Example: air traffic controller

AİLE HEKİMLİĞİ KANUNU(1) - mevzuat.gov.tr

9091 A LE HEK ML KANUNU(1) Kanun Numaras : 5258 Kabul Tarihi : 24/11/2004 Yay mland : Tarih : 9/12/2004 Say :25665 Yay mland D stur : Tertip : 5 Cilt : 44 Ama ve kapsam Madde 1- Bu Kanunun amac ; Sa l k Bakanl n n (..)(2) belirleyece i illerde, birinci basamak sa l k hizmetlerinin geli tirilmesi, birey ihtiya lar do rultusunda koruyucu sa l k hizmetlerine a rl k verilmesi, ki isel sa l k kay tlar n n tutulmas ve bu hizmetlere e it eri imin sa lanmas amac yla aile hekimli i hizmetlerinin y r t lebilmesini teminen g revlendirilecek veya al t r lacak sa l k personelinin stat s ve mal haklar ile hizmetin esaslar n d zenlemektir. (2) Tan mlar Madde 2- aile hekimi; ki iye y nelik koruyucu sa l k hizmetleri ile birinci basamak te his, tedavi ve rehabilite edici sa l k hizmetlerini ya , cinsiyet ve hastal k ayr m yapmaks z n her ki iye kapsaml ve devaml olarak belli bir mek nda vermekle y k ml , gerekti i l de gezici sa l k hizmeti veren ve tam g n esas na g re al an

9092 Sözleşmeli olarak çalışan aile hekimi ve aile sağlığı elemanları kurumlarında aylıksız veya ücretsiz izinli sayılırlar ve

Tags:

  Aile, Ve aile

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of AİLE HEKİMLİĞİ KANUNU(1) - mevzuat.gov.tr

1 9091 A LE HEK ML KANUNU(1) Kanun Numaras : 5258 Kabul Tarihi : 24/11/2004 Yay mland : Tarih : 9/12/2004 Say :25665 Yay mland D stur : Tertip : 5 Cilt : 44 Ama ve kapsam Madde 1- Bu Kanunun amac ; Sa l k Bakanl n n (..)(2) belirleyece i illerde, birinci basamak sa l k hizmetlerinin geli tirilmesi, birey ihtiya lar do rultusunda koruyucu sa l k hizmetlerine a rl k verilmesi, ki isel sa l k kay tlar n n tutulmas ve bu hizmetlere e it eri imin sa lanmas amac yla aile hekimli i hizmetlerinin y r t lebilmesini teminen g revlendirilecek veya al t r lacak sa l k personelinin stat s ve mal haklar ile hizmetin esaslar n d zenlemektir. (2) Tan mlar Madde 2- aile hekimi; ki iye y nelik koruyucu sa l k hizmetleri ile birinci basamak te his, tedavi ve rehabilite edici sa l k hizmetlerini ya , cinsiyet ve hastal k ayr m yapmaks z n her ki iye kapsaml ve devaml olarak belli bir mek nda vermekle y k ml , gerekti i l de gezici sa l k hizmeti veren ve tam g n esas na g re al an aile hekimli i uzman veya Sa l k Bakanl n n ng rd e itimleri alan uzman tabip veya tabiptir.

2 aile sa l al an ; aile hekimi ile birlikte hizmet veren hem ire, ebe, sa l k memuru gibi sa l k eleman d r.(5) Personelin stat s ve mal haklar(3) Madde 3- Sa l k Bakanl ; Bakanl k veya di er kamu kurum veya kurulu lar personeli olan uzman tabip, tabip ve aile sa l al an olarak al t r lacak sa l k personelini, kendilerinin talebi ve kurumlar n n veya Bakanl n muvafakat zerine, 657 say l Devlet Memurlar Kanunu ile di er kanunlar n s zle meli personel al t r lmas hakk ndaki h k mlerine ba l olmaks z n, s zle meli olarak al t rmaya veya bu nitelikteki Bakanl k personelini aile hekimli i uygulamalar i in g revlendirmeye veya aile hekimli i uzmanl k e itimi veren kurumlarla s zle me yapmaya yetkilidir.

3 (5) aile sa l al anlar , aile hekimi taraf ndan belirlenen ve Sa l k Bakanl taraf ndan uygun g r len, kurumlar nca da muvafakat verilen Bakanl k veya di er kamu kurum ve kurulu lar personeli aras ndan se ilir ve bunlar s zle meli olarak al t r l r. Bu suretle eleman temin edilememesi halinde, Sa l k Bakanl , personelini bu hizmetler i in g revlendirebilir. htiya duyulmas halinde, T rkiye'de mesle ini icra etmeye yetkili ve 657 say l Devlet Memurlar Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinin (4), (5) ve (7) numaral alt bentlerindeki artlar ta yan kamu g revlisi olmayan uzman tabip, tabip ve aile sa l al anlar ; Sa l k Bakanl n n nerisi, Maliye Bakanl n n uygun g r zerine s zle me yap larak aile hekimli i uygulamalar n y r tmek zere hekimleri ve aile sa l al anlar altm be ya na kadar al t r labilir.

4 (4) _____ (1) Bu Kanunun ad aile Hekimli i Pilot Uygulamas Hakk nda Kanun iken 11/10/2011 tarihli ve 663 say l KHK n n 58 inci maddesi ile metne i lendi i ekilde de i tirilmi tir. (2) 11/10/2011 tarihli ve 663 say l KHK n n 58 inci maddesiyle bu maddede ge en pilot olarak ibaresi y r rl kten kald r lm t r. (3) 11/10/2011 tarihli ve 663 say l KHK n n 58 inci maddesiyle bu maddede ge en g revlendirmeye ibaresinden sonra gelmek zere veya aile hekimli i uzmanl k e itimi veren kurumlarla s zle me yapmaya ibaresi eklenmi tir. (4) 15/11/2018 tarihli 7151 say l Kanunun 26 nc maddesiyle bu f krada yer alan y r tmek zere ibaresinden sonra gelmek zere aile hekimleri ve aile sa l al anlar altm be ya na kadar ibaresi eklenmi tir.

5 (5) 15/11/2018 tarihli 7151 say l Kanunun 26 nc maddesiyle bu f kralarda yer alan aile sa l eleman ibareleri aile sa l al an eklinde, aile sa l elemanlar ibareleri aile sa l al anlar eklinde, de i tirilmi tir. 9092 S zle meli olarak al an aile hekimi ve aile sa l al anlar kurumlar nda ayl ks z veya cretsiz izinli say l rlar ve bunlar n kadrolar ile ili kileri devam eder. (De i ik ikinci c mle:11/10/2011-KHK-663/58 md.) Bu personelin, s zle meli stat de ge en s releri kazan lm hak derece ve kademelerinde veya k demlerinde de erlendirilerek her y l i lem yap l r ve bunlar talepleri halinde eski g revlerine atan rlar. S zle meli personel stat s nde al makta iken aile hekimi ve aile sa l al an stat s ne ge enlerden nceki s zle meli personel stat s ne d nmek isteyenler, eski kurumlar ndaki bo pozisyonlara ncelikle atan rlar ve bu madde kapsam ndaki al malar hizmet s relerinde dikkate al n r.

6 (4) Kadroya ba l olarak veya s zle meli personel pozisyonlar nda g rev yapan personelden Sa l k Bakanl nca aile hekimi veya aile sa l al an olarak g revlendirilenlere, 209 say l Sa l k ve Sosyal Yard m Bakanl na Ba l Sa l k Kurulu lar ile Esenlendirme (Rehabilitasyon) Tesislerine Verilecek D ner Sermaye Hakk nda Kanun uyar nca ek deme yap lmaz. Bunlara, ayl klar na ve cretlerine ilaveten, al t klar g nler dikkate al narak a a daki f krada belirlenen miktarlar n yar s n a mamak zere tespit edilecek tutarda deme yap l r.(4) S zle me yap lan aile hekimi ve aile sa l al anlar na, 657 say l Kanunun 4 nc maddesinin (B) bendine g re belirlenen en y ksek br t s zle me cretinin aile hekimi i in (6) kat n , aile sa l al an i in (1,5) kat n a mamak zere tespit edilecek tutar, al lan ay sonu lar n n ilgili sa l k idaresine bildiriminden itibaren onbe g n i erisinde denir.

7 (Ek c mle : 4/7/2012-6354/ 12 md., De i ik ikinci c mle: 20/8/2016-6745/59 md.) aile hekimlerine ve aile sa l al anlar na ihtiya h linde, 657 say l Kanunun ek 33 nc maddesinde belirtilen yerlerde haftal k al ma s resi ve mesai saatleri d nda n bet g revi verilir. (Ek c mle: 2/1/2014-6514/52 md.) Bunlara entegre sa l k hizmeti sunulan merkezlerde art r ml cretten yararlananlar hari olmak zere, 657 say l Kanunun ek 33 nc maddesi er evesinde n bet creti denir.(4) S zle meli olarak al maya ba layanlar n, daha nce ba l olduklar sosyal g venlik kurulu lar yla ili kileri ayn ekilde devam ettirilir. Ancak, her t rl prim, kesenek ve kurum kar l klar bu f krada belirtilen cretlerden kesilerek ilgili sosyal g venlik kurulu una aktar l r.

8 Bunlar nceki durumlar er evesinde tedavi yard mlar ndan yararlanmaya devam ederler. aile hekimi ve aile sa l al anlar n n durumlar ve aile hekimli i uzmanl k e itimi alm olup olmad klar da dikkate al nmak suretiyle yap lacak deme tutarlar n n tespitinde; al t b lgenin sosyo-ekonomik geli mi lik d zeyi, aile sa l merkezi giderleri, (..)(3), kay tl ki i say s ve bunlar n risk gruplar , gezici sa l k hizmetleri ile aile hekimi taraf ndan kar lanmayan gider unsurlar , belirlenen standartlar er evesinde sa l n geli tirilmesi, hastal klar n nlenmesi, takibi ve kontrol ndeki ba ar oran gibi kriterler esas al n r. Sa l k Bakanl nca belirlenen standartlara g re, koruyucu hekimlik hizmetlerinin eksik uygulamas (.)

9 (1) halinde bu deme tutar ndan br t cretin % 20'sine kadar indirim yap l r. Sosyo-ekonomik geli mi lik d zeyi creti, aile sa l merkezi giderleri, (..)(3) ve gezici sa l k hizmetleri demelerinden Damga Vergisi hari herhangi bir kesinti yap lmaz. (Ek c mle: 2/1/2014-6514/52 md.) aile hekimlerince talep edilen tetkik ve sarf malzemelerinin giderleri halk sa l m d rl kleri taraf ndan hak sahiplerine ayr ca denir.(1)(2)(3)(4) (1) Bu f kran n ikinci c mlesinde yer alan .. veya hasta sevk oranlar n n y ksek olmas .. ibaresi, 7/11/2008 tarihli ve 27047 say l Resmi Gazete de yay mlanan Anayasa Mahkemesi nin 21/2/2008 tarihli ve E.: 2005/10, K.: 2008/63 say l Karar ile iptal edilmi tir.

10 (2) 11/10/2011 tarihli ve 663 say l KHK n n 58 inci maddesiyle bu f krada yer alan kar lanmayan gider unsurlar ibaresinden sonra gelmek zere , belirlenen standartlar er evesinde sa l n geli tirilmesi, hastal klar n nlenmesi, takibi ve kontrol ndeki ba ar oran ibaresi eklenmi tir. (3) 2/1/2014 tarihli ve 6514 say l Kanunun 52 nci maddesiyle, bu f krada yer alan tetkik ve sarf malzemesi giderleri ibareleri madde metninden kar lm t r. (4) 15/11/2018 tarihli 7151 say l Kanunun 26 nc maddesiyle bu f kralarda yer alan aile sa l eleman ibareleri aile sa l al an eklinde, aile sa l elemanlar ibareleri aile sa l al anlar eklinde, aile sa l elemanlar na ibareleri aile sa l al anlar na eklinde, aile sa l elemanlar n n ibareleri aile sa l al anlar n n eklinde de i tirilmi tir.


Related search queries