Example: bankruptcy

PUBLICATIEREEKS GEVAARLIJKE STOFFEN

29. Bovengrondse opslag van brand- bare vloeistoffen in verticale cilindrische tanks PUBLICATIEREEKS . GEVAARLIJKE STOFFEN . RICHTLIJN VOOR BOVENGRONDSE OPSLAG VAN BRANDBARE VLOEISTOFFEN IN verticale . CILINDRISCHE TANKS. Richtlijn voor bovengrondse opslag van brandbare vloeistoffen in verticale cilindrische tanks PUBLICATIEREEKS GEVAARLIJKE STOFFEN 29:2016 versie (juli 2016). PGS 29:2016 VERSIE PAGINA 1 VAN 168. RICHTLIJN VOOR BOVENGRONDSE OPSLAG VAN BRANDBARE VLOEISTOFFEN IN verticale . CILINDRISCHE TANKS. Ten geleide De PUBLICATIEREEKS is een handreiking voor bedrijven die GEVAARLIJKE STOFFEN produceren, transporteren, opslaan of gebruiken en voor overheden die zijn belast met de vergunningverlening en het toezicht op deze bedrijven.

richtlijn voor bovengrondse opslag van brandbare vloeistoffen in verticale cilindrische tanks pgs 29:2016 versie 1.0- pagina 4 van 168

Tags:

  Verticale

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of PUBLICATIEREEKS GEVAARLIJKE STOFFEN

1 29. Bovengrondse opslag van brand- bare vloeistoffen in verticale cilindrische tanks PUBLICATIEREEKS . GEVAARLIJKE STOFFEN . RICHTLIJN VOOR BOVENGRONDSE OPSLAG VAN BRANDBARE VLOEISTOFFEN IN verticale . CILINDRISCHE TANKS. Richtlijn voor bovengrondse opslag van brandbare vloeistoffen in verticale cilindrische tanks PUBLICATIEREEKS GEVAARLIJKE STOFFEN 29:2016 versie (juli 2016). PGS 29:2016 VERSIE PAGINA 1 VAN 168. RICHTLIJN VOOR BOVENGRONDSE OPSLAG VAN BRANDBARE VLOEISTOFFEN IN verticale . CILINDRISCHE TANKS. Ten geleide De PUBLICATIEREEKS is een handreiking voor bedrijven die GEVAARLIJKE STOFFEN produceren, transporteren, opslaan of gebruiken en voor overheden die zijn belast met de vergunningverlening en het toezicht op deze bedrijven.

2 Op basis van de actuele stand der techniek wordt een overzicht gegeven van voorschriften, eisen, criteria en voorwaarden. Deze PUBLICATIEREEKS is het referentiekader bij vergunningverlening, het opstellen van algemene regels, het toezicht op bedrijven en dient ter invulling van de eigen verantwoordelijkheid van bedrijven. In de PUBLICATIEREEKS wordt op integrale wijze aandacht besteed aan arbeidsveiligheid, milieuveiligheid, transportveiligheid en brandveiligheid. De richtlijnen zijn dusdanig geformuleerd dat in voorkomende gevallen een inrichting op basis van gelijkwaardigheid voor andere maatregelen kan kiezen. PGS 29:2016 betreft een volledige revisie van de voorgaande PGS 29:2008.

3 Bij veel voorschriften is nu een toelichting gegeven. In het hoofdstuk veiligheidsmanagement is nu onderscheid gemaakt tussen Brzo-inrichtingen en niet Brzo-inrichtingen. In een bijlage zijn nu de inspectie- en onderhoudsprogramma's nader beschreven. PGS 29 is opgesteld door het PGS 29-team met daarin vertegenwoordigers van de overheid en het bedrijfsleven. De leden van dit team zijn opgenomen in bijlage H. De PUBLICATIEREEKS wordt actueel gehouden door de PGS-beheerorganisatie onder aansturing van een programmaraad die is samengesteld uit alle belanghebbende partijen. Deze is gevormd door vertegenwoordigers vanuit de overheden (het Interprovinciaal Overleg (IPO), de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), Inspectie-SZW, Brandweer Nederland) en het bedrijfsleven (VNO/NCW en MKB-Nederland).

4 De inhoud van de publicatie is vastgesteld door de PGS-programmaraad. De PGS-programmaraad verklaart dat deze publicatie tot stand is gekomen door een zorgvuldig en evenwichtig proces en stemt in met het opnemen van deze publicatie in de PUBLICATIEREEKS GEVAARLIJKE STOFFEN . Meer informatie over de PGS en de meest recente publicaties zijn te vinden op: Een overzicht van het werkveld van de PUBLICATIEREEKS met daarin ook een overzicht van relevante wet- en regelgeving en de betrokken partijen is opgenomen in de notitie 'juridische context PUBLICATIEREEKS GEVAARLIJKE STOFFEN '. Deze is te downloaden via genoemde website. De voorzitter van de PGS-programmaraad, Gerrit J.

5 Van Tongeren juli 2016. PGS 29:2016 VERSIE PAGINA 2 VAN 168. RICHTLIJN VOOR BOVENGRONDSE OPSLAG VAN BRANDBARE VLOEISTOFFEN IN verticale . CILINDRISCHE TANKS. Inhoud Ten geleide 2. Inhoud 3. Leeswijzer 5. 0 Inleiding 6. Aanleiding voor actualisatie/opstellen PGS 6. Relatie met wet- en regelgeving 7. Betrokken overheidsinstanties 8. 1 Toepassing van de richtlijn 10. Algemeen 10. Doelstelling 10. Toepassingsgebied 10. Gelijkwaardigheidbeginsel 12. Gebruik van normen en richtlijnen 12. 2 Terreininrichting 13. Algemene eisen 13. Onderlinge afstanden 14. Tankputten 15. 3 Ontwerp en inspectie van tanks, leidingen en tankuitrusting 21. Inleiding 21. Tankontwerp en reconstructie 21.

6 Tankuitrusting 24. Beveiligingen tegen elektrostatische oplading en blikseminslag aan de tank 30. Installatieleidingen en productafsluiters 32. Drukhoudende verwarmingselementen 36. Tankinspectie 37. Be indiging en uitgebruikname 43. 4 Incidentbeheersing en bestrijding 45. Algemeen 45. Brandbestrijdingsvoorzieningen 46. Veiligheidsbeheersmaatregelen 60. Samenwerking 64. 5 Veiligheidsmanagement 66. Inleiding en toepassing 66. De organisatie en de werknemers 66. De identificatie van de gevaren en beoordeling van de risico's op (zware) ongevallen 67. De controle op de exploitatie 67. Operationele beheersing laden en lossen 67. PGS 29:2016 VERSIE PAGINA 3 VAN 168.

7 RICHTLIJN VOOR BOVENGRONDSE OPSLAG VAN BRANDBARE VLOEISTOFFEN IN verticale . CILINDRISCHE TANKS. De wijze waarop wordt gehandeld bij wijzigingen 70. De planning voor noodsituaties 71. Het toezicht houden op de prestaties 72. Controle en analyse 72. Bijlagen 74. Bijlage A Begrippen, definities en afkortingen 75. Bijlage B Normen 87. Bijlage C Relevante wet- en regelgeving (juli 2014) 91. Bijlage D Aanbevelingen voor de tankfundering 95. Bijlage E Inspectie- en onderhoudsprogramma's 97. Bijlage F Proces van Performance-Based Fire Protection in het kort 162. Bijlage G Overvulbeveiliging 164. Bijlage H Samenstelling PGS 29-team 167. PGS 29:2016 VERSIE PAGINA 4 VAN 168.

8 RICHTLIJN VOOR BOVENGRONDSE OPSLAG VAN BRANDBARE VLOEISTOFFEN IN verticale . CILINDRISCHE TANKS. Leeswijzer Deze publicatie geeft richtlijnen voor inrichtingen met ten minste n verticale cilindrische bovengrondse tank voor de opslag van brandbare vloeistoffen. Het betreft richtlijnen voor de arbeidsveilige, milieuveilige en brandveilige opslag. Na deze leeswijzer volgt de inleiding, waarin wordt ingegaan op de aanleiding voor de richtlijn. Tot slot bevat de inleiding informatie over betrokken instanties en een overzicht van gerelateerde wet- en regelgeving. Hoofdstuk 1 beschrijft de toepassing van de richtlijn. Dit betreft onder andere een nadere omschrijving van het toepassingsgebied.

9 In hoofdstuk 2 worden de voorschriften met betrekking tot terreininrichting weergegeven. Hoofdstuk 3 bevat voorschriften voor ontwerp en inspectie van tanks, leidingen en tankuitrusting. Hoofdstuk 4 gaat over incidentbeheersing en -bestrijding. Hoofdstuk 5 bevat voorschriften rond veiligheidsmanagement. Bij de voorschriften is tussen haakjes weergegeven met welk artikel van PGS 29:2008 dit overeenkomt. Sommige artikelen van PGS 29:2008 komen niet meer terug in deze versie (zoals artikel 93 behorende bij het hoofdstuk terreininrichting, artikel 257 en 258 behorende bij het hoofdstuk tankontwerp en de artikelen 255 en 263 behorende bij het hoofdstuk incidentbeheersing en -bestrijding).

10 In een aantal gevallen komt dit omdat deze artikelen direct verwijzen naar wetgeving, zoals bijvoorbeeld de ATEX-wetgeving. Tot slot is een aantal bijlagen toegevoegd waaronder een begrippenlijst, een nadere uitwerking van inspectie- en onderhoudsprogramma's en de samenstelling van het PGS 29-team. PGS 29:2016 VERSIE PAGINA 5 VAN 168. RICHTLIJN VOOR BOVENGRONDSE OPSLAG VAN BRANDBARE VLOEISTOFFEN IN verticale . CILINDRISCHE TANKS. 0 Inleiding Aanleiding voor actualisatie/opstellen van deze PGS-publicatie Mede naar aanleiding van de explosie en brand van het Buncefield brandstofdepot in het Britse Hemel Hampstead, is PGS 29 in 2008 herzien. Bij de toepassing van de in 2008.


Related search queries