi denilen ince beyaz ferrit izgi ile s dan etkilenmi b lgede iki farkl yap g r l r ( ekil 1). Kaynama izgisinin ferritik yap s ile s dan etkilenmi bu b lgenin ince taneli perlitik yap s anod (+) ve katod (-) olu turarak elektro kimyasal korozyona (kal nl k kayb na, r meye veya delinmeye) neden SRM ise, retim s ras nda kaynak i leminden sonra ilave s l i leme tabi tutulur. T m borunun minimum 900 C de s t lmas ile (normalizasyon s cakl ) yap farkl l ortadan kalkar ( ekil 2). Bu nedenle elektrokimyasal korozyon direnci nemli l de art r lm BORULARI VE Genel AMA LI BORULARK olay lenme zelli iPiyasada bulunan standart tesisat borular n n retimi, d z band n so uk ekillendirme ile k vr larak boru haline getirilmesi ve kenarlar n n s t l p bask ile birle mesiyle ger ekle uk ekillendirme miktar artt k a malzemenin sertli i artar ve akma mukavemeti de y kselir.


Related search queries