Example: dental hygienist

2018-2019 GÜZ YY FBE BAŞVURU ŞARTLARI VE …

2018-2019 G Z YY FBE L SANS ST PROGRAMLARA BA VURU ARTLARI VE RENC ALIM LANI ALES PUANI (ALES belgesinin ge erlilik s resi 5 y ld r.) Uzaktan retim tezsiz y ksek lisans ALES art aranmaz. Tezli y ksek lisans 60 Tezli y ksek lisans diplomas yla doktora programlar na ba vuracak adaylar i in en az 70 Lisans diplomas yla doktora programlar na ba vuracak adaylar i in en az 80 Yabanc Uyruklu renciler i in ALES den Y ksek Lisan i in en az 45 Doktora i in en az 50 puan veya GRE den (yeni sistem) her iki program i inde en az 149 puan olmal d r. MEZUN YET NOTU Uzaktan retim tezsiz y ksek lisans program i in Lisans mezuniyet not art aranmaz.

2018-2019 GÜZ YY FBE LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU ŞARTLARI VE ÖĞRENCİ ALIM İLANI ALES PUANI (ALES belgesinin geçerlilik süresi 5 yıldır.)Uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans ALES şartı aranmaz.

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of 2018-2019 GÜZ YY FBE BAŞVURU ŞARTLARI VE …

1 2018-2019 G Z YY FBE L SANS ST PROGRAMLARA BA VURU ARTLARI VE RENC ALIM LANI ALES PUANI (ALES belgesinin ge erlilik s resi 5 y ld r.) Uzaktan retim tezsiz y ksek lisans ALES art aranmaz. Tezli y ksek lisans 60 Tezli y ksek lisans diplomas yla doktora programlar na ba vuracak adaylar i in en az 70 Lisans diplomas yla doktora programlar na ba vuracak adaylar i in en az 80 Yabanc Uyruklu renciler i in ALES den Y ksek Lisan i in en az 45 Doktora i in en az 50 puan veya GRE den (yeni sistem) her iki program i inde en az 149 puan olmal d r. MEZUN YET NOTU Uzaktan retim tezsiz y ksek lisans program i in Lisans mezuniyet not art aranmaz.

2 Tezli y ksek lisans programlar i in Lisans mezuniyet notu 4 l k sisteme g re en az 2,00 veya 100 l k sisteme g re en az 53,33 olmal d r. Lisans diplomas yla doktora programlar na ba vuru i in Lisans mezuniyet notu 4 l k sisteme g re en az veya 100 l k sisteme g re en az 81,33 olmal d r. Tezli y ksek lisans diplomas yla doktora programlar na ba vuru i in Lisans ve y ksek lisans mezuniyet notlar 4 l k sisteme g re en az 2,40 veya 100 l k sisteme g re en az 62,66 olmal d r. YABANCI D L ( NG L ZCE) MUAF YET (Muafiyet i in belgelerinin ge erlilik s releri) Uzaktan retim tezsiz y ksek lisans program i in ngilizce art yoktur.

3 Tezli y ksek lisans ve doktora programlar i in zorunlu ngilizce haz rl k s n f vard r. ngilizce s n f ndan muaf olabilmek i in adaylar n YDS, e-YDS veya Y KD L den en az 60 puan veya niversiteleraras Kurulca kabul edilen bir s navdan bu puan n e de eri bir puan n al nmas gerekir. Muafiyette kullan lacak yabanc dil belgelerinin ge erlik s resi s nav n yap ld tarihten itibaren 5 y l olup, Kurulca kabul edilen e de er belgeler i in ise 2 y ld r. niversitelerin yapm olduklar ngilizce Muafiyet belgeleri 3 y l ge erlidir. Muafiyet belgesi olmayanlar KT Yabanc Diller Y ksek Okulunun yapaca muafiyet s nav na girebilir.

4 Ba ar l olamayanlar ngilizce Haz rl k Okuluna devam etmek zorundad r. G R BA ARI PUANI HESAPLAMASI (GBP) (M lakat s nav na girmek zorunludur. S nava girmeyenler i in hesaplama yap lmayacakt r.) Y ksek Lisans Programlar II. retim Tezsiz Y ksek Lisans(1) Programlar i in ( cretli) Lisans mezuniyet not art aranmaz. Lisans mezuniyet notuna g re s ralama yap lacakt r. M lakat yap lmayacakt r. Tezli Y ksek Lisans Programlar ALES puan n % 55 i, Lisans mezuniyet notunun % 35 i, M lakat puan n n % 10 u hesaplan r. Giri Ba ar Puan en az 60,00 olmal d r. Doktora Programlar (Doktora programlar na ba vuran renciler al mak istedikleri bilim alan ndaki retim yelerinden referans mektubu almak zorundad r (Yabanc uyruklu renciler hari ).)

5 Referans mektubu, m lakat s ras nda j riye verilecektir. Referans mektubuna ula abilmek i in t klay n z. Tezli Y ksek Lisans Mezunlar in ALES puan n n % 55 i, Lisans mezuniyet notunun % 20 si, Y ksek lisans mezuniyet notunun % 10 u, M lakat puan n n % 15 i hesaplan r. Giri Ba ar Puan en az 70,00 olmal d r. Lisans Mezunlar in ALES puan n n % 55 i, Lisans mezuniyet notunun % 30 u, M lakat puan n n % 15 i hesaplan r. Giri Ba ar Puan en az olmal d r. Doktora programlar i in ngilizce ba vuru art (YDS veya e de er en az 55 ngilizce dil puan ) Doktora programlar na ba vurabilmek i in adaylar n ngilizce YDS, e-YDS veya Y KD L s navlar ndan en az 55 veya niversiteleraras Kurulca kabul edilen bir s navdan bu puan n e de eri bir puan almalar zorunludur.

6 SYM E de erli i kabul edilmi yabanc dil s navlar [YDS, DS (Fen Bilimleri alan ndan) ve KPDS] i in sonu belgesinin zerinde bir ge erlik tarihi belirtilmedi ise, Eyl l 2005 ve sonras nda al nan yabanc dil belgelerinin ge erli kabul edilmesine karar verilmi tir. ORTAK DE ERLEND RME LKELER Mezuniyet notlar n n 4 l k sistemden 100 l k sisteme d n t rmelerde Y K not evirim tablosu kullan lmaktad r. Yabanc dil e de erlilikleri i in SYM nin Yabanc Dil S navlar E de erlikleri kullan lmaktad r. ALES e de erlik tablosuna ula abilmek i in t klay n z. Tezsiz y ksek lisans mezunlar (06/02/2013 tarihinden nce tezsiz y ksek lisans programlar na kay tl olan veya mezun olan renciler hari ) doktora programlar na ba vuruda bulunamaz.

7 L SANS ST PROGRAMLARA BA VURU, SINAV VE KAYIT TAKV M Lisans st Programa Al nacak Kontenjanlar n lan 04 Haziran 2018 nteraktif Ba vurular n Al nmas (Yabanc Uyruklular Hari ) 18-28 Haziran 2018 Tezli Y ksek Lisans ve Doktora Programlar in (Yabanc Uyruklu Adaylarda Dahil) M lakat Tarihi 02 Temmuz 2018 nter aktif De erlendirme Sonu lar na G re Kazananlar n lan 05 Temmuz 2018 nteraktif De erlendirmeye G re Kazanan Adaylar n Kesin Kay tlar n n Yap lmas ( Enstit de) 09-13 Temmuz 2018 Yedek Listeden Kay t Yapt racak Adaylar n lan 17 Temmuz 2018 Yedek Listeden Yerle tirilen Adaylar n Kesin Kay tlar n n Yap lmas ( Enstit de)

8 18-20 Temmuz 2018 Enstit de Kesin Kay tlar n Yapt ran T M RENC LER i in Muafiyet S nav 04 Eyl l 2018 Sal Yabanc Dil Haz rl k S n f ndan Muaf Olanlar ve Muafiyet S nav na Girip Ba ar l Olan T M RENC LER N, nteraktif Ders Yaz l mlar n Yapmas 17-21 Eyl l 2018 BA VURUDA D KKAT ED LECEK NEML HUSUSLAR renci Ba vuru Sistemi Ba vurularla ilgili b t n i lemler interaktif olarak KT Fen Bilimleri Enstit s web sayfas ndan linkinden yap lacak ve sonu lar ayn adresten ilan edilecektir. nteraktif Ba vuru Sistemi 1. Ad m: n Kay t Adaylar, Enstit ana sayfas nda bulunan n Kay t Ba vuru adresinden t klayarak a acaklar sayfaya; Kimlik Numaralar n , e-posta adreslerini ve son 5 y lda ald ALES puanlar ndan en y kse ini ve bu puan n n t r bilgilerini gireceklerdir.

9 Uzaktan retim tezsiz y ksek lisans program na m racaat edecek olanlar n Kay t Ba vuru ekran nda De erlendirmede kullanaca n z Lisans st giri s nav k sm nda YOK se ene ini i aretlemelidir. (Bunun nedeni ALES bilgilerini doldurmadan ge mek i indir). Bu ekranda adaylar 4,5x6 cm ebad nda vesikal k ( renci kimlik kart nda kullan lacak uygunlukta olmal d r aksi durumunda vesikal k resim al nacakt r) resimlerini dijital ortamda y klemelidirler. Y kleme yap lmadan di er ekrana ge melerine izin verilmeyecektir. Adaylar n verdikleri e-posta adresine, her aday i in zel bir ileti, sistem taraf ndan otomatik g nderilecektir.

10 Adaylar, bu iletideki ifrelerini ve onay linkini kullanacakt r. Bu linklere t klad klar nda n Kay t Ba vurular n tamamlam olacaklard r. 2. Ad m: Bilgi Giri i ve Tercih Adaylar, Kimlik Numaralar ve 1. Ad mda verilen ifreleri ile 2. ad ma devam edecektir. Adaylar, Enstit ana sayfas nda yer alan Bilgi ve Tercih Giri i adresinden veya 1. ad mda g nderilen iletiye t klayarak a acaklar sayfada Kimlik Numaralar n , ifrelerini, son mezuniyet durumlar n ve Enstit s n se ip ileri tu una bast ktan sonra gelen ekranlardaki bilgilerini kontrol ederek eksiklerini tamamlayacakt r. Son olarak, anabilim dal ve program tercihlerini yap p kay t butonuna t klayan adaylar ba vurular n tamamlam olacakt r.


Related search queries