Example: biology

GENTAGUT GÖZ VE KULAK DAMLASI - bilimilac.com.tr

12009429-00 GD-061129P5V1A Sayfa 1 GENTAGUT Steril G z ve KULAK Damlas FORM L : Her mL de; Gentamisin s lfat 5 mg (3 mg Gentamisin e e de er) Benzalkonyum klor r mg Dibazik sodyum fosfat (2H2O) mg Monobazik sodyum fosfat (2H2O) mg Sodyum metabis lfit 1 mg Sodyum klor r mg Sodyum hidroksit ( ) Distile su 1mL i erir.

12009429-00 GD-061129P5V1A Sayfa 1 GENTAGUT ® Steril Göz ve Kulak Damlası FORMÜLÜ: Her mL’de; Gentamisin sülfat 5 mg (3 mg Gentamisin’e e şde ğer)

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of GENTAGUT GÖZ VE KULAK DAMLASI - bilimilac.com.tr

1 12009429-00 GD-061129P5V1A Sayfa 1 GENTAGUT Steril G z ve KULAK Damlas FORM L : Her mL de; Gentamisin s lfat 5 mg (3 mg Gentamisin e e de er) Benzalkonyum klor r mg Dibazik sodyum fosfat (2H2O) mg Monobazik sodyum fosfat (2H2O) mg Sodyum metabis lfit 1 mg Sodyum klor r mg Sodyum hidroksit ( ) Distile su 1mL i erir.

2 FARMAKOLOJ K ZELL KLER : Farmakodinamik zellikler: GENTAGUT G z ve KULAK Damlas , pH s yakla k 7 olan steril bir sol syondur. Her ml sinde 3 mg Gentamisin e e de erde Gentamisin s lfat i erir. Gentamisin s lfat, suda z nen aminoglikozid grubu gram pozitif ve gram negatif bakterilere kar etkili bir antibiyotiktir. Aminoglikozidler, bakteri h cre duvar membran n aktif transportla ge er, bakteri ribozomlar n n 30 S alt nitesi zerindeki spesifik resept rlere ba lan r ve m RNA ile 30 S alt nitesi aras ndaki ba lang kompleksi ile etkile erek protein sentezini inhibe eder ve bakterisid etki g sterir.

3 Ba l ca gram negatif bakterilerin b y k k sm na etkilidir: Pseudomonas aeruginosa, indol pozitif ve indol negatif proteus t rleri, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Haemophilus influenzae, Haemophilus aegyptius, Aerobacter aerogenes, Moraxella lacunata ve Neisseria gonorrhoeeae. Baz gram pozitif bakterilere kar da etkilidir: Koag laz negatif ve koag laz pozitif stafilokoklar, Grup A hemolitik ve nonhemolitik streptokoklar ve Diplococcus pneumoniae Farmakokinetik zellikler: G z ve kula a topikal uygulamay takiben zellikle KULAK zar delinmi ya da dokularda hasar mevcutsa absorbsiyon olabilir (uygulanan dozun en fazla % 5 i).

4 Ancak bu uygulama bi iminde sistemik bir etki bildirilmemi tir. END KASYONLARI: GENTAGUT G z ve KULAK Damlas , g z n d b l m ile ona ba l organlar n ve d KULAK yolunun duyarl bakterilerle olu an enfeksiyonlar n n tedavisinde endikedir. Oftalmolojide: Konjonktivit, keratit, keratokonjonktivit, kornea lserleri, blefarit, blefarokonjonktivit, akut meibomianit ve dakriyosistit. Otolojide: D KULAK yolu enfeksiyonlar , d KULAK yolu enfekte egzamalar gibi duyarl bakteriler ile olu an enfeksiyonlar n topikal tedavisinde kullan l r 12009429-00 GD-061129P5V1A Sayfa 2 KONTREND KASYONLARI: erdi i maddelere kar a r duyarl l k g sterdikleri bilinen ki ilerde kullan lmamal d r.

5 UYARILAR/ NLEMLER: Yerel olarak uygulanan antibiyotiklerin uzun s re kullan m cilt hassasiyetine ve diren li organizmalar n olu mas na neden olabilir. Tedavi s ras nda kontakt lens kullan lmamal d r. Gentamisin i itme kayb na neden olabilir, bu nedenle KULAK zar delik ise kula a uygulanmamal d r. Fungal ve viral enfeksiyonlar i in uygulanmamal d r. Hamile ve s t verenlerde kullan m : Gentamisinin gebelik kategorisi C dir. Emzirme d neminde ok d k konsantrasyonlarda anne s t ne ge ti inden doktor taraf ndan gerekli g r ld durumlarda kullan labilir.

6 YAN ETK LER/ADVERS ETK LER: Ge ici olarak tahri bildirilmi tir. A r duyarl l k reaksiyonlar g r l r. BEKLENMEYEN B R ETK G R LD NDE DOKTORUNUZA BA VURUNUZ. KULLANIM EKL VE DOZU: Hasta g ze ya da kula a her 4 saatte bir, 1-2 damla damlat l r. A r enfeksiyonlarda, doz her saat ba 2 damlaya kar l r. A mak i in a a daki ekilde hareket edilmelidir: Kapak a l r Alt ndaki halka at l r Kapak tekrar tamamen ve s k ca vidalan r. B ylece damlal ktaki membran delinir ve damlal k akmaya ba lar. HAR CEN KULLANILIR.

7 SAKLAMA KO ULLARI: 30 C nin alt nda, oda s cakl nda saklay n z. ocuklar n g remeyece i, eri emeyece i yerlerde ve ambalaj nda saklay n z. A l ncaya kadar sterildir. A ld ktan sonra 15 g n i inde kullan lmal d r. T CAR TAKD M EKL VE AMBALAJ MUHTEVASI: Damlal kl , plastik i ede 5 ml steril sol syon. Doktora dan madan kullan lmamal d r. RE ETE LE SATILIR. Ruhsat Numaras : Ruhsat Sahibi: B L M LA SAN. ve T C. A.. 34398 Maslak/ STANBUL 12009429-00 GD-061129P5V1A Sayfa 3 retici: MEFAR LA SAN.

8 A.. 34906 Kurtk y-Pendik/ STANBUL Prospekt s Onay Tarihi.