Example: dental hygienist

Karadeniz Teknik Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans ...

Karadeniz Teknik niversitesi n Lisans ve Lisans Programlar nda Ba ar Notunun De erlendirilmesine Dair Senato Taraf ndan Belirlenen Usul ve Esaslar Karadeniz Teknik niversitesi (KT ) n Lisans ve Lisans E itim retim, S nav De erlendirme ve renci leri Y netmeli i, 2012-2013 e itim- retim y l ba lang c ndan ge erli olmak zere de i tirilmi ve yeni ekliyle uygulamaya konulmu tur. Bu y netmelikteki en nemli husus l me-de erlendirme sisteminde yap lan de i ikliklerdir. Bu ba lamda, KT Senatosu ba ar notlar n n de erlendirilmesinde renci say s n n 10 u ge ti i derslerde ba l de erlendirme sistemi ve renci say s n n 10'un alt nda oldu u derslerde ise mutlak de erlendirme sisteminin uygulanmas n karar alt na alm t r. Ba l de erlendirme sistemi rencinin ba ar s n i inde bulundu u s n ftaki di er rencilere g re g sterdi i performans d zeyine ba l olarak l er. Bu de erlendirme sistemi, s n ftaki rencilerin performanslar n n normal da l m e risinde ng r len bi imde ger ekle ece i varsay m ndan hareket eder.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Programlarında Başarı Notunun Değerlendirilmesine Dair Senato Tarafından Belirlenen Usul ve Esaslar

Tags:

  Teknik

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of Karadeniz Teknik Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans ...

1 Karadeniz Teknik niversitesi n Lisans ve Lisans Programlar nda Ba ar Notunun De erlendirilmesine Dair Senato Taraf ndan Belirlenen Usul ve Esaslar Karadeniz Teknik niversitesi (KT ) n Lisans ve Lisans E itim retim, S nav De erlendirme ve renci leri Y netmeli i, 2012-2013 e itim- retim y l ba lang c ndan ge erli olmak zere de i tirilmi ve yeni ekliyle uygulamaya konulmu tur. Bu y netmelikteki en nemli husus l me-de erlendirme sisteminde yap lan de i ikliklerdir. Bu ba lamda, KT Senatosu ba ar notlar n n de erlendirilmesinde renci say s n n 10 u ge ti i derslerde ba l de erlendirme sistemi ve renci say s n n 10'un alt nda oldu u derslerde ise mutlak de erlendirme sisteminin uygulanmas n karar alt na alm t r. Ba l de erlendirme sistemi rencinin ba ar s n i inde bulundu u s n ftaki di er rencilere g re g sterdi i performans d zeyine ba l olarak l er. Bu de erlendirme sistemi, s n ftaki rencilerin performanslar n n normal da l m e risinde ng r len bi imde ger ekle ece i varsay m ndan hareket eder.

2 Bu durumda s n ftaki notlar n ortalama ve standart sapmas nem arz eder. Ortalama ve standart sapmaya g re yap lan de erlendirme adil ve en nesnel bi imine kavu ur. Bu zellikleriyle ba l de erlendirme sistemin uygulama esaslar a a da maddeler halinde verilmi tir. MADDE 1 Bu usul ve esaslar KT n Lisans ve Lisans E itim retim, S nav De erlendirme ve renci leri Y netmeli inin 19. maddesine dayan larak haz rlanm t r. MADDE 2 KT 'de not de erlendirilmesinde Ba l De erlendirme Sistemi (BDS) ve Mutlak De erlendirme Sistemi (MDS) kullan lmaktad r. MADDE 3 Ba ar notu yar y l i i de erlendirme notu ve final s nav ndan al nan notlar zerinden hesaplan r. Yar y l i i etkinlikleri; ara s nav /s navlar, arazi al malar , uygulama, dev, sunum, proje, staj, at lye, seminer, laboratuar ve benzeri al malardan olu ur. Bunlar n ders ba ar notuna katk s , ilgili dersin sorumlu retim eleman n n nerisi zerine ilgili birim (fak lte, konservatuar, y ksekokul, meslek y ksekokulu) y netim kurulunca d nemin ilk iki haftas i erisinde karara ba lan r.

3 Yar y l i i notu ve final notu ham ba ar notunu olu turur. Ba l de erlendirme sisteminde hesaplama sonucu ortaya kan ham ba ar notunun virg lden iki basamak sonras , mutlak de erlendirme sisteminde ise k suratl . notlar en yak n tam say ya yuvarlan r. MADDE 4 retim yelerinin ve elemanlar n n sorumluluklar : Dersin sorumlu retim yeleri ve elemanlar rencilerin devam durumlar n ve notlar n KT otomasyon sistemine akademik takvimde belirlenen s reler i erisinde girmekle y k ml d r. MADDE 5 Listelerin birlikte ya da ayr ele al nmas gerekti i durumlar; Bir dersin ka grup halinde ka retim yesi taraf ndan verildi i belirlenerek, BDS'nin gruplara ayr . ayr m yoksa birlikte mi uygulanaca konusunda karar verilir. Bu durum u ekilde ele al nabilir: a) Bir dersin tek bir s n fta birden fazla retim eleman taraf ndan ortak verilmesi durumunda notlar tek bir liste halinde ele al n p de erlendirilir. b) Ayn diploma program n n farkl gruplar na verilen derste: S navlar n ortak yap lmas durumunda farkl gruplar n BDS'leri ortak yap l r.

4 C) Farkl programlarda verilen ayn i erikli dersin s navlar ayr yap l r ve ayr . de erlendirilir. MADDE 6 (De i iklik: Senato Karar ) Devams zl ktan kalan renciler: Devams z rencilerin ham ba ar notu hesaplanmaz ve BDS' ye d hil edilmez. Bu rencilere do rudan D verilir ve bu durum ilgili retim eleman taraf ndan final s navlar ba lamadan nce renciye duyurulur. MADDE 7 (De i iklik: Senato Karar ) Final s nav notunun alt s n r : Yar y l i i notlar ne olursa olsun rencilerin bir dersten ba ar l olabilmesi i in final s nav ndan 100 zerinden en az 45 almalar gerekmektedir. Bu not Sa l k Bilimleri Fak ltesinde 100 zerinden 50, Eczac l k Fak ltesinde 100 zerinden 60, t r. MADDE 8 Ham ba ar notunun hesaplanmas (HBN): rencilerin Ham Ba ar . Notu yar y l i i de erlendirme notu ve yar y l sonu s nav notlar n n ortalamas d r. MADDE 9 (De i iklik: Senato Karar ) Ba l De erlendirmeye kat lmaya hak kazanan rencilere uygulanan istatistiksel y ntem.

5 A) Devams z rencilere D harf notu verilir ve ba l de erlendirmeye kat lmazlar. b) S navlara girmeyen rencilere E harfi yaz l r. c) HBN'u 100 zerinden 15 ve alt nda olan renciler ile yar y l sonu s nav na girmeyen renciler ba l de erlendirmeye kat lmazlar. ) Ba l de erlendirmenin temelinde not da l m n n normal da l ma uymas esas oldu undan, notlar n ortalamas ve standart sapmas nemlidir. Ba l not de erlendirme sisteminde a a daki a amalar izlenir: 1) Madde 8'de belirlenen HBN'lar , ortalama ve standart sapma de erleri hesaplanarak a a daki ba nt ile T standart notuna d n t r l r.. 2) T standart notlar renci say s 30 ve st nde olan derslerde, Tablo 1 yard m yla harfli notlara d n t r l r. 3) renci say s 11 29 aras nda olan derslerde harfli notlar n verilmesi, Tablo 2. yard m yla yap l r. 4) renci say s 1 10 aras nda olan dersler i in harflendirme i lemi, Tablo 3 te verilen mutlak not de erlendirme sistemine g re yap l r. 5) Ham ba ar notunun (HBN) ortalamas 80 ve zerinde olan dersler i in harflendirme i lemi Tablo 3 te verilen mutlak not de erlendirme sistemine g re yap l r.

6 6) (Ek: Senato Karar ) Harfli not, rencinin ham ba ar notunun Tablo 3'teki kar l olan not de erinden daha d k olamaz. 7) (Ek: Senato Karar ) Yaln zca final notu girilen dersler i in harflendirme i lemi, Tablo 3 te verilen mutlak not de erlendirme sistemine g re yap l r. MADDE 10 (De i iklik: Senato Karar ) Yar y l sonu s navlar na kat lma hakk elde eden renciler ile not y kseltme amac yla tekrar s nava girmek isteyen renciler b t nleme s nav na girebilir. B t nleme s nav na kat lan rencilerin; y l i i notlar . ile b t nlenme s nav ndan ald klar notlar Madde 9 kapsam nda de erlendirilerek, harfli notlar hesaplan r. Yar y l i i notlar ne olursa olsun rencilerin bir dersten ba ar l . olabilmeleri i in b t nleme s nav ndan 100 zerinden en az 45 almalar gerekir. MADDE 11 (De i iklik: Senato Karar ) A rl kl Genel Not Ortalamas n n (AGNO) Hesaplanmas : Bir rencinin ilk yar y ldan /y ldan itibaren ald . t m derslerin 4 zerinden notlar bu derslere ait kredi saatleriyle ayr ayr arp l r.

7 Elde edilen sonu lar toplan r ve t m derslerin kredi saatleri toplam na b l n r. Sonu , virg lden sonra iki hane y r t lerek yuvarlat l r. Bu sonu AGNO olarak tan mlan r. 4'l sistemdeki notlar n 100'l k sistemdeki kar l klar n belirlenmesinde Y ksek retim Kurulu Ba kanl n n olu turdu u d n m tablosu kullan l r. Harfli notlar n 4 zerinden kar l klar a a daki gibidir: AA BA BB CB CC DC DD FD FF 0. MADDE 12 Ba l De erlendirme Sisteminde FF, FD ve DD harf notlar alan renciler o derslerden ba ar s z say l rlar. renciler bu dersleri tekrar etmek zorundad r. AA, BA, BB, CB, CC ald klar derslerden ise ba ar l kabul edilirler. rencilerin DC. ald klar derslerden ba ar l olmalar i in o yar y ldaki not ortalamalar n n ve zerinde olmas gerekir. MADDE 13 Seminer, proje, bitirme al mas gibi rencilerin m nferit olarak alm . oldu u derslerle ilgili ba ar notu, ilgili retim eleman veya j ri taraf ndan mutlak de erlendirme sisteminde de erlendirilir ve harfli not olarak do rudan sisteme girilir.

8 MADDE 14 (De i iklik: Senato Karar ) Mesleki Deneyim I ve Mesleki Deneyim II derslerini alan rencilere, staj raporlar n n ba ar l olarak de erlendirilmesi durumunda G harf notu verilir. Raporlar ba ar s z bulunanlar ile staja devam etmeyen veya staj yapmayan rencilere K harf notu verilir. Bu derslerin b t nleme s navlar yoktur. MADDE 15 (De i iklik: Senato Karar ) rencilerimizin ba ka bir y ksek retim kurumundan Yaz retimi kapsam nda ders almalar durumunda; al nacak derslerin se imi, uygunlu u ve ba ar l olunan derslerin uyum i lemleri, ilgili b l m uyum komisyonlar taraf ndan de erlendirilir. De erlendirme sonu lar fak lte, y ksekokul veya meslek y ksekokul kurullar taraf ndan karara ba lan r. Bu i lemlerde; ilgili Y K, KT . mevzuat h k mleri ve niversite Senatosunda al nan kararlar uygulan r. TABLO-1: renci say s n n 30 ve daha fazla oldu u durumlarda T-Standart notunun harfli nota d n m . Ham ba ar . S n f FF. notu ortalama FD( ) DD(1) DC( ) CC(2) CB( ) BB(3) BA( ) AA(4).

9 D zeyi (0). aral klar . st n Harflendirme i lemi Tablo 3 te verilen mutlak not de erlendirme sistemine 80 x 100. Ba ar g re yap l r. 24- 29- 34- 39- 44- 49- 54- M kemmel < x <80 <24 59. 26- 31- 36- 41- 46- 51- 56- ok yi < x 70 <26 61. 28- 33- 38- 43- 48- 53- 58- yi < x <28 63. Ortan n 30- 35- 40- 45- 50- 55- 60- < x <30 65. st 32- 37- 42- 47- 52- 57- 62- Orta < x <32 67. 34- 39- 44- 49- 54- 59- 64- Zay f < x <34 69. 36- 41- 46- 51- 56- 61- 66- K t x <36 71. x Aritmetik Ortalama, * : T- Standart Notu TABLO-2: renci say s n n 11-29 aras nda oldu u durumlarda harfli notlar % lik dilimlere g re hesaplan r. S n f FD. S n f d zeyi FF (0) DD(1) DC(1,5) CC(2) CB(2,5) BB(3) BA(3,5) AA(4). Ortalamas (0,5). st n Harflendirme i lemi Tablo 3 te verilen mutlak not de erlendirme sistemine g re 80 x 100. Ba ar yap l r. M kemmel < x <80 ok iyi < x 70 1,0 1,0 4,8 7,2 19,2 12,8 21,6 14,4 yi < x 1,5 1,5 6,0 9,0 21,6 14,4 19,2 12,8 14,0. Ortan n < x 2,0 2,0 8,0 12,0 22,2 14,8 17,4 11,6 10,0.

10 St . Orta < x 3,5 3,5 9,6 14,4 22,8 15,2 14,4 9,6 7,0. Zay f < x 5,0 5,0 11,6 17,4 22,2 14,8 12,0 8,0 4,0. K t x 7,0 7,0 12,8 19,2 21,6 14,4 9,0 6,0 3,0. TABLO-3: Mutlak de erlendirme sistemi not aral klar . Puan Harf Notu Katsay s Ba ar Durumu Not Ortalamas . 90-100 AA BA ARILI KATILIR. 80-89 BA BA ARILI KATILIR. 75-79 BB BA ARILI KATILIR. 70-74 CB BA ARILI KATILIR. 60-69 CC BA ARILI KATILIR. 50-59 DC Yar y l not ortalamas na g re ba ar l /ba ar s z KATILIR. 40-49 DD BA ARISIZ KATILIR. 30-39 FD BA ARISIZ KATILIR. 0 29 FF BA ARISIZ KATILIR. D DEVAMSIZ KATILIR. G GE ER KATILMAZ. K KALIR KATILMAZ. S S REN ALI MA KATILMAZ. E SINAVA G RMED KATILMAZ. ( niversitemiz senatosunun g n ve 247 say l karar ile kabul edilmi tir.). ( niversitemiz senatosunun g n ve 259 say l karar ile de i iklik yap lm t r.). ( niversitemiz senatosunun g n ve 263 say l karar ile de i iklik yap lm t r.). ( niversitemiz senatosunun g n ve 266 say l karar ile de i iklik yap lm t r.)


Related search queries