Example: confidence

2.Başkan - ttb.org.tr

TTB-UDEK Y R TME KURULU Ba kan< Dr. skender Sayek kan< Dr. Mustafa nl Genel Sekreter< Dr. Dilek Aslan Sayman< Dr. nder Okay yeler< Dr. Umut Akyol< Dr. Mehmet Demirhan< Dr. Figen zg r< Dr. S leyman zyal n< Dr. Ersin Yar TTB-UDEK-ATUB Temsilcisi< Dr. Umut Akyol TTB-UDEK-UYEK Y R TME KURULU Ba kan< Dr. Sad k K l turgay Genel Sekreter< Dr. Figen zg r yeler< Dr. O uz Dicle< Dr. erefnur zt rk< Dr. Fatma Ulutan ED T R< Dr. Dilek Aslan UDEK Sekreteri< kbal Solmaz UDEK web tasar m< Sinan Solmaz Sekreterya< T rk Tabipleri Birli i Uzmanl k Dernekleri E g d m Kurulu GMK Bulvar ehit Dani Tunal gil Sok.

2 TTB-UDEK BÜLTEN 3 TTB-UDEK BÜLTEN Türk Tabipler Birliği yıllardır tıp eğitimi ile ilgili çok önemli çalışmalar yapmış ve tıp eğitiminin niteliğini

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of 2.Başkan - ttb.org.tr

1 TTB-UDEK Y R TME KURULU Ba kan< Dr. skender Sayek kan< Dr. Mustafa nl Genel Sekreter< Dr. Dilek Aslan Sayman< Dr. nder Okay yeler< Dr. Umut Akyol< Dr. Mehmet Demirhan< Dr. Figen zg r< Dr. S leyman zyal n< Dr. Ersin Yar TTB-UDEK-ATUB Temsilcisi< Dr. Umut Akyol TTB-UDEK-UYEK Y R TME KURULU Ba kan< Dr. Sad k K l turgay Genel Sekreter< Dr. Figen zg r yeler< Dr. O uz Dicle< Dr. erefnur zt rk< Dr. Fatma Ulutan ED T R< Dr. Dilek Aslan UDEK Sekreteri< kbal Solmaz UDEK web tasar m< Sinan Solmaz Sekreterya< T rk Tabipleri Birli i Uzmanl k Dernekleri E g d m Kurulu GMK Bulvar ehit Dani Tunal gil Sok.

2 No:2 Kat:4, 06570 Maltepe / ANKARA Tel: (0 312) 231 31 79 Faks: (0 312) 231 19 52-53 e-posta: /udek Haz rl k< Sinan Solmaz TTB - UDEK B LTENy l: 2010 say : 5 ns z Dr. Eri Bilalo lu2010 da TTB-Uzmanl k Dernekleri E g d m Kurulu Dr. skender SayekTTB-UDEK Y r tme Kurulu 2009-2010 al ma D nemi Raporu Dr. Dilek AslanTTB-UDEK Ulusal Yeterlik Kurulu 2009-2010 D nemi al malar Dr. Figen zg rTTB-UDEK al ma Gruplar Dr. Ersin Yar TTB-UDEK, ATUB li kileri, 2010 Dr. Umut AkyolEkler al ma Y netmelik/Y nergeleriTTB-UDEK in Kurulu unun ve al ma Usulleri Hakk nda Y netmelikTTB-UDEK Ulusal Yeterlik Kurulu Y nergesiTTB-UDEK al ma Gruplar Y nergesiGenel Kurul Raporlar TTB-UDEK 30.

3 Genel Kurul RaporuUlusal Yeterlik Kurulu VII. Ola an Genel Kurul RaporuTTB-UDEK al ma Gruplar VII. Genel Kurul Toplant s RaporuTTB UDEK yesi Uzmanl k DernekleriUYEK ye Yeterlik Kurullar Listesi 235404851545459626666737691942 TTB-UDEK B LTEN3 TTB-UDEK B LTENT rk Tabipler Birli i y llard r t p e itimi ile ilgili ok nemli al malar yapm ve t p e itiminin niteli ini y kseltme ad na katk lar sunmu tur. zellikle t pta uzmanl k e itimi ile ilgili abalar 1994 y l nda kurulan o zaman TTB-UDKK olarak bilinen TTB-Uzmanl k Dernekleri E g d m Kurulu (TTB-UDEK) uzmanl k derneklerinin katk lar yla giderek yo unla maktad r.

4 UDEK ger ek bir e g d m g revi yapmaktad r. 1994 y l ndan bug ne kadar TTB-UDEK ve uzmanl k dernekleri b y k bir aba i erisinde uzmanl k e itimi niteli ini artt rma ad na nemli ad mlar atm lard r. Bug n gelinen nokta 1994 te hayal etti imizden ok daha ndedir. Bu da TTB ve Uzmanl k derneklerinin ortak ba ar s d r. TTB-UDEK in en nemli r n uzmanl k alanlar n n yeterlik kurullar d r. Yeterlik Kurullar ekirdek e itim programlar haz rlam , yeterlik s navlar yaparak yeterlik belgesi vermi ve kurum ziyaretleri ile e itim kurumlar ve programlar n n de erlendirilmesi yaparak akreditasyon s re lerini ba latm t r.

5 Yeterlik s navlar 2000 y l nda ba lad i in bug n yeniden belgelendirme kavram g ndeme gelmi tir. n m zdeki 5 y lda hemen her alanda bu d zenleme yap lacakt r. Bu konuda TTB-UDEK, UYEK ve TTB STE/SMG Kredilendirme Kurulu ortak al mas ile genel ilkeleri belirlenmi ve genel ilke olarak yine 1994 ten beri T rkiye de y r t len STE/SMG Kredilendirme sisteminin kullan lmas en uygun s re olarak kabul edilmi tir. ATUB ilkeleri do rultusunda 5 y lda 250 TTB STE/SMG kredisi al nmas temel ilke kabul edilmi tir. Ancak yeniden belgelendirmenin ilk d nemlerinde ge ici bir s re i in alanlar n zelliklerine g re farkl bir de erlendirme yap labilir.

6 Bu yakla m hekimin ya am boyu e itimin en nemli esi olan s rekli t p e itimi ve s rekli mesleki geli imin nemini n plana karmaktad r. S rekli t p e itimi ve s rekli mesleki geli im hekimin kendi sorumlulu undad r. Ancak bu e itimlerin yelerine verilmesi i in de meslek rg tlerinin nemli g revleri vard r. Bu yolla yelerinin yeniden belgelendirmesi sa lanacakt d nemde say lar giderek artan e itim kurum ziyaretleri yap lmaktad r. Bu yolla e itim kurumlar , e itim programlar n n d de erlendirilmesini sa lamaktad r. Bu de erlendirme arac l ile e itim program n n her y n g zden ge irilmekte ve e itim niteli i y kseltilmeye al lmaktad r.

7 D de erlendirmenin nemi bir akran de erlendirmesi olmas ve l me-de erlendirme y ntemi olmas d r. B yle de erlendirmelerin yap labilmesi i in standartlar ve l tlere gereksinim vard r. Bu standartlar ulusal veya uluslar aras standartlar eklinde tan mlanm t r. Uluslararas standartlara en nemli rnek D nya T p E itimi Federasyonu Global Standartlar d r. Ulusal standartlara ise phesiz en nemli rnek ABD de ACGME Standartlar d r. Ulusal programlar n de erlendirilmesi i in bu standartlar n ulusal olarak uygulanabilir olmas nemlidir. lkeler aras ndaki farkl l klar ulusal standartlar n olu turmas gereklili ini De erli meslekta m,TTB-UDEK kuruldu u g nden bu yana sa l k ve t p ortam i in nemli katk lar sa lam t r.

8 2010 y l nda lkemizdeki 110 bini a k n hekimin b y k bir o unlu unun uzman hekimler oldu u dikkate al nd nda uzmanl k derneklerinin e g d m n sa layan TTB-UDEK yap lanmas TTB nin g r ve politika geli tirmesi a s ndan da ok nemlidir. TTB-UDEK, her y l oldu u gibi ge en genel kuruldan bug ne kadar uzmanl k e itimi ile ilgili yapt pek ok al man n yan s ra hekimlerin g ncel sorunlar n saptanmas ve z m , zl k haklar , toplum sa l n do rudan ya da dolayl etkileyen durumlar n iyile tirilmesi gibi konularda ye derneklerin ortak hareket etmeleri i in nemli abalar i inde olmu tur.

9 Uzmanl k derneklerinin birikimlerini aktararak TTB-UDEK zemininde birlikte retti i bu al malar o unlukla TTB Merkez Konsey al malar i in de nemli bir moral ve motivasyon kayna d r. Bu b ltende 7 Kas m 2009 tarihli TTB-UDEK 30. Genel Kurulu ndan bu yana UDEK y r tme kurulunun y nlendiricili inde uzmanl k derneklerinin e g d m sa lanarak tamamlanm al malara ve gelecek i in planlanan ncelikli etkinliklere yer verilmi tir. Ayr nt l olarak haz rlanm al ma raporunda son bir y lda yap lan faaliyetler bulunmaktad r. TTB-UDEK in ge mi ten bu g ne gelenekselle tirdi i al ma sistemati i i erisinde sa l k ortam n yak ndan ilgilendiren konularda yap lan al malar, UYEK al malar , TTB-UDEK al ma Gruplar etkinlikleri, mezuniyet sonras e itimdeki g ncel konular, ulusal standartlar, XV.

10 T pta Uzmanl k E itimi ve IV. F sun Sayek E itim Hastaneleri Kurultaylar , ATUB al malar ne kan ba l klar olmu tur. TTB-UDEK taraf ndan y r t len al malar n be y ld r UDEK Genel Kurullar nda b lten olarak okuyucular n dikkat ve ilgisine sunulmas da kurumsal haf za a s ndan ayr ca nem ta maktad i ge en herkese te ekk r eder b ltende yer alan bilgi ve de erlendirmelerin sa l k ortam na katk sa lamas n NS ZDr. Eri Bilalo luTTB Merkez Konseyi Ba kan 2010 YILINDA TTB-UZMANLIK DERNEKLER E G D M KURULU .Dr. skender SayekTTB-UDEK Ba kan 4 TTB-UDEK B LTEN5 TTB-UDEK B LTEN ortaya koymaktad sonras ulusal t p e itimi standartlar n n belirlenmesi al mas TTB-UDEK i erisinde ba lat lm t r.


Related search queries