Example: biology

1177 - mevzuat.gov.tr

1177 ORMAN VE SU LER BAKANLI ININ TE K LAT VE G REVLER HAKKINDA KANUN H KM NDE KARARNAME Kanun H k. Kar. nin Tarihi : 29/6/2011, No : 645 Yetki Kanununun Tarihi : 6/4/2011, No : 6223 Yay mland Tarihi : 4/7/2011, No : 27984 M k. Yay mland D stur : Tertip : 5 Cilt : 50 B R NC B L M Ama , Kapsam ve G revler Ama ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Kanun H km nde Kararnamenin amac ; Orman ve Su leri Bakanl n n kurulu , g rev, yetki ve sorumluluklar n d zenlemektir. G revler MADDE 2 (1) Orman ve Su leri Bakanl n n g revleri unlard r: a) Ormanlar n korunmas , geli tirilmesi, i letilmesi, slah ve bak m , lle me ve erozyonla m cadele, a a land rma ve ormanla ilgili mera slah konular nda politikalar olu turmak.

1178 b) Bakanlığın görev alanına giren hususlarda politika ve stratejiler geliútirmek, bunlara uygun olarak yıllık amaç ve hedefler oluúturmak, performans ölçütleri belirlemek, Bakanlık bütçesini hazırlamak, gerekli kanuni ve idari düzenleme

Tags:

  Mevzuat

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of 1177 - mevzuat.gov.tr

1 1177 ORMAN VE SU LER BAKANLI ININ TE K LAT VE G REVLER HAKKINDA KANUN H KM NDE KARARNAME Kanun H k. Kar. nin Tarihi : 29/6/2011, No : 645 Yetki Kanununun Tarihi : 6/4/2011, No : 6223 Yay mland Tarihi : 4/7/2011, No : 27984 M k. Yay mland D stur : Tertip : 5 Cilt : 50 B R NC B L M Ama , Kapsam ve G revler Ama ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Kanun H km nde Kararnamenin amac ; Orman ve Su leri Bakanl n n kurulu , g rev, yetki ve sorumluluklar n d zenlemektir. G revler MADDE 2 (1) Orman ve Su leri Bakanl n n g revleri unlard r: a) Ormanlar n korunmas , geli tirilmesi, i letilmesi, slah ve bak m , lle me ve erozyonla m cadele, a a land rma ve ormanla ilgili mera slah konular nda politikalar olu turmak.

2 B) Tabiat n korunmas na y nelik politikalar geli tirmek, korunan alanlar n tespiti, milli parklar, tabiat parklar , tabiat an tlar , tabiat koruma alanlar , sulak alanlar ve biyolojik e itlilik ile av ve yaban hayat n n korunmas , y netimi, geli tirilmesi, i letilmesi ve i lettirilmesini sa lamak. c) Su kaynaklar n n korunmas na ve s rd r lebilir bir ekilde kullan lmas na dair politikalar olu turmak, ulusal su y netimini koordine etmek. ) Meteorolojik olaylar n izlenmesi ve bunlarla ilgili gerekli tedbirlerin al nmas na y nelik politika ve stratejiler belirlemek.

3 D) Bakanl n faaliyet alan na giren konularda uluslararas al malar n izlenmesi ve bunlara katk da bulunulmas amac yla ulusal d zeyde yap lan haz rl klar ilgili kurulu larla i birli i halinde y r tmek. e) Mevzuatla Bakanl a verilen di er g rev ve hizmetleri yapmak. K NC B L M Bakanl k Te kilat Te kilat MADDE 3 (1) Bakanl k, merkez ve ta ra te kilat ndan olu ur. (2) Bakanl k merkez te kilat ekli (I) say l cetvelde g sterilmi tir. Bakan MADDE 4 (1) Bakanl k te kilat n n en st amiri olan Bakan, Bakanl k icraat ndan ve emri alt ndakilerin faaliyet ve i lemlerinden Ba bakana kar sorumlu olup a a daki g rev, yetki ve sorumluluklara sahiptir: a) Bakanl Anayasaya, kanunlara, h k met program na ve Bakanlar Kurulunca belirlenen politika ve stratejilere uygun olarak y netmek.

4 1178 b) Bakanl n g rev alan na giren hususlarda politika ve stratejiler geli tirmek, bunlara uygun olarak y ll k ama ve hedefler olu turmak, performans l tleri belirlemek, Bakanl k b t esini haz rlamak, gerekli kanuni ve idari d zenleme al malar n yapmak, belirlenen stratejiler, ama lar ve performans l tleri do rultusunda uygulamay koordine etmek, izlemek ve de erlendirmek. c) Bakanl k faaliyetlerini ve i lemlerini denetlemek, y netim sistemlerini g zden ge irmek, te kilat yap s ve y netim s re lerinin etkilili ini g zetmek ve y netimin geli tirilmesini sa lamak.

5 Faaliyet alan na giren konularda di er bakanl klar, kamu kurum ve kurulu lar ile i birli i ve koordinasyon sa lamak. M ste ar ve M ste ar Yard mc lar MADDE 5 (1) M ste ar, Bakandan sonra gelen en st d zey kamu g revlisi olup Bakanl k hizmetlerini, Bakan ad na ve onun emir ve y nlendirmesi do rultusunda, mevzuat h k mlerine, Bakanl n ama ve politikalar na, stratejik plan na uygun olarak d zenler ve y r t r. Bu ama la, Bakanl k kurulu lar na gereken emirleri verir ve bunlar n uygulanmas n g zetir ve sa lar.

6 M ste ar bu hizmetlerin y r t lmesinden Bakana kar sorumludur. (2) M ste ara yard mc olmak zere d rt M ste ar Yard mc s g revlendirilebilir.(1) NC B L M Hizmet Birimleri Hizmet birimleri(2) MADDE 6 (1) Bakanl n hizmet birimleri unlard r: a) lle me ve Erozyonla M cadele Genel M d rl . b) Do a Koruma ve Milli Parklar Genel M d rl . c) Su Y netimi Genel M d rl . ) Rehberlik ve Tefti Ba kanl . d) Strateji Geli tirme Ba kanl . e) Hukuk M avirli i. f) Avrupa Birli i ve D li kiler Dairesi Ba kanl . g) (Ek: 10/10/2011 KHK-657/1 md.

7 E itim ve Yay n Dairesi Ba kanl . ) Personel Dairesi Ba kanl . h) Destek Hizmetleri Dairesi Ba kanl . ) Bilgi lem Dairesi Ba kanl . i) Bas n ve Halkla li kiler M avirli i. j) zel Kalem M d rl . lle me ve Erozyonla M cadele Genel M d rl MADDE 7 (1) lle me ve Erozyonla M cadele Genel M d rl n n g revleri unlard r: a) Topra n korunmas ve tabii kaynaklar n geli tirilmesi amac yla; havza b t nl esas al narak, lle me ve erozyonla m cadele, , heyelan ve sel kontrol ile entegre havza slah plan ve projelerini yapmak, yapt rmak, uygulanmas n izlemek, bu faaliyetlere proje baz nda destek sa lamak, bu i ve i lemlerle ilgili politika ve stratejiler belirlemek, ilgili kurum ve kurulu lar aras nda i birli i ve koordinasyon sa lamak.

8 _____ (1) 8/8/2011 tarihli ve 648 say l KHK n n 29 uncu maddesi ile bu f krada yer alan ibaresi d rt eklinde de i tirilmi ve metne i lenmi tir. (2) 10/10/2011 tarihli ve 657 say l KHK n n 1 inci maddesi ile bu maddenin birinci f kras n n (f) bendinden sonra gelmek zere (g) bendi eklenmi , mevcut bentler buna g re tesels l ettirilmi tir. 1179 b) Su havzalar n n geli tirilmesine y nelik ulusal ve b lgesel d zeyde planlama yapmak, politika ve stratejiler belirlemek. c) niversiteler ve ara t rma-geli tirme kurulu lar yla birlikte ara t rma ve geli tirme faaliyetleri y r tmek, e itim, yay n ve tan t m faaliyetlerinde bulunmak.

9 G rev alan na giren konularda et t, ara t rma, i tan m , analiz ve birim fiyat tespiti yapmak, yapt rmak, onaylamak, uygulama esaslar n tespit etmek. d) Bakan taraf ndan verilen benzeri g revleri yapmak. Do a Koruma ve Milli Parklar Genel M d rl (1) MADDE 8 (1) Do a Koruma ve Milli Parklar Genel M d rl n n g revleri unlard r: a) (De i ik: 8/8/2011-KHK-648/ 30 md.) Milli parklar, tabiat parklar , tabiat an tlar , tabiat koruma alanlar ve sulak alanlar n tespiti, bunlardan evre ve ehircilik Bakanl nca tescil edilenlerin korunmas , geli tirilmesi, tan t lmas , y netilmesi, i letilmesi ve i lettirilmesi ile ilgili i leri y r tmek ve denetlemek.

10 B) 9/8/1983 tarihli ve 2873 say l Mill Parklar Kanunu ile verilen g revleri y r tmek. c) Yaban hayat ve kara av kaynaklar ile orman i i su kaynaklar , dere, g l, g let ve sulak alanlar n ve hassas b lgelerin korunmas , geli tirilmesi, kara avc l n n d zenlenmesi, av kaynaklar n n i letilmesi ve kontrol ile ilgili her t rl et t, envanter, planlama, projelendirme, uygulama ve izlemeye ili kin i ve i lemleri yapmak veya yapt rmak, bu hizmetlerle ilgili tesisleri kurmak veya kurdurmak. ) Kara avc l n d zenleyen mevzuat ile ilgili i ve i lemleri y r tmek.