Example: air traffic controller

2018 - dokuman.osym.gov.tr

2018 ENGELL KAMU personel SE ME SINAVI (EKPSS) VE KURA BA VURU KILAVUZU 2018-EKPSS/Kura i in ba vuru i leminizi k lavuzda belirtildi i ekilde yapt ktan sonra s nav/kura ba vuru cretini yat r n z. 2018-EKPSS/Kura i in ba vurunuzu tamamlad ktan sonra ba vuru bilgilerinizi, SYM nin internet adresinden ba vuru s resi i inde mutlaka kontrol ediniz. S nav n di er a amalar nda gerekebilece inden aday ba vuru kay t bilgilerinizin d k m n edinerek zenle saklay n z. Ba vuru bilgilerinizin SYM Aday lemleri Sistemine girilmi olmas 2018-EKPSS/Kura ya ba vuru i in yeterli de ildir. S nav/kura ba vuru cretini s resi i inde yat rmad n z takdirde ba vurunuz tamamlanmam olaca ndan, sisteme girilmi olan ba vuru bilgileriniz ge ersiz say lacak ve i leme al nmayacakt r.

1 1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR 1.1 "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet

Tags:

  Personel, Devlet

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of 2018 - dokuman.osym.gov.tr

1 2018 ENGELL KAMU personel SE ME SINAVI (EKPSS) VE KURA BA VURU KILAVUZU 2018-EKPSS/Kura i in ba vuru i leminizi k lavuzda belirtildi i ekilde yapt ktan sonra s nav/kura ba vuru cretini yat r n z. 2018-EKPSS/Kura i in ba vurunuzu tamamlad ktan sonra ba vuru bilgilerinizi, SYM nin internet adresinden ba vuru s resi i inde mutlaka kontrol ediniz. S nav n di er a amalar nda gerekebilece inden aday ba vuru kay t bilgilerinizin d k m n edinerek zenle saklay n z. Ba vuru bilgilerinizin SYM Aday lemleri Sistemine girilmi olmas 2018-EKPSS/Kura ya ba vuru i in yeterli de ildir. S nav/kura ba vuru cretini s resi i inde yat rmad n z takdirde ba vurunuz tamamlanmam olaca ndan, sisteme girilmi olan ba vuru bilgileriniz ge ersiz say lacak ve i leme al nmayacakt r.

2 Adaylar n, s nav g n saat a kadar s nav binalar na al nma i lemleri tamamlanacakt r. Adaylar, saat dan sonra s nav binalar na al nmayacaklard r. Bu K lavuz, "Engelli Kamu personel Se me S nav ve Engellilerin devlet Memurlu una Al nmalar Hakk nda Y netmelik ile buna ba l olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl , Sa l k Bakanl , devlet personel Ba kanl ile l me, Se me ve Yerle tirme Merkezi Ba kanl ( SYM) aras nda imzalanan Protokol h k mleri uyar nca; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl ile devlet personel Ba kanl n n g r leri de al nmak suretiyle SYM taraf ndan haz rlanm t r. S nava/kuraya ba vuran adaylar, K lavuzda ve ilgili mevzuatta yer alan d zenlemeleri kabul etmi say l r.

3 6114 say l Kanun un 7. maddesinin 5. f kras gere i s nav/kura ile ilgili her t rl a klama ve duyurular, ba vuru s nav/yerle tirme sonu lar n n adaylara duyurulmas , Ba kanl n internet sayfas nda yap l r. nternet sayfas ndaki duyurular adaylara tebli h km ndedir. SYM taraf ndan s nav ve yerle tirmelerle ilgili olarak al nan yeni kararlar ve gerekli g r len de i ikliklere ili kin bilgiler, SYM nin internet sayfas ndan kamuoyuna duyurulacakt r. Bu nedenle, ilgililerin SYM nin internet sayfas n s k s k kontrol etmeleri yararlar na olacakt r. EKPSS N BA VURU TAR HLER : 6 -21 UBAT 2018 ( cret deme i in son g n 22 ubat 2018) KURAYA KATILACAKLAR N BA VURU TAR HLER : 2-16 MAYIS 2018- ( cret deme i in son g n 17 May s 2018) EKPSS SINAV TAR H : 22 N SAN 2018 SINAV SAAT : EKPSS SINAV CRET : 110,00 TL (SINAV CRET SINAVA G RECEK HER B R ADAY N 110,00 TL D R.)

4 30,00 TL ADAY TARAFINDAN 6-22 UBAT 2018 TAR HLER ARASINDA YATIRILACAKTIR 80,00 TL SE A LE VE SOSYAL POL T KALAR BAKANLI I TARAFINDAN SINAVA G RECEK HER B R ADAY N SYM HESABINA YATIRILACAKTIR.) KURAYA KATILACAK ADAYLAR N BA VURU CRET : 15,00 TL (BU CRET, ADAY TARAFINDAN 2-17 MAYIS 2018 TAR HLER ARASINDA YATIRILACAKTIR.) EKPSS N GE BA VURU G N : 13-14 Mart 2018 (S nav creti Ge Ba vuru G n nde denir.) KURAYA KATILACAK ADAYLAR N GE BA VURU G N : 29-30 May s 2018 (Ba vuru creti Ge Ba vuru G n nde denir.) BA VURU H ZMET CRET : 5,00 TL D KKAT: K lavuzda yer alan cretlerin d nda; yeniden ifre edinme, sonu lara veya sorulara itiraz vb. nedenlerle, adaylardan al nacak di er cretler, SYM Y netim Kurulu taraf ndan belirlenir ve SYM nin internet sayfas ndan kamuoyuna duyurulur.

5 Ba vuru merkezleri ve bankalar, k lavuzda ve SYM nin internet sayfas nda belirtilen cretlerin d nda herhangi bir i lem i in adaylardan cret talep edemez. Ba vurusunu veya tercihini yapmayan, ba vurusu veya tercihi ge ersiz say lan, s nava girmeyen veya giremeyen, s nava al nmayan veya s navdan kar lan, s navda ba ar sa layamayan veya s nav ge ersiz say lan, cret gerektirmeyen bir i lem i in cret yat ran veya ayn i lem i in birden fazla deme yapm olan adaylar n dedikleri cretler geri verilmez/devredilmez. cretlerin do ru yat r lmas n n sorumlulu u adaya aittir. Ba vuru merkezleri taraf ndan ba vuru i lemini yapan adaydan sadece ba vuru hizmeti creti al n r, verilen ifre i in ayr ca cret al nmaz.

6 ADRES ( SYM) SYM 06800 Bilkent-ANKARA Ba vuru, s nav, s nav/kura yerle tirme sonu lar konusunda adaylarca g nderilecek dilek eler i in: SYM Engelli Adaylar Daire Ba kanl (EADB) 06800 Bilkent-ANKARA SYM nternet Adresi: Aday lemleri (Ba vuru, bilgi kontrol, de i iklik, d zeltme, tercih yapma vb.): Sonu lar in nternet Adresi: a r Merkezi Telefon Numaras : 444 SYM (444 67 96) SYM S nav Koordinat rl kleri: SYM S nav Koordinat rl klerinin adres ve ileti im bilgileri SYM nin internet adresinde yer almaktad r. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl nternet Adresi: devlet personel Ba kanl nternet Adresi: N D E K L E R Sayfa 1. GENEL B LG LER, TEMEL LKE VE KURALLAR .. 1 2.

7 BA VURU .. 3 Ba vuru Ko ullar .. 3 Ba vuru lemleri .. 4 Aday Ba vuru Formu .. 9 Ba vuruda zel 14 S nav/Kura Ba vuru cretinin Yat r lmas .. 16 nternet Eri im ifresi ve Adaylar n nternet Ortam nda Yapabilecekleri lemler .. 17 Kimlik/ leti im/E itim/Di er Bilgilerinde De i iklik Olanlar .. 18 SYM le Yaz 20 3. SINAV .. 20 S nav n Kapsam .. 20 S nava Girerken Adaylar n Yanlar nda Bulundurmas Gereken Belgeler .. 22 S nava Girerken Adaylar n Yan nda Bulundurmas Yasak Olan Ara Gere ve E yalar .. 24 S nav n Uygulanmas .. 24 S navda Kullan lacak Soru Kitap ve Cevap K d .. 26 Cevap K d n n Doldurulmas .. 26 S nav n Sonunda Adaylar n Teslim Edecekleri Belge ve Evrak.

8 27 S navda Uyulmas Gereken Kurallar ve S nav n Ge erli Say lmas .. 27 Salon Tutanaklar ve Test Sorular na Verilen Cevaplar zerinde Yap lacak ncelemeler .. 29 De erlendirme .. 29 S nav ve Yerle tirme Sonu lar n n A klanmas .. 29 4. TERC H VE YERLE T RME .. 30 TABLO-1 Mezun Olunacak/Olunan Lise ve Dengi Okul T r TABLO-2 Mezun Olunacak/Olunan Orta retim Alan/Dal TABLO-3 Mezun Olunacak/Olunan n Lisans Program TABLO-4 Mezun Olunacak/Olunan Lisans Program TABLO-5 Mezun Olunacak/Olunan niversite e- devlet FRES LE SYM S STEMLER NE G R ADAYLAR TARAFINDAN SYM YE G NDER LECEK D LEK ELER LE LG L A IKLAMALAR GENEL AMA LI D LEK E SINAV/KURA BA VURU CRET N N YATIRILACA I BANKALAR 1 1.

9 GENEL B LG LER, TEMEL LKE VE KURALLAR "Engelli Kamu personel Se me S nav ve Engellilerin devlet Memurlu una Al nmalar Hakk nda Y netmelik ile buna ba l olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl , Sa l k Bakanl , devlet personel Ba kanl ile l me, Se me ve Yerle tirme Merkezi Ba kanl ( SYM) aras nda yap lan Protokol h k mlerine g re SYM taraf ndan haz rlanan bu k lavuz, EKPSS ve kuraya ba vuru, s nav n uygulanmas ve s nav sonu lar n n de erlendirilmesine ili kin esaslar kapsamaktad r. lgili Y netmelik gere i SYM; engel gruplar na, renim d zeylerine, engellilerin alg lama ve renme yeteneklerine g re nas l bir s nav olu turulaca n belirlemek zere, niversitelerde ilgili engel gruplar zerine bilimsel ara t rma yapan akademisyenlerin bulundu u bir Bilim Kurulu olu turmu tur.

10 Bilim Kurulu; bilimsel bulgular de erlendirerek, ilgili kamu kurum ve kurulu lar ndaki uzmanlar n g r lerini alarak ayr ca, engellilerin temsilcileri ile al malar yaparak s nav ile ilgili bir rapor olu turmu tur. Bilim Kurulunca; Mill E itim Bakanl n n orta retim kurumlar nda engellilere y nelik e itim programlar n n ve i eriklerinin, g rme, i itme, dil ve konu ma ile genel engelli gruplar i in ayn oldu una y nelik g r de dikkate al narak, s navda sorulacak sorular n i erik olarak ayn olmas n n s nava girenler aras nda bir haks zl k olu turmayaca , s nav uygulamas n n; Kurulun adaylar n engel durumlar na uygun g r ve nerileri g z n nde bulundurularak yap labilece i g r ne var lm t r. Bu er evede, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl , Mill E itim Bakanl , Sa l k Bakanl , devlet personel Ba kanl ve Bilim Kurulunun g r ve nerileri do rultusunda s nav ile ilgili olarak a a daki kararlar al nm t r.


Related search queries