Example: marketing

KAMU ÇALIŞANLARININ KILIK VE KIYAFETLERİNE

KAMU KURUM VE KURULU LARINDA ALI AN PERSONEL N KILIK VE KIYAFET NE DA R Y NETMEL K Ama - Kapsam ve Deyimler madde 1 - Bu Y netmelik, kamu personelinin Atat rk devrim ve ilkelerine uygun, uygar, a r l a ka mayacak ekilde sade bir k l k ve k yafette olmalar n , k l k ve k yafette birlik ve b t nl k i inde bulunmalar m sa lamay ama lamaktad r. madde 2 - Bu Y netmelik, genel ve katma b t eli kurumlar, mahalli idareler, d ner sermayeli kurulu lar ve kamu iktisadi te ebb sleri ile bunlar n i tirakleri ve m esseselerinde al an her s n f ve derecedeki memurlar, s zle meli ve ge ici g revle al an personel ile i ilerin k l k ve k yafetlerinin d zenlenmesine ili kin esaslar kapsar. madde 3 - Bu Y netmelikte ge en; a.

KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA ÇALIŞAN PERSONELİN KILIK VE KIYAFETİNE DAİR YÖNETMELİK Amaç - Kapsam ve Deyimler Madde 1 - Bu Yönetmelik, kamu personelinin Atatürk devrim ve ilkelerine uygun, uygar, aşırılığa kaçmayacak şekilde sade bir kılık ve …

Tags:

  Madde, Madde 1

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of KAMU ÇALIŞANLARININ KILIK VE KIYAFETLERİNE

1 KAMU KURUM VE KURULU LARINDA ALI AN PERSONEL N KILIK VE KIYAFET NE DA R Y NETMEL K Ama - Kapsam ve Deyimler madde 1 - Bu Y netmelik, kamu personelinin Atat rk devrim ve ilkelerine uygun, uygar, a r l a ka mayacak ekilde sade bir k l k ve k yafette olmalar n , k l k ve k yafette birlik ve b t nl k i inde bulunmalar m sa lamay ama lamaktad r. madde 2 - Bu Y netmelik, genel ve katma b t eli kurumlar, mahalli idareler, d ner sermayeli kurulu lar ve kamu iktisadi te ebb sleri ile bunlar n i tirakleri ve m esseselerinde al an her s n f ve derecedeki memurlar, s zle meli ve ge ici g revle al an personel ile i ilerin k l k ve k yafetlerinin d zenlenmesine ili kin esaslar kapsar. madde 3 - Bu Y netmelikte ge en; a.

2 "Kurum ve Kurulu " deyimi, genel ve katma b t eli kurumlar, mahalli idareler, d ner sermayeli kurulu lar, kamu iktisadi te ebb sleri ile bunlar n i tirak ve m esseseseleri, b. "Memur" deyimi, 657 say l Kanunun 36 nc maddesinde belirtilen s n flarda (yard mc hizmetler s n f dahil) al anlar , c. "S zle meli Personel" deyimi, 657 say l Kanunun 4 nc maddesinin (B) f kras , 5434 say l Kanuna 1101 say l Kanunla eklenen Ek 5 inci maddenin son f kras ve zel kanunlar n verdi i yetkiye dayan larak 2 nci madde kapsam na giren kurum ve kurulu larda al anlarla 6/11/1980 g n ve 2333 say l Kanuna g re al anlar , d. "Ge ici G revli" deyimi, 657 say l Kanunun 4 nc maddesinin (C) f kras na g re al anlarla kadrosunun ba l bulundu u kurum ve kurulu d nda ba ka bir kurum ve kurulu ta al anlar , e.

3 " i" deyimi, 657 say l Kanunun 4 nc maddesinin (D) f kras na giren ve bu Y netmeli in 2 nci maddesinde belirtilen kurumlarda al anlar , ifade der. Ana lkeler madde 4 - Kurum ve kurulu larda g revli memur, s zle meli personel, ge ici personel ile hizmetliler ve i ilerin giyimlerinde sadelik, temizlik ve hizmete uygunluk esast r. madde 5 - 2 nci maddede s z edilen personelin k l k ve k yafette uyacaklar hususlar: a. (De i ik: 10/12/2001-2001/3459 K.) Kad nlar; Elbise, pantolon, etek temiz, d zg n, t l ve sade ayakkab lar ve/veya izmeler sade ve normal topuklu, boyal , g rev mahallinde ba daima a k, sa lar d zg n taranm veya toplanm , t rnaklar normal kesilmi olur. Ancak baz hizmetler i in zel i k yafetleri varsa g rev s ras nda kurum amirinin izni ile bu k yafet kullan l r.

4 Kolsuz ve ok a k yakal g mlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukar ve y rtma l olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkab giyilmez. b. Erkekler; Elbiseler temiz, d zg n, t l ve sade; ayakkab lar kapal , temiz ve boyal giyilir. Sandalet veya atk l ayakkab giyilmez. Bina i inde ve g rev mahallinde ba daima a k bulundurulur. Kulak ortas ndan a a da favori b rak lmaz. Sa lar, kula kapatmayacak bi imde ve normal duru ta enseden g mlek yakas n a mayacak ekilde uzat labilir, temiz bak ml ve taranm olur. Herg n sakal t ra olunur ve sakal b rak lmaz. B y k tabii olarak b rak l r, uzunlu u st dudak boyunu ge emez. stten al nmaz, yanlar st dudak hizas nda olur, alt u lar dudak hizas ndan kesilir.

5 Kravat tak l r, kravat rtecek ekilde bal k yaka veya benzeri s veterler giyilmez. Hizmet gere ine uygun olarak verilmi se tek tip elbise giyilir. (De i ik: 7/8/1991 - 91/2048 K.) Bina i inde g mleksiz, kravats z ve oraps z dola lmaz. c. Ancak baz hizmetler i in zel i k yafetleri varsa g rev s ras nda kurum amirinin izni ile bu k yafet kullan l r. e itli H k mler madde 6 - Resmi elbise ( niforma) giymek zorunda olanlar Emniyet Hizmetleri S n f na mensup olanlar, h kimler, savc lar, T rk Sil hl Kuvvetlerinde g rev yapanlar ilgili kurum ve kurulu un zel y netmeliklerinde belirtilen usul ve esaslara tabidirler. madde 7 - Sa l k, antiye, arazi, at lye, maden ve benzeri yerlerde al anlar n al lan i in ve yerin zelli ine g re giyim e yas n n tipi, modeli ve rengi ilgili kurumca tespit edilir.

6 Ancak, bu Y netmelikte belirtilen di er esaslara uyulmas zorunludur. madde 8 - Sa l k z r bulunan ve bunu resmi doktor raporu ile belgelendiren personelin giyimlerinde bu z rlerin ve mevsim artlar n n gerektirdi i de i iklikler yap labilir. madde 9 - Personel, g rev yapt yerin ve mezun oldu u okullar n rozetleri ile H k met e zel g nler i in kar lan rozetler (Atat rk' n do umunun 100. Y l gibi) d nda rozet, i aret, ni an eyler takamaz. madde 10 - Her t rl resmi belgelere yap t r lacak foto raflar n, bu Y netmelik h k mlerine uygun k l k-k yafetlerle ekilmi olmas zorunludur. madde 11 - Yaz d neminde personelin k l k, k yafeti 15 May s - 15 Eyl l tarihleri aras nda uygulan r. Yaz k yafetleriyle ilgili hususlar bakanl k merkez te kilat nda ilgili Bakanlarca; illerde, yap lan hizmetin mahiyeti ve al lan yerin iklim ve co rafik zellikleri g z n nde tutularak Valilerce tespit edilir.

7 madde 12 - Merkezde ve ta rada protokole dahil olan bayan ve erkek kamu g revlileri resmi kutlama t renlerine koyu renk tak m elbise ile kat l rlar. madde 13 - Toplu S zle mesi, Grev ve Lokavt Kanunu h k mlerine g re d zenlenen Toplu S zle melerine bu Y netmeli e ayk r h k mler konulamaz. Toplu S zle meleri halen y r rl kte olan kurulu lar i in (S zle menin yenilenmesine kadar) bu Y netmelik h k mleri uygulan r. madde 14 - 7/6/1963 tarihli ve 6/1835 say l Bakanlar Kurulu Karar na ekli T rk Silahl Kuvvetleri K yafet Karar n n Kara Kuvvetleri Sekizinci B l m 1 inci maddesi, Deniz Kuvvetleri D rd nc K s m 1 inci maddesi, Hava Kuvvetleri D rd nc K s m 1 inci maddesi h k mleri sakl d r. madde 15 - Diyanet leri Ba kanl nda bilfiil din i leriyle ilgili personelin giyim ve ku am na ili kin hususlar 17 nci maddede belirtilen mevzuata ayk r olmamak ko ulu ile Ba kanl k a tespit ve ba l oldu u Bakanl k a onaylanacak esaslar er evesinde y r t l r.

8 Cezai H k mler madde 16 - Bu Y netmeli e ayk r hareket edenlere 657 say l Devlet memurlar Kanununun disiplin cezalar na ili kin h k mleri uygulan r. Kanununa tabi i ilere de ayn derecedeki cezai h k mler uygulan r. madde 17 - Bu y netmelik; 2413 say l "Bilumum Devlet Memurlar n n K yafetleri le lgili Kararname"; 2596 say l "Baz Kisvelerin Giyilemeyece ine Dair Kanun"un 6 nc maddesi ve bu maddeye g re kar lan 1958 say l "Baz Kisvelerin Giyilemeyece ine Dair Kanunun" tatbik suretini g sterir "Nizamname" h k mleri uyar nca d zenlenmi tir. madde 18 - 27/1/1982 tarihli ve 8/4219 say l Kararname y r rl kten kald r lm t r. madde 19 - Bu Y netmelik yay m tarihinde y r rl e girer. madde 20 - Bu Y netmelik h k mlerini Bakanlar Kurulu y r t r.

9


Related search queries