Example: air traffic controller

İş ş ğ nı temin bakımından ğ ırlanmı talimattır: ğ İş ğ ş ...

Y NETMEL K. SOSYAL LER YEMEKHANE VE MUTFAK EMN YET TAL MATI. yerinizde al anlar n sa l klar n n korunmas ve sa l kl olmalar n temin bak m ndan temiz bir ortamda ,d zenli bi imde beslenmelerini sa lamak i in haz rlanm talimatt r: 1. Muntazam ve s kunetle yemek yenmesini sa lamak i in yemekhanelerde kimin nerede yiyece ini g sterir tertip ve d zeni sa lay n z. 2. icab yeme i yerken ve ge yiyecekler i in ayr yerler tahsis ediniz. 3. Yemek tezgahlar n daima temiz ve d zenli bulundurunuz. 4. Yemek esnas nda ha arat n yemekhane veya mutfak i erisine girmesini nlemek i in de,kap ve pencereleri sinek teli ile donat n z. 5. Yemek servis malzemelerini sa l k artlar na uygun olarak temiz ve d zenli ,kep e,karavana, atal ve ka klar y karken suyun kaynam.

31. Şartnamelere uygun olarak erzak alınız.Soğutucu ve uygun kaplarda saklayınız aksi halde zehirlenmelerden sorumlu durumda kalırsınız.

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of İş ş ğ nı temin bakımından ğ ırlanmı talimattır: ğ İş ğ ş ...

1 Y NETMEL K. SOSYAL LER YEMEKHANE VE MUTFAK EMN YET TAL MATI. yerinizde al anlar n sa l klar n n korunmas ve sa l kl olmalar n temin bak m ndan temiz bir ortamda ,d zenli bi imde beslenmelerini sa lamak i in haz rlanm talimatt r: 1. Muntazam ve s kunetle yemek yenmesini sa lamak i in yemekhanelerde kimin nerede yiyece ini g sterir tertip ve d zeni sa lay n z. 2. icab yeme i yerken ve ge yiyecekler i in ayr yerler tahsis ediniz. 3. Yemek tezgahlar n daima temiz ve d zenli bulundurunuz. 4. Yemek esnas nda ha arat n yemekhane veya mutfak i erisine girmesini nlemek i in de,kap ve pencereleri sinek teli ile donat n z. 5. Yemek servis malzemelerini sa l k artlar na uygun olarak temiz ve d zenli ,kep e,karavana, atal ve ka klar y karken suyun kaynam.

2 Olmas na dikkat ediniz. 6. Mutfak ve yemekhane mahallerinde yap lan her i i in en nemli kural temizliktir. 7. Yerleri m mk n oldu u kadar kuru ve temiz d k l rse hemen halde kayma tehlikesinden sorumlusunuz. 8. K r k tabak, anak daima nedenini olu turmu nedenle k r klar hemen temizleyip p kutular na at n z. 9. g r rken s k ba lanm al ak topuklu ayakkab lar ksek topuklu ayakkab . tehlikeli oldu undan giymeyiniz. 10. S cak yemek ta rken evrenizde al an arkada lar n z sesli olarak ikaz ediniz. 11. Yemekhanenin g nl k art klar n p arabalar veya kovalar na koyunuz ve yemekhanede birikmelerine meydan so utucular n daima dolu al t r n z. me suyunu yemekhaneye kapal ve temiz kaplarla getiriniz.

3 12. Her vardiya yemek servisinden sonra yemekhaneyi ve servis masalar n . buzdolaplar n ,deterjanl , l k bol suyla y kay n z ve kurulay n z. 13. Yemek da t m n n sonunda tezgah n s s n veren vanalar kapay n z,bo a yanmalar na mani olunuz. 14. Lavabo,du ve tuvaletlerin daima temiz ve al r vaziyette olmas n . sa lay n z,yemekhane,mutfak lavabolar n n al r vaziyette olmas n . sa lay n , mutfak i i ve evresini daima temiz bulundurunuz. 15. Yemekhane ve mutfak mahallerini daimi havaland r n z. 16. Pi irme ara lar n n k zd n tuz ve un serperek kontrol ediniz. 17. Size verilmi kullan retilmemi alet ve ara larla al may n z. 18. Makine ve cihazlardaki ar zalar derhal yetkili amirlerinize kendiniz tamir etmeyiniz.

4 19. Bas n l tencerelerin k zartma ara lar n n kapaklar n a arken dikkatli olunuz. 20. Elektrikli ara lar temizlemeden nce fi i mutlaka prizden ekiniz. 21. Kuzinenin gaz ka a yapmamas na dikkat yanmamas i in ayar n . yapt r n z. 22. Kuzinede i iniz bittikten sonra besleme musluk ve vanalar n kapat n a k kalmamas na dikkat ediniz. 23. Kuzine zerinde yemek ta arsa gaz vanas n hemen kapat n z ve ocak ba lar n . temizledikten sonra al t r n z. 24. K zartma tenceresini kullan rken nce ya koyunuz sonra oca yak n z. 25. Bas n l kazanlar n (d d kl tencere gibi)emniyet vantillerinin sa lam olup olmad n . kontrol ettikten sonra pi irme i lemini ge iniz. 26. Sebze ay klay nca art klar n evreye da tmay n z.

5 P bidonuna at n a z . a k konserve kutusu ve benzeri kaplar derhal hurdaya at n ca g nl k p ve yemek art klar n g n g n ne p kutular na mutlaka at n z. 27. Mutfak malzemelerini usul ne uygun temizleyiniz ve yerine koyunuz. 28. Kazanlar daima kalayl bulundurunuz. 29. Ha erelerin kaplar n i ine girmemesine mutlak suretle dikkat ediniz. 30. Ha ereye kar s k s k ila la m cadele ediniz .Ancak ,bu t r ila lar n zehirli olup personele zarar verece ini unutmay n z. 31. artnamelere uygun olarak erzak al n utucu ve uygun kaplarda saklay n z aksi halde zehirlenmelerden sorumlu durumda kal rs n z. 32. yerinde al nacak yada al nm t m yiyecek ve i ecek erzak n i yeri hekimince kontrol n n yap lmas n sa lay n z.

6 33. Mutfak ve yemekhanelerinde al an personelden rahats z olanlar derhal i yeri hekimine ba vurarak al p al amayacaklar n rendikten sonra normal mesailerine devam halde al malar insan sa l a s ndan tehlikeli olacakt r.(bula c . hastal klar n yay lmas ). 34. Yemekhane ve mutfak mahalli personelinin al anlar n sa l klar ile alakas n . kesinlikle hat rdan karmay n r muayenelerini aksatmadan yapt r n z. Ayr ca a a daki hususlar mutlaka yerine getiriniz:El b t n v cut temizli ine dikkat titizlikle ,sa l k artlar na uygun ekilde yap n ve e it olarak da t n z 35. Verilen b t n koruyucu maddelerinizi mutlaka kullan n z. 36. al r durumda bulunan ellerinizi sokmay n z. 37.

7 Elektrikle al an makinelerde herhangi bir ka ak mevcutsa cihaz n enerjisini keserek derhal yetkili amirinize haber aletleri topraklamas z kullanmay n z. 38. Kilerdeki erzaklar bak ml r n z ve bozulmamas n sa lay n z. 39. Karasineklere ve ha erelere kar kileri s k s k ila lay n z,ila lama s ras nda erzaklar n zarar g rmemesi i in mutlaka tedbir al n z.(Naylon rt lerle iyice rt n z). 40. So uk hava deposunun giri kap s n n i eriden a l p a lmayaca n kontrol ettikten sonra i eri giriniz. 41. So uk hava deposuna girerken mutlaka bir g zc b rak n z. 42. So uk hava deposu alarm sistemini 6 ayda bir kontrol ettiriniz. 43. Genel al ma teknik emniyet talimatlar ve yang n talimatlar na uyunuz.

8 SOSYAL LER AYOCA I TEKN K EMN YET TAL MATI. al anlar n dinlenme zamanlar nda ihtiya lar n n sa l k artlar na uygun temiz ve d zenli olarak temini i in haz rlanm talimatt r: 1. Her g n son servisten sonra salon ve ay oca n deterjanl bol suyla paspas yap n n z ve havaland r n z. 2. Sigara tablalar n temizleyiniz ve p sepetlerini bo alt n z. 3. Haftada en az bir defa kap ve pencereleri siliniz. ay mahallini bol suyla y kay n z. 4. Masalarda kapaks z kutularda eker bulundurmay n z. 5. Ocakta gaz ka a meydana gelmi ise t p n vanas n kapat n z. Kendiniz tamir etmeyiniz,derhal yetkililere haber s re i inde mahalli havaland rmay da unutmay n z. 6. Servis malzemelerini daima temizleyiniz ve kapal yerde bulundurunuz.

9 7. ay, kahve,oralet, hlamur vb. yaparken temizlik ve sa l k artlar na n k r k veya atlak olmamas na dikkat ediniz. 8. ay oca na g revlilerden ba kalar n n girmelerine engel ve fayanslar n temizli ine dikkat ediniz. 9. Koruyucu malzemeleri mutlaka kullan n z,oca n temiz ve tertipli olmas n n al anlar n a l a s ndan nemini unutmay n z. 10. Masalar her servisten sonra mutlaka iyice siliniz ve temiz olup olmad n kontrol ediniz. 11. Y lda en fazla bir defa mahallin kire le badana yap lmas n isteyiniz. 12. Paydosta b tan gaz t p n n vanas n kapat n z. 13. Port r muayenenizi aksatmadan yapt r n z. 14. Yang n talimatlar na uyunuz. B TANGAZ T PLER N N KULLANILMASI HUSUSLARINDA TEKN K EMN YET TAL MATI.

10 Yerimizde b tan gaz ile al malarda al anlar n ,sa l k ve g venliklerinin sa lanmas . ,i kazalar na patlamalara kar korunmas ve bu kazalar nedeniyle meydana gelen tesis ve tezgah zararlar n n nlenmesi i in uymak zorunda olduklar genel kurallar belirlemek amac yla haz rlanm talimatt r: 1. B tan gaz t plerinde veya ocaklarda gaz ka aklar n ,kesinlikle kibrit veya akmak yakarak aramay n i i in mutlaka sabun k p kullan n z. 2. Herhangi bir gaz ka a hissedildi inde ilk olarak vana veya muslu u kapatarak gaz . kesiniz , ka a n meydana geldi i ortam havaland rd ktan sonra bak m-onar m k sm na yada ilk amirinize durumu bildiriniz veya rapor esnada ,KIVILCIM. IKARAB LECEK hareketleri yapmay n z.


Related search queries