Example: bankruptcy

T.C. Resmî Gazete - resmigazete.gov.tr

E-posta: u : 7 Ekim 1920 indekiler 112. Sayfadad bakanl kMevzuat Geli tirme ve Yay n Genel M d rl nce Yay mlan r21 May s 2018 PAZARTES Say : 30427 Y R TME VE DARE B L M Y NETMEL KLER al ma ve Sosyal G venlik Bakanl ndan: YERLER NDE VEREN VEYA VEREN VEK L TARAFINDANY R T LECEK SA LI I VE G VENL H ZMETLER NE L K N Y NETMEL KTE DE KL K YAPILMASINADA R Y NETMEL KMADDE 1 29/6/2015 tarihli ve 29401 say l Resm Gazete de yay mlanan yerle-rinde veren veya veren Vekili Taraf ndan Y r t lecek Sa l ve G venli i Hizmetlerine li kin Y netmeli in 1 inci maddesinin birinci f kras nda yer alan ondan ibaresi elliden olarak de i tirilmi 2 Ayn Y netmeli in 2 nci maddesinin birinci ve ikinci f kralar nda yer alan ondan ibareleri elliden olarak de i tirilmi 3 Ayn Y netmeli in 5 inci maddesi a a daki ekilde de i tirilmi tir.

T.C. Resmî Gazete http://www.basbakanlik.gov.tr e-posta: [email protected] Kuruluşu : 7 Ekim 1920 İçindekiler 112.

Tags:

  Gazete

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of T.C. Resmî Gazete - resmigazete.gov.tr

1 E-posta: u : 7 Ekim 1920 indekiler 112. Sayfadad bakanl kMevzuat Geli tirme ve Yay n Genel M d rl nce Yay mlan r21 May s 2018 PAZARTES Say : 30427 Y R TME VE DARE B L M Y NETMEL KLER al ma ve Sosyal G venlik Bakanl ndan: YERLER NDE VEREN VEYA VEREN VEK L TARAFINDANY R T LECEK SA LI I VE G VENL H ZMETLER NE L K N Y NETMEL KTE DE KL K YAPILMASINADA R Y NETMEL KMADDE 1 29/6/2015 tarihli ve 29401 say l Resm Gazete de yay mlanan yerle-rinde veren veya veren Vekili Taraf ndan Y r t lecek Sa l ve G venli i Hizmetlerine li kin Y netmeli in 1 inci maddesinin birinci f kras nda yer alan ondan ibaresi elliden olarak de i tirilmi 2 Ayn Y netmeli in 2 nci maddesinin birinci ve ikinci f kralar nda yer alan ondan ibareleri elliden olarak de i tirilmi 3 Ayn Y netmeli in 5 inci maddesi a a daki ekilde de i tirilmi tir.

2 MADDE 5 (1) Bu Y netmelikte belirtilen e itimi tamamlayarak s navda ba ar l olan i veren veya i veren vekilleri, i sa l ve g venli i mevzuat nda i g venli i uzman veya i yeri hekimine verilen g revleri, i e giri ve periyodik muayeneler ve tetkikler hari ol-mak zere y r tebilir. veren veya i veren vekilleri, i sa l ve g venli i hizmetlerini yerinegetirmek i in al an ba na ayl k en az 10 dakika ay rmak zorundad r. Bu hizmetlerin i verenveya i veren vekili taraf ndan y r t lmesi halinde onayl defter tutulmas zorunlu de ildir. An-cak 6331 say l Kanun ve alt d zenlemelerinin gerektirdi i di er belge ve kay t d zenleme y -k ml l devam eder.(2) Bu Y netmelik kapsam nda i veren veya i veren vekilleri, i sa l ve g venli ihizmetlerinin tamam n ya da bir k sm n hizmet al m yoluyla Bakanl k a yetkilendirilen bi-rimlerden de temin edebilir.

3 (3) Bu Y netmelik kapsam nda, i yerinde i sa l ve g venli i hizmetlerini y r tmekisteyen i veren veya i veren vekillerinin SG-KAT P zerinden sisteme kaydolmalar zorun-ludur. sa l ve g venli i hizmetleri, SG-KAT P te onayland tarihten itibaren ge erlisay l r.(4) nc f kraya g re yap lan g revlendirmelerde ki ilerin SGK veri taban nda dai veren veya i veren vekili olarak kay tl olmas gerekmektedir. Aksi takdirde i sa l ve g -venli i hizmetlerinde g revlendirme yap lmam say l r. SGK veri taban nda i yeri yetkilisiolarak kay tl olan al anlardan, i veren ad na hareket eden, i in ve i yerinin y netimindeg rev alan i yeri yetkilileri i veren vekili olarak kabul edilir.(5) E itimini tamamlayarak s navda ba ar l olan i verenin elliden az al an olan veaz tehlikeli s n fta yer alan ayr bir i yeri a mas veya i veren vekilinin hizmet akdinin sonaererek, elliden az al an olan ve az tehlikeli s n fta yer alan ba ka bir i yerinde al mayaba lamas halinde; yeni i yerinin i sa l ve g venli i hizmetlerini y r tebilmesi i in i ve-rence veya i veren vekilince SG-KAT P zerinden ba vuruda bulunulmas gerekir.

4 (6) veren vekili; 4 nc maddede yer alan i veren vekili tan m na uygun ve i yerindetam s reli hizmet akdi ile al anlar aras ndan g revlendirilir. Kamu kurum ve kurulu lar ndai sa l ve g venli i hizmetlerini en st amir, yard mc lar veya bu g revi y r tenler stle-nebilir.(7) Site veya apartmanlarda; 3/3/2004 tarihli ve 25391 say l Resm Gazete de yay m-lanan Konut Kap c lar Y netmeli i kapsam nda site veya apartman y neticisi, i veren vekiliolarak i sa l ve g venli i hizmetlerini stlenebilir.(8) Bu Y netmeli in EK-3 nde yer alan Sa l ve G venli i Hizmetlerinin Y -r t m ne li kin veren veya veren Vekili E itimi Tamamlama Belgesi ile yaln zca tek biri yerinin i sa l ve g venli i hizmetleri stlenilebilir.

5 (9) Birinci f krada belirtilen i sa l ve g venli i hizmetlerinin stlenilmesi veya i yerid ndaki uzman ki i ve kurulu lardan hizmet al nmas Kanun ve ilgili mevzuatta i verenleri in ng r len y k ml l kleri ortadan kald rmaz. MADDE 4 Ayn Y netmeli in 6 nc maddesi a a daki ekilde de i tirilmi tir. MADDE 6 (1) 15/5/2013 tarihli ve 28648 say l Resm Gazete de yay mlanan a-l anlar n Sa l ve G venli i E itimlerinin Usul ve Esaslar Hakk nda Y netmelik kapsa-m nda al anlara verilecek i sa l ve g venli i e itimleri, bu Y netmelikte yer alan e i-timleri tamamlayarak s navda ba ar l olan i verenler veya i veren vekillerince verilebilir. MADDE 5 Ayn Y netmeli in 9 uncu maddesinin ikinci f kras nda yer alan a k re-tim ibaresinden sonra gelmek zere , uzaktan veya y z y ze e itim ibaresi eklenmi 6 Ayn Y netmeli in 10 uncu maddesinin ba l E itim verecek kurumve kurulu lar ile e iticilerin nitelikleri olarak de i tirilmi , birinci f kradan sonra gelmek zerea a daki f kra eklenmi ve di er f kra buna g re tesels l ettirilmi tir.

6 (2) Ayr ca e itimler Milli E itim Bakanl , T rkiye Odalar ve Borsalar Birli i, T r-kiye Esnaf ve Sanatk rlar Konfederasyonu ve ba l odalar, T rkiye Belediyeler Birli i, i ive i veren kurulu lar ile niversiteler taraf ndan Bakanl kla protokol yapmak suretiyle de ve-rilebilir. MADDE 7 Ayn Y netmeli in 11 inci maddesinin birinci f kras nda yer alan ni-versiteler ibaresi 10 uncu maddede belirtilen kurum ve kurulu lar olarak de i tirilmi 8 Ayn Y netmeli in 12 nci maddesinin birinci f kras a a daki ekildede i tirilmi tir. (1) E itim almak isteyen adaylar Bakanl k ile protokol yapan kurum ve kurulu laraba vuruda bulunur. Yap lacak ba vurular n usul ve esaslar protokolle belirlenir. MADDE 9 Ayn Y netmeli in 14 nc maddesi ba l yla birlikte a a daki ekildede i tirilmi tir.

7 E itimin tamamlanmas , s nav, belgelendirme ve cretlerMADDE 14 (1) Bakanl kla protokol yapan ve bu er evede e itim veren kurum vekurulu lar; EK-2 deki rne ine uygun Sa l ve G venli i Hizmetlerinin Y r t m ne li kin veren veya veren Vekili S nav na Kat l m Hakk Belgesi d : 2 RESM Gazete 21 May s 2018 Say : 30427(2) S navlar; her ilde s nav merkezi, b ro ve akademik dan manl k hizmetleri bulunan niversitelerce Bakanl kla protokol yapmak suretiyle d zenlenir.(3) S nava girebilmek i in birinci f krada belirtilen Sa l ve G venli i Hizmetle-rinin Y r t m ne li kin veren veya veren Vekili S nav na Kat l m Hakk Belgesi aran r.

8 (4) S navda, 100 puan zerinden 50 ve zeri puan alan adaylar ba ar l say l r. Bu aday-lar i in EK-3 teki rne ine uygun olarak Sa l ve G venli i Hizmetlerinin Y r t m ne li kin veren veya veren Vekili E itimi Tamamlama Belgesi d zenlenir.(5) Sa l ve G venli i Hizmetlerinin Y r t m ne li kin veren veya verenVekili E itimi Tamamlama Belgesi almaya hak kazananlar protokolde belirlendi i ekilde,s nav yapan kurumca Genel M d rl e bildirilir.(6) E itim ve belgelendirmeyi kapsayan cret; net asgari cretin 1/10 unu ge memekko uluyla, Bakanl kla yap lan protokolde belirlenir ve kat l mc lar taraf ndan denir.(7) S nav ve belgelendirmeyi kapsayan cret; net asgari cretin 1/10 unu ge memekko uluyla, Bakanl kla yap lan protokolde belirlenir ve kat l mc lar taraf ndan denir.

9 MADDE 10 Ayn Y netmeli in 16 nc maddesinin birinci f kras nda yer alan 10 ibaresi elli olarak, altm ibaresi ise otuz olarak de i tirilmi 11 Ayn Y netmeli in 18 inci maddesinin ikinci f kras nda yer alan i verenvekilleri, ibaresinden sonra gelmek zere 8 inci maddede belirtilen hizmetler hari ibaresieklenmi 12 Ayn Y netmeli e a a daki ge ici maddeler eklenmi tir. Taahh tname i lemlerine ili kin ge i h km GE C MADDE 1 (1) SG-KAT P te gerekli d zenlemeler tamamlan p Genel M -d rl k internet sayfas nda ilan edilinceye kadar, bu Y netmelik kapsam nda i sa l ve g -venli i hizmetlerinin i veren veya i veren vekilince stlenilmesi halinde Y netmeli in EK-4 ndeyer alan yerlerinde veren veya veren Vekilinin Sa l ve G venli i Hizmetlerini st-lenmesine li kin Taahh tname d zenlenerek imzalan r.

10 Bu taahh tname gerekti inde dene-time yetkili memurlara g sterilmek ve istendi inde Bakanl a iletilmek zere i yerlerinde mu-hafaza belgelerin ge erlili iGE C MADDE 2 (1) Bu maddenin y r rl e girdi i tarihten nce bu Y netmelikkapsam nda usul ne uygun ve ondan az al an bulunan ve az tehlikeli s n fta yer alan i yerlerii in al nan belgeler elliden az al an bulunan ve az tehlikeli s n fta yer alan i yerleri i in dege G venlik Kurumu tescil sisteminde i yeri ve al an kayd bulunmayalarGE C MADDE 3 (1) Sosyal G venlik Kurumu tescil sisteminde hen z i yeri ve al an kayd bulunmayan kamu kurumlar ile 17/7/1964 tarihli ve 506 say l Kanunun ge ici20 nci maddesi kapsam ndaki i yerlerinde i sa l ve g venli i hizmetlerinin i veren veyai veren vekilince stlenilmesi halinde bu Y netmeli in 5 inci maddesinin nc ve d rd nc f kras nda yer alan h k mler aranmaz.


Related search queries