Example: dental hygienist

REDNO USPOSABLJANJE KMETOV ZA UKREP …

1december 2017 REDNO USPOSABLJANJE KMETOV ZA UKREP KMETIJSKO-OKOLJSKA-PODNEBNAPLA ILA ( UKREP KOPOP) V LETU 20171. Izpolnjevanje zahtev pri izvajanju ukrepa KOPOP2. Kmetovanje in ohranjanje narave, kmetovanje in varstvo voda ter tal, kme-tovanje in podnebne spremembe, konkuren nostIZPOLNJEVANJE ZAHTEV PRI IZVAJANJU UKREPA KOPOPM arinka Koro ec, KGZS, vir: ARSKTRPOd leta 2017 je omejen vstop v operacije ukrepa KOPOP. V le-tih 2017 2020 je mogo e vstopiti v operacije: Posebni travi -ni habitati (HAB), Travi ni habitati metuljev (MET), Habitati ptic vla nih ekstenzivnih travnikov (VTR), Steljniki (STE), Vodni viri (VOD), Ohranjanje habitatov strmih travnikov (KRA_S50), Grbina-sti travniki (KRA_GRB), Reja doma ih ivali na obmo ju pojavljanja velikih zveri (KRA_OGRM, KRA_VARPA, KRA_VARPP), Pla

2 Redno usposabljanje za KOPOP 2017 - splošne pogoje za izvajanje ukrepa KOPOP, - pogoje pri izbranih operacijah oz. zahtevah, - zahteve navzkrižne skladnosti in

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of REDNO USPOSABLJANJE KMETOV ZA UKREP …

1 1december 2017 REDNO USPOSABLJANJE KMETOV ZA UKREP KMETIJSKO-OKOLJSKA-PODNEBNAPLA ILA ( UKREP KOPOP) V LETU 20171. Izpolnjevanje zahtev pri izvajanju ukrepa KOPOP2. Kmetovanje in ohranjanje narave, kmetovanje in varstvo voda ter tal, kme-tovanje in podnebne spremembe, konkuren nostIZPOLNJEVANJE ZAHTEV PRI IZVAJANJU UKREPA KOPOPM arinka Koro ec, KGZS, vir: ARSKTRPOd leta 2017 je omejen vstop v operacije ukrepa KOPOP. V le-tih 2017 2020 je mogo e vstopiti v operacije: Posebni travi -ni habitati (HAB), Travi ni habitati metuljev (MET), Habitati ptic vla nih ekstenzivnih travnikov (VTR), Steljniki (STE), Vodni viri (VOD), Ohranjanje habitatov strmih travnikov (KRA_S50), Grbina-sti travniki (KRA_GRB), Reja doma ih ivali na obmo ju pojavljanja velikih zveri (KRA_OGRM, KRA_VARPA, KRA_VARPP), Planinska pa a (KRA_CRED in KRA_PAST), Visokodebelni travni ki sadovnja-ki (KRA_VTSA), Ohranjanje rastlinskih genskih virov, ki jim grozi genska erozija (GEN_SOR in GEN_SEME)

2 Ter, Ohranjanje mejic (KRA_MEJ).Od leta 2017 dalje lahko v vse zgoraj navedene operacije vstopi-jo kmetijska gospodarstva (KMG), ki do sedaj e niso uveljavljala nobene operacije ukrepa KOPOP, ob tem da morajo izpolniti po-goje upravi enosti (vstopne pogoje) in tudi KMG, ki so v KOPOP vstopila e v preteklih letih in elijo na novo uveljavljati e dodatne operacije na svojem KMG. Vsi, ki so UKREP KOPOP do leta 2017 e izvajali, morajo nadaljevati svoje prevzete obveznosti iz leta 2015 in/ali 2016 in/ali 2017. KMG, ki so vklju ena v UKREP KOPOP, lahko poleg nadaljevanja prevzetih obveznosti svoje obveznosti e pove- ajo do 20 % ali 2 hektarja in nadaljujejo svojo prevzeto obveznost ali se vklju ijo tudi v nove, dodatne operacije in zahteve v katere je vstop mogo tudi v prihodnjih letih, e jim razmere na njihovem KMG to omogo ajo.

3 Za operacije v katere je vstop omogo en tudi od leta 2017 dalje, se povr ine lahko pove ajo tudi za ve kot 20 % ali 2 hektarja, pri emer svojo obstoje o obveznost nadomestijo z novo petletno obveznostjo za celoten obseg povr in (za obstoje e in pove ane povr ine).Analize tal in gnojilni na rti: Eden od pogojev upravi enosti vstopnih pogojev je tudi izdelan program aktivnosti kmetijskega gospodarstva, v katerem morajo biti navedeni tudi podatki o ana-lizah tal in gnojilnih na rtih. Analizo tal in petletni gnojilni na rt je treba izdelati za vse GERK, na katerih se uporabljajo mineralna gnojila.

4 Gnojilni na rt se izdela na podlagi veljavne analize tal. PO-ZOR! Za obdobje od leta 2017 do leta 2020 je veljavna tista anali-za tal, ki je izdelana od 1. januarja 2016 dalje. Analiza tal mora biti izdelana za naslednje parametre fosfor (P), kalij (K) in za organsko snov (izjema je le raba trajno travinje, kjer analiziranje organske snovi v tleh ni potrebno). Na analizi tal mora-jo biti navedeni vsi GERK, za katere ta analiza tal velja. Iz analize tal mora biti razviden izdelovalec analize tal in datum izvedene analize tal. Ista analiza tal je lahko izdelana za ve GERK-ov le e gre za isto rabo, istovrstne, sole ne GERK-e.

5 E se na KMG uporabljajo le organska gnojila, je za UKREP KOPOP potrebno voditi evidenco o uporabi organskih in mineralnih gnojil, analiza tal in gnojilni na rt pa nista asna izdelava analize tal in gnojilnega na rta je ena od obve-znosti pri izvajanju ukrepa KOPOP, za katero se izvaja 100% uprav-ni pregled dokumentacije. Upravi enci, ki so v letu 2017 prvi vsto-pili v UKREP KOPOP ali so pridobili nove GERK-e in vlo ili zahtevke za ta UKREP (gnojilne na rte in/ali analize tal pa imajo izdelane pred ali neustrezne), morajo izdelati nove analize tal in petle-tne gnojilne na rte, ki naj vsebujejo vse predpisane in navedene vsebine.

6 Kopije analiz tal in gnojilnih na rtov je kot skenogram ali v fizi ni obliki potrebno poslati na Agenciji RS za kmetijske trge in razvoj pode elja najpozneje do 31. decembra 2017. POZOR! Vsa KMG, ki e niso predlo ila dokazil, bodo dobila poziv za predlo itev ustreznih analiz tal in 5 letnih gnojilnih na rtov izdelanih na podla-gi veljavne analize enci morajo v celotnem obdobju trajanja obveznosti izpol-njevati:2 REDNO USPOSABLJANJE za KOPOP 2017- splo ne pogoje za izvajanje ukrepa KOPOP, - pogoje pri izbranih operacijah oz. zahtevah,- zahteve navzkri ne skladnosti in- predpisano kmetijsko dejavnost (minimalno aktivnost).

7 Storitev svetovanja: Kot eden od splo nih pogojev ukrepa KOPOP je dolo ena tudi zahteva, da morajo KMG v asu trajanja obvezno-sti najmanj enkrat uporabiti storitev svetovanja svetovanje glede pogojev in zahtev ter pravilnega izvajanja prevzetih obveznosti. Pozor! V letu 2018 bodo storitev svetovanja morali uporabiti vsi upravi enci, ki so v operacije ukrepa KOPOP vstopili v letih 2015 ali 2016. Ves as trajanja obveznosti morajo KMG voditi naslednje evi-dence:- evidenco o vseh delovnih opravilih, ki se izvajajo pri ukrepu KOPOP;- evidenco uporabe organskih in mineralnih gnojil;- evidenco o uporabi gnojil na KMG zbirnik za vse povr ine KMG;- evidenco o uporabi fitofarmacevtskih sredstev (Podatki o upo-rabi FFS pri ukrepu KOPOP) in - evidenco o uporabi FFS na KMG zbirnik za vse povr ine KMG.

8 Evidence o uporabi gnojil in fitofarmacevtskih sredstev morajo vo-diti vsa KMG, ki ta sredstva se morajo obvezno voditi na predpisanih obrazcih v tiska-ni obliki ali ra unalni ki oziroma elektronski obliki v excel forma-tu. Oblike in vsebine obrazca ni dovoljeno spreminjati. Evidence e vedno predstavljajo eno od pogostej ih napak ugoto-vljenih pri pregledih na kraju samem. Evidence slu ijo za vodenje vseh delovnih opravil v okviru izbranih operacij in zahtev ukrepa KOPOP, lahko pa se uporabljajo tudi za potrebe vodenja vseh dru-gih delovnih opravil na KMG ter tudi za povr ine, ki niso v ukrepu KOPOP.

9 Vse evidence upravi enci hranijo doma (na KMG), za po-trebe pregleda na kraju samem. Evidence se izpolnjuje za vsak GERK posebej za celotno obdobje trajanja obveznosti. Izjemoma se lahko evidence vodi za ve GERK-ov skupaj, in sicer le kadar se na ve GERK-ih z isto rabo izvajajo iste zahteve, z enakimi kmetijskimi rastlinami znotraj ene operacije in se bo na teh GERK-ih isto asno opravljalo ista o delovnih opravilih so zdru ene po vrstah rabe za:- njivske povr ine,- hmelji a,- sadovnjake in olj nike,- vinograde,- trajno travinje in pa nike,- visokodebelne travni ke sadovnjake,- rejo lokalnih pasem, ki jim grozi prenehanje reje in- splo ne evidence o uporabi gnojil in gnojenje in ukrepe varstva rastlin je potrebno voditi e nasle-dnje evidence.

10 - Evidenco uporabe organskih in mineralnih gnojil,- Evidenco o uporabi organskih in mineralnih gnojil zbirnik za vse povr ine kmetijskega gospodarstva (vodijo se podatki o gnojilih, ki so na KMG, o izhodi nem stanju, nabavi, porabi, oddaji, prejemu in zalogi gnojil).- V primeru izvajanja ukrepov varstva rastlin Podatki o uporabi fitofarmacevtskih sredstev pri ukrepu KOPOP in Evidenco o uporabi fitofarmacevtskih sredstev na kmetijskem gospodar-stvu zbirnik za vse povr ine kmetijskega gospodarstva .Hranjenje dokumentacije na KMG in vrsta zahteve pri katerih je potrebno hraniti dolo ene listine, dokumente, ra.


Related search queries