Example: dental hygienist

Cara Memohon Jawatan di Suruhanjaya …

Kementerian Sumber Manusia Cara Memohon Cara Memohon Jawatan di Suruhanjaya PERKHIDMATAN PELAJARAN (SPP). Ada 3 kategori pemohon iaitu: A. Pencari Kerja yang belum berdaftar Pemohon perlu membuat pendaftaran sebagai pencari kerja baru. B. Pencari Kerja yang telah mendaftar di JobsMalaysia untuk sektor selain dari sektor Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran(SPP) Pemohon perlu menyambung pendaftaran untuk sektor SPP. C. Pencari Kerja yang telah mendaftar di JobsMalaysia untuk sektor Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP)- Pemohon perlu mengemaskini sekiranya ingin Memohon Jawatan yang ditawarkan. Sila pilih kategori yang berkaitan. A. Pencari Kerja yang belum berdaftar 1. Klik menu Pencari Kerja Baru. 1. Kementerian Sumber Manusia Cara Memohon 2. Masukkan nombor MyKad dan tekan pada butang 'Hantar'. 2. Kementerian Sumber Manusia Cara Memohon 3. Masukkan maklumat seperti yang dikehendaki oleh sistem.

Kementerian Sumber Manusia Cara Memohon

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of Cara Memohon Jawatan di Suruhanjaya …

1 Kementerian Sumber Manusia Cara Memohon Cara Memohon Jawatan di Suruhanjaya PERKHIDMATAN PELAJARAN (SPP). Ada 3 kategori pemohon iaitu: A. Pencari Kerja yang belum berdaftar Pemohon perlu membuat pendaftaran sebagai pencari kerja baru. B. Pencari Kerja yang telah mendaftar di JobsMalaysia untuk sektor selain dari sektor Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran(SPP) Pemohon perlu menyambung pendaftaran untuk sektor SPP. C. Pencari Kerja yang telah mendaftar di JobsMalaysia untuk sektor Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP)- Pemohon perlu mengemaskini sekiranya ingin Memohon Jawatan yang ditawarkan. Sila pilih kategori yang berkaitan. A. Pencari Kerja yang belum berdaftar 1. Klik menu Pencari Kerja Baru. 1. Kementerian Sumber Manusia Cara Memohon 2. Masukkan nombor MyKad dan tekan pada butang 'Hantar'. 2. Kementerian Sumber Manusia Cara Memohon 3. Masukkan maklumat seperti yang dikehendaki oleh sistem.

2 Pada ruangan Pilihan Sektor Pekerjaan, sila klik Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP) dan klik pada butang 'Berikut'. 3. Kementerian Sumber Manusia Cara Memohon 4. Masukkan maklumat yang diperlukan di bahagian Jawatan Dipohon dan klik pada butang 'Berikut'. 4. Kementerian Sumber Manusia Cara Memohon 5. Sila isikan maklumat yang diperlukan di bahagian Maklumat Terperinci dan tekan pada butang 'Berikut'. 5. Kementerian Sumber Manusia Cara Memohon 6. Sila isikan Maklumat Akademik di bahagian Akademik bermula di bahagian kelulusan terendah dan sehingga kelulusan tertinggi. Tekan pada butang 'Berikut'. 6. Kementerian Sumber Manusia Cara Memohon 7. Sila isikan maklumat seterusnya seperti Akademik, Ko-Kurikulum, Maklumat Tambahan bagi melengkapkan pendaftarn. 8. Klik pada kotak yang disediakan dan tekan butang 'Berikut' untuk menghantar pendaftaran. 9. Klik OK untuk meneruskan pendaftaran 10.

3 Setelah pendaftaran berjaya dibuat anda boleh lihat makluman seperti dipaparkan di skrin. 7. Kementerian Sumber Manusia Cara Memohon 11. Ini bermakna anda telah berjaya mendaftar di JobsMalaysia. 12. Teruskan permohonan kerja anda di Langkah B. 8. Kementerian Sumber Manusia Cara Memohon B. Pencari Kerja yang telah mendaftar di JobsMalaysia untuk sektor selain dari sektor Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP). 1. Klik menu Pencari Kerja. Masukkan nombor MyKad dan nombor pin. Klik butang Log Masuk. 2. Di laman profil peribadi sila tandakan Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran. * Jika memilih lebih dari satu agensi, bahagian Jawatan di pohon bagi setiap agensi yang ditandakan akan dipaparkan juga 9. Kementerian Sumber Manusia Cara Memohon 3. Jika ingin Memohon Jawatan - Jawatan yang diiklankan, pastikan anda Memohon Jawatan berkenaan di seksyen Jawatan Di Pohon untuk ruangan Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP).

4 (Rujuk catatan dibawah). Tekan butang 'Berikut' untuk memastikan permohonan anda berjaya. 4. Satu skrin Pengakuan Pemohon dipaparkan. Sila tandakan setuju dan tekan pada butang 'Berikut' dan pemohonan anda telah berjaya. 5. Teruskan ke langkah C. 10. Kementerian Sumber Manusia Cara Memohon C. Pencari Kerja yang telah mendaftar di JobsMalaysia untuk sektor Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP). 1. Klik menu Pencari Kerja. Masukkan nombor MyKad dan nombor butang Log Masuk 2. Sila pastikan Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP) telah ditandakan dan tekan butang 'Kemaskini'. 11. Kementerian Sumber Manusia Cara Memohon 3. Jika ingin Memohon Jawatan - Jawatan yang diiklankan ini, pastikan di seksyen anda Memohon Jawatan berkenaan Jawatan Di Pohon untuk ruangan Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP). (Rujuk catatan dibawah). Tekan butang 'Berikut' untuk memastikan permhonan anda berjaya.

5 4. Satu skrin Pengakuan Pemohon dipaparkan. Sila tandakan setuju dan tekan pada butang 'Berikut' dan pemohonan anda telah berjaya. 12. Kementerian Sumber Manusia Cara Memohon Catatan : 1) PEGAWAI PENDIDIKAN PENGAJIAN TINGGI (PPPT) GRED DH41. PENGKHUSUSAN BAHASA ISYARAT. Jawatan : Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Pengajian Tinggi DH41. Bidang : Bahasa Isyarat 2) PEGAWAI PENDIDIKAN PENGAJIAN TINGGI (PPPT) GRED DH41. CHEF TRAINING/CULINARY ART. Jawatan : Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Pengajian Tinggi DH41. Bidang : Chef Training / Culinary Art 3) PEGAWAI PENDIDIKAN PENGAJIAN TINGGI (PPPT) GRED DH41. PENYAMAN UDARA. Jawatan : Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Pengajian Tinggi DH41. Bidang : Penyaman Udara 4) PEGAWAI PENDIDIKAN PENGAJIAN TINGGI (PPPT) GRED DH41. FESYEN. Jawatan : Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Pengajian Tinggi DH41. Bidang : Fesyen 5) PEGAWAI PENDIDIKAN PENGAJIAN TINGGI (PPPT) GRED DH29.

6 Jawatan : Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Pengajian Tinggi DH29. Bidang : Sains Kesetiausahaan ** Terima Kasih kerana menggunakan JobsMalaysia **. 13.


Related search queries