Example: bachelor of science

Kommunal strategi og styring med effekt - pnbukh.com

DEN 11. OKTOBER 2018 | HOTEL KOLDINGFJORD. Kommunal strategi og styring med effekt Kom og h r de nyeste erfaringer fra danske kommuner og f Per Nikolaj Bukhs bud p fremtiden. Du f r bogen strategi og styring med effekt , s du kan f inspiration til at skabe sammenh ng og resultater hjemme i din organisation. H r de nyeste erfaringer med effektbaserede strategier, datadreven ledelse samt konomisk styring For at realisere sammenh ngsreformens s vel som ledelseskommissionens visioner er der brug for klare m l og strategier for kommunens aktiviteter. Der skal skabes et fornyet fokus p den datadrevne kommune, og effekt skal v re det centrale omdrejningspunkt for hele det danske velf rdssamfund. P konferencen Kommunal strategi og styring med effekt pr senterer vi de nyeste erfaringer med effektbaseret strategi , ledelse og styring i danske kommuner.

Programmet for dagen 09.00 – 09.15: Velkomst og præsentation af programmet // Velkomst ved professor Per Nikolaj Bukh fra Aalborg Universitet, samt introduktion til dagens

Tags:

  Strategis

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of Kommunal strategi og styring med effekt - pnbukh.com

1 DEN 11. OKTOBER 2018 | HOTEL KOLDINGFJORD. Kommunal strategi og styring med effekt Kom og h r de nyeste erfaringer fra danske kommuner og f Per Nikolaj Bukhs bud p fremtiden. Du f r bogen strategi og styring med effekt , s du kan f inspiration til at skabe sammenh ng og resultater hjemme i din organisation. H r de nyeste erfaringer med effektbaserede strategier, datadreven ledelse samt konomisk styring For at realisere sammenh ngsreformens s vel som ledelseskommissionens visioner er der brug for klare m l og strategier for kommunens aktiviteter. Der skal skabes et fornyet fokus p den datadrevne kommune, og effekt skal v re det centrale omdrejningspunkt for hele det danske velf rdssamfund. P konferencen Kommunal strategi og styring med effekt pr senterer vi de nyeste erfaringer med effektbaseret strategi , ledelse og styring i danske kommuner.

2 M d en r kke eksperter i strategi , ledelse og styring og h r deres erfaring fra danske kommuner. Indl gsholderne har skrevet om deres egne erfaringer i bogen strategi og styring med effekt , som alle deltagerne vil f udleveret. Bogen pr senterer de mest centrale og sp ndende erfaringer fra den offentlige sektor, og vi er stolte af at kunne pr sentere et udvalg af dem her p konferencen. M lgruppe Konferencen er for alle, der besk ftiger sig med strategi , ledelse og styring b de centralt og decentralt. Det g lder b de direkt rer, chefer og ledere s vel som medarbejdere i konomi- og planl gningsafdelinger, udviklingskonsulenter mv. Konferencen er is r relevant for ledere, der vil deltage i udviklingen af en ny ledelses- og styringsmodel, der skaber decentrale frihedsgrader og nye rammer for fremtidens kommune.

3 Ligeledes giver temadagen specialister med fokus p strategi , udvikling, styring , kvalitet og evaluering kompetencer til at deltage i den effektbaserede kommune. Tilmeld dig samtidig til den fokuserede temadag om effektbaseret konomistyring fredag den 12. oktober 2018 med professor Per Nikolaj Bukh og f rabat. Du kan l se mere p side 10. Programmet for dagen : Velkomst og pr sentation af programmet // Velkomst ved professor Per Nikolaj Bukh fra Aalborg Universitet, samt introduktion til dagens program : strategi og styring (PNB). // Som optakt til konferencen s tter Per Nikolaj Bukh rammerne for indl ggene ved at skitsere baggrunden for det effektbaserede fokus, der har vundet frem i alle dele af den offentlige sektor. Herunder adresseres sp rgsm l som: Hvordan kan et strategisk effektfokus skabe ny velf rd?

4 Hvad er effektbaseret styring og strategi ? Hvad betyder det for ledelsesrummet og lederrollen? : Fremtidens velf rdssamfund // Ved Helene B kmark, Kommunaldirekt r i Faaborg-Midtfyn Kommune Vi ser ind i et velf rdssamfund, hvor der b de er konomiske, styringsm ssige, rehabiliterende, helbredende, behandlende og v rdiskabende paradigmer i spil. Der er ikke tale om et nyt begreb eller et nyt paradigme men en flerhed, der kommer til at sameksistere dynamisk, og hvis indre balance f rst vil tr de frem, n r vi har bokset med det i en rr kke. Indl gget adresserer sp rgsm l som: Hvad er de nye forventninger til m det mellem borgeren og kommunen? Hvad indeb rer det nye fusionsparadigme? Hvilke krav skal vi stille til fremtidens styring ?

5 : Kaffepause : strategi og ledelse i Gladsaxe Kommune // Ved Charlotte Juel Baungaard, konomichef i Gladsaxe Kommune og Tine Vedel Kruse, chef for strategi , Kommunikation og HR i Gladsaxe Kommune styring og ledelse er et dialektisk partnerskab: God styring foruds tter god ledelse, og evnen til at styre er en del af ledelsesopgaven. Arbejdet er startet i toppen af organisationen i byr det og i den administrative topledelse og er baseret p tillid mellem kommunens politikere og organisationen. Indl gget adresserer sp rgsm l som: Hvordan arbejder Gladsaxe Kommune med styring og ledelse? Hvordan indg r effektstyring i budgetprocessen? Hvad er erfaringerne fra besk ftigelsesomr det? : effekt i fokus: Erfaringer fra Odense Kommune // Ved Anders Drejer L nb k, Kontorchef effekt og Analyse i Borgmesterforvaltningen, Odense Kommune og Sarah Gaarde, Stabschef konomi og effekt i Borgmesterforvaltningen, Odense Kommune Odense Kommune har udarbejdet en styringsramme, som skaber sammenh ng mellem de politiske ambitioner og frontmedarbejderens effektskabelse i samspil med borgerne og virksomhederne.

6 Igennem flere r har styringen udviklet sig og kommunen har gjort sig erfaringer b de med den politiske inddragelse og med nye former for konomistyring. Indl gget adresserer sp rgsm l som: Hvordan udvikles en effektbaseret strategi ? Hvad er politikernes rolle, og hvordan inddrages de? Hvad er erfaringerne med effektbaseret konomistyring? : Diskussion og sp rgsm l // Med udgangspunkt i formiddagens indl g vil der v re lejlighed til at stille sp rgsm l og debattere perspektiverne for fremtidens velf rdssamfund og de m der, fremtidens kommune skal fungere p . Formiddagens indl gsholdere deltager i debatten, og Per Nikolaj Bukh fungerer som ordstyrer. : Frokostpause : strategi og styring p ldreomr det i Thisted Kommune // Ved Jan Bendix Jensen, chef for Borgerservice og Ydelser, Thisted Kommune og Julie Teresa Neidhardt, udviklingskonsulent p ldreomr det i Thisted Kommune Sundheds- og ldreafdelingen i Thisted Kommune har gennemf rt en succesfuld strategiproces baseret p en f lles strategikortl gning og udvikling af m l og indsatser i alle afdelinger.

7 Alle politikker, dokumenter og indsatser har v ret gennemg et, og der er skabt et f lles fokus. Indl gget adresserer sp rgsm l som: Hvordan kan en effektiv og inddragende strategiproces tilrettel gges? Hvordan har strategikortet givet f lles fokus og klare prioriteter? Hvordan inddrages ledelsen og medarbejder i strategiarbejdet? : Fra nul til data i Hedensted kommune // Ved Thomas Frank leder af HR & Analyse i Hedensted Hedensted Kommune har igennem de senere r opprioriteret arbejdet med data og har samlet en del af de relevante kompetencer i en mindre enhed, s der kan opn s en bedre udnyttelse af de mange data, som kommunen dagligt registrerer p talrige omr der. I sit indl g vil Thomas Frank dele kommunens erfaringer og give et billede af, hvordan der arbejdes.

8 Indl gget adresserer sp rgsm l som: Hvordan kan man med skabe en datadrevet organisation? Hvordan arbejder kommunen konkret med data? Hvad er erfaringerne fra 3 rs systematisk arbejde? : Kaffepause : Datadrevne beslutninger og velf rdsanalyser i K benhavns Kommune // Ved Katrine Bagge Thorball, kontorchef for Velf rdsanalyseenheden i K benhavns Kommune K benhavns Kommune vokser, og den offentlige service skal udvikles under hensyntagen til budgetlov og serviceloft. Derfor har kommunen oprettet en ny velf rdsanalyseenhed, der har til opgave at underst tte kommunens effektiviseringsstrategi gennem udarbejdelse af datadrevne analyser og derigennem bidrage til dataunderst ttede beslutningsgrundlag, som s tter borgeren i centrum.

9 Indl gget adresserer sp rgsm l som: Hvordan blev velf rdsanalyseenheden etableret? Hvordan arbejdes der p tv rs af forvaltninger? Hvordan kobles dataunderst ttet viden med faglig viden? : Perspektiver for effektbaseret styring // Ved Per Nikolaj Bukh, professor Aalborg Universitet I det sidste indl g giver Per Nikolaj Bukh et bud p , hvordan fremtidens faglige og konomiske styring kan designes. Organisations-, ledelses- og styringsprincipper har de sidste 10 r underg et en radial forandring i mange kommuner. Men hvad vil fremtiden bringe og hvordan forbereder vi os bedst muligt? Indl gget adresserer sp rgsm l som: Hvad er effektbaseret konomistyring? Hvordan kan ledelsesrummet ges med bedre styring ? Hvad er danske og internationale erfaringer?

10 : Diskussion og afslutning // Som afslutning p konferencen er der igen mulighed for at stille sp rgsm l. Herudover vil Per Nikolaj opsummere indtryk og erfaringer fra konferencen. Opl gsholdere p . konferencen Charlotte Juel Baungaard Har v ret konomichef i Gladsaxe Kommune siden 2012. Forud for det, var hun i tre r regnskabschef i kommunen. Charlotte er uddannet konom fra SDU og har erfaringer fra b de den private og offentlige sektor; fra Sundhedsforvaltningen i K benhavns Kommune. Charlotte arbejder sammen med den vrige organisation p at skabe en sammenh ngende styrings- og ledelsesmodel, som skal underst tte den politiske ledelses nske om at skabe sammenh ngende l sninger for kommunens borgere og virksomheder. Helene B kmark Er fra K benhavns Universitet, og hun har de seneste 10 r bestredet kommunale direkt rstillinger i henholdsvis Fredericia, Odense og Faaborg-Midtfyn kommuner, hvor hun i dag er kommunaldirekt r.


Related search queries