Example: biology

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ ... - …

1091. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLI ININ TE K LAT. VE G REVLER HAKKINDA. KANUN H KM NDE KARARNAME (1). Kanun H km nde Kararnamenin Tarihi : 3/6/2011 No : 639. Yetki Kanununun Tarihi : 6/4/2011 No : 6223. Yay mland Resm Gazete Tarihi : 8/6/2011 No : 27958 M kerrer Yay mland D stur : Tertip : 5 Cilt : 50. B R NC B L M. Ama , Kapsam ve G revler Ama ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Kanun H km nde Kararnamenin amac , G da, Tar m ve Hayvanc l k Bakanl n n kurulu , g rev, yetki ve sorumluluklar n d zenlemektir. G revler MADDE 2- (1) G da, Tar m ve Hayvanc l k Bakanl n n g revi; bitkisel ve hayvansal retim ile su r nleri retiminin geli tirilmesi, tar m sekt r n n geli tirilmesine ve tar m politikala- r n n olu turulmas na y nelik ara t rmalar yap lmas , g da retimi, g venli i ve g venirli i, k rsal kalk nma, toprak, su kaynaklar ve biyo e itlili in korunmas , verimli kullan lmas n n sa lanmas , ift inin rg tlenmesi ve bilin lendirilmesi, tar msal desteklemelerin etkin bir ekilde y netilme- si, tar msal piyasalar n d zenlenmesi gibi ana faaliyet konular n n ger ekle tirilmesine y nelik al malar yapmak; g da, tar m ve hayvanc l a y nelik genel politikalar belirlemek, uygulanmas - n izlemek ve denetlemektir.

1092 c) Bakanlık faaliyetlerini ve iúlemlerini denetlemek, yönetim sistemlerini gözden geçirmek, teúkilat yapısı ve yönetim süreçlerinin etkililiğini gözetmek ve yönetimin geliútirilmesini sağla-

Tags:

  Imart

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞININ ... - …

1 1091. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLI ININ TE K LAT. VE G REVLER HAKKINDA. KANUN H KM NDE KARARNAME (1). Kanun H km nde Kararnamenin Tarihi : 3/6/2011 No : 639. Yetki Kanununun Tarihi : 6/4/2011 No : 6223. Yay mland Resm Gazete Tarihi : 8/6/2011 No : 27958 M kerrer Yay mland D stur : Tertip : 5 Cilt : 50. B R NC B L M. Ama , Kapsam ve G revler Ama ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Kanun H km nde Kararnamenin amac , G da, Tar m ve Hayvanc l k Bakanl n n kurulu , g rev, yetki ve sorumluluklar n d zenlemektir. G revler MADDE 2- (1) G da, Tar m ve Hayvanc l k Bakanl n n g revi; bitkisel ve hayvansal retim ile su r nleri retiminin geli tirilmesi, tar m sekt r n n geli tirilmesine ve tar m politikala- r n n olu turulmas na y nelik ara t rmalar yap lmas , g da retimi, g venli i ve g venirli i, k rsal kalk nma, toprak, su kaynaklar ve biyo e itlili in korunmas , verimli kullan lmas n n sa lanmas , ift inin rg tlenmesi ve bilin lendirilmesi, tar msal desteklemelerin etkin bir ekilde y netilme- si, tar msal piyasalar n d zenlenmesi gibi ana faaliyet konular n n ger ekle tirilmesine y nelik al malar yapmak; g da, tar m ve hayvanc l a y nelik genel politikalar belirlemek, uygulanmas - n izlemek ve denetlemektir.

2 K NC B L M. Bakanl k Te kilat . Te kilat MADDE 3- (1) Bakanl k, merkez, ta ra ve yurt d te kilat ndan olu ur. (2) Bakanl k merkez te kilat ekli (I) say l cetvelde g sterilmi tir. Bakan MADDE 4- (1) Bakanl n en st amiri olan Bakan, Bakanl k icraat ndan ve emri alt nda- kilerin faaliyet ve i lemlerinden Ba bakana kar sorumlu olup a a daki g rev, yetki ve sorumlu- luklara sahiptir: a) Bakanl , Anayasaya, kanunlara, h k met program na ve Bakanlar Kurulunca belirlenen politika ve stratejilere uygun olarak y netmek. b) Bakanl n g rev alan na giren hususlarda politika ve stratejiler geli tirmek, bunlara uygun olarak y ll k ama ve hedefler olu turmak, performans l tleri belirlemek, Bakanl k b t esini haz r- lamak, gerekli kanun ve idar d zenleme al malar n yapmak, belirlenen stratejiler, ama lar ve performans l tleri do rultusunda uygulamay koordine etmek, izlemek ve de erlendirmek.

3 _____. (1) 27/9/1984 tarihli ve 3046 say l Kanuna 3/6/2011 tarihli ve 643 say l KHK'n n 6 nc Maddesi ile eklenen Ge ici 6 nc Maddesi ile bu KHK'n n 12/6/2011 tarihinde yap lacak milletvekili genel se iminden sonra kurulacak ilk Bakanlar Kurulu yelerinin atand tarihten itibaren uygulanaca h k m alt na al nm - t r. 1092. c) Bakanl k faaliyetlerini ve i lemlerini denetlemek, y netim sistemlerini g zden ge irmek, te kilat yap s ve y netim s re lerinin etkilili ini g zetmek ve y netimin geli tirilmesini sa la- mak. ) Faaliyet alan na giren konularda di er bakanl klar ile kamu kurum ve kurulu lar aras nda i birli i ve koordinasyonu sa lamak M ste ar ve M ste ar Yard mc lar . MADDE 5- (1) M ste ar, Bakandan sonra gelen en st d zey kamu g revlisi olup Bakanl k hizmetlerini, Bakan ad na ve onun emir ve y nlendirmesi do rultusunda, mevzuat h k mlerine, Bakanl n ama ve politikalar na, stratejik plan na uygun olarak d zenler ve y r t r.

4 Bu ama la, Bakanl k kurulu lar na gereken emirleri verir, bunlar n uygulanmas n g zetir ve sa lar. M ste ar, bu hizmetlerin y r t lmesinden Bakana kar sorumludur. (2) M ste ara yard mc olmak zere M ste ar Yard mc s g revlendirilebilir. NC B L M. Hizmet Birimleri Hizmet birimleri(1)(2). MADDE 6- (1) Bakanl n hizmet birimleri unlard r: a) G da ve Kontrol Genel M d rl . b) Bitkisel retim Genel M d rl . c) Hayvanc l k Genel M d rl . ) Bal k l k ve Su r nleri Genel M d rl . d) Tar m Reformu Genel M d rl . e) Tar msal Ara t rmalar ve Politikalar Genel M d rl . f) Avrupa Birli i ve D li kiler Genel M d rl . g) Rehberlik ve Tefti Ba kanl . ) Strateji Geli tirme Ba kanl . h) Hukuk M avirli i. ) Personel Genel M d rl . i) Destek Hizmetleri Dairesi Ba kanl . j) (Ek: 22/8/2011-KHK-651/1 md.) E itim, Yay m ve Yay nlar Dairesi Ba kanl . k) (Ek: 22/8/2011-KHK-651/1 md.) Bilgi lem Dairesi Ba kanl.

5 L) (Ek: 19/4/2018-7139/57 md.) T t n ve Alkol Dairesi Ba kanl . m) (Ek: 19/4/2018-7139/57 md.) eker Dairesi Ba kanl . n) Bas n ve Halkla li kiler M avirli i. o) zel Kalem M d rl . G da ve Kontrol Genel M d rl . MADDE 7- (1) G da ve Kontrol Genel M d rl n n g revleri unlard r: a) G venilir g da ve yem arz n sa lamak, bu ama la politikalar olu turmak ve denetle- mek. b) G da, g da katk maddeleri ve g da ile temasta bulunan madde ve malzemelerin retim, i leme ve pazarlama ile ilgili s re lerin her a amas ndaki izlenebilirli ine y nelik esaslar belirle- mek. c) G da, g da katk maddeleri ve g da ile temasta bulunan madde ve malzemeleri reten i - yerlerinin niteliklerini ve bunlara ili kin izin ve kay t esaslar n belirlemek, bunlar n izin ve kay t i lemlerini yapmak, bu i yerlerini g da siciline kaydetmek, retim ve sat yerlerinin kontrol ve denetimlerini yapmak veya yapt rmak.

6 _____. (1) 22/8/2011 tarihli ve 651 say l KHK'n n 1 inci maddesiyle bu maddenin birinci f kras na (i) bendinden sonra gelmek zere (j) ve (k) bentleri eklenmi ve mevcut bentler buna g re tesels l ettirilmi tir. (2) 19/4/2018 tarihli ve 7139 say l Kanunun 57 nci maddesiyle bu maddenin birinci f kras n n (k) bendinden sonra gelmek zere'' l'' ve 'm'' bentleri eklenmi , mevcut bentler buna g re tesels l ettirilmi tir. 1093. ) G da, g da katk maddeleri ve yemler ile g dayla temasta bulunan madde ve malzemelerin giri ve k g mr k kap lar n , ilgili kurumlar n g r lerini alarak tespit ve ilan etmek; veteriner s n r kontrol noktala- r n ve bunlar n al ma esaslar n belirlemek. d) Yem ve yem katk maddelerinin tescili, sat ve denetimi ile ilgili esaslar belirlemek ve denetle- mek. e) Yem ve yem katk maddelerinin retimini ve sat n yapan i letmelerin onay verme esaslar n belirle- mek ve onay verme i lemlerini yapmak.

7 F) Hayvan kimlik sistemini kurmak ve hayvan hareketlerini kontrol etmek. g) Canl hayvan, bitki, hayvansal ve bitkisel r nler ile g da ve yemin d ticareti ile ilgili sa l k artla- r n belirlemek, s n r kontrol noktalar n ve bunlar n al ma esaslar n belirlemek ve y r tmek. ) Bitki, hayvan, g da ve yem g venirli ini g zeterek t keticiyi ve halk sa l n korumak amac yla tedbirler almak. h) Hayvan refah n sa lamaya y nelik al malar yapmak. ) Hayvan ve bitki sa l ile g da ve yem konusunda faaliyet g steren laboratuarlar n belgelendirilmesi- ne y nelik esaslar belirlemek ve bunlar denetlemek. i) Hayvansal r nlerin i lenmesi ve pazarlanmas na ili kin kontrol ve takip i lemlerini yapmak ve buna ili kin esaslar belirlemek. j) Hayvan hastal klar ile m cadele ve hayvan sa l hizmetlerini y r tmek ve buna ili kin esaslar be- lirlemek. k) Hayvan sa l nda kullan lan tedavi edici ve koruyucu maddeler ile bunlar n etken ve yard mc.

8 Maddelerinin imal, sat , ta ma ve muhafaza artlar n tespit ve ilan etmek. 1) Hayvan sa l , te his ve tedavi hizmetleri ile ilgili faaliyet g steren kurum ve kurulu lar ile hayvan sat , kesim ve e itim yerleri ve bar naklara ili kin esaslar belirlemek. m) Bitki sa l n korumak, bitki hastal klar ve zararl lar ile m cadele etmek ve buna ili kin esaslar . belirlemek. n) Bitki pasaport sistemini kurmak, bitki ve bitkisel r n hareketlerini kontrol etmek, bitkisel korumada kullan lan r nlerin norm ve zellikleri ile onay verilmesine ili kin esaslar belirlemek, onay verme ve kontrol i lemlerini yapmak. o) Bitki ve hayvan sa l ile g da ve yem g venirli ini sa lamak amac yla risk y netimi esaslar n . belirlemek, risk de erlendirmesi yapmak ve risk ileti imini sa lamak. ) Hayvan ve bitki sa l n n korunmas ile g da ve yem kontrol nde g revlendirilecek personelin ni- teliklerini, al ma usul ve esaslar n belirlemek.

9 P) Bu maddede belirtilen g revler ile ilgili yay m faaliyetlerinin koordinasyonunda yard mc olmak. r) Bakan taraf ndan verilen benzeri g revleri yapmak. Bitkisel retim Genel M d rl . MADDE 8- (1) Bitkisel retim Genel M d rl n n g revleri unlard r: a)Bitkisel r nlerde retimi, verimlili i ve e itlili i art rmak. b) Bitkisel retimde kullan lan girdilerin ve retim teknolojilerinin kullan m n n uygunlu unu ve stan- dartlar n belirlemek ve denetlemek. c) Bitkisel retimi, tar m ve sanayi sekt r ile entegrasyonunu sa layacak ekilde y nlendirmek. ) nsan sa l n ve ekolojik dengeyi g zeterek yeni retim ekilleri belirlemek, bunlar destekle- mek, yayg nla t rmak ve g rev alan na giren faaliyetler sonucu ortaya kabilecek kirlili in nlenmesine y ne- lik ilgili kurumlarla koordinasyonu sa lamak. d) ay r, mera, yaylaklar ve k laklar n slah ve muhafazas n sa lamak, korumak ve gerekli tedbirleri almak.

10 E) Bitkisel retim ile ilgili bilgi sistemlerini kurmak ve kullan lmas n sa lamak. f) Tar m havzalar n n faaliyet ve i leyi i ile ilgili hizmetleri y r tmek. g) Bakan taraf ndan verilen benzeri g revleri yapmak. Hayvanc l k Genel M d rl . MADDE 9- (1) Hayvanc l k Genel M d rl n n g revleri unlard r: a)Hayvanc l geli tirmek, te vik etmek ve te vik esaslar n belirlemek. b) Hayvansal retim girdileri ile hayvanc l k i letmelerinin niteliklerini ve bunlara ili kin izin ve onay esaslar n belirlemek, izin ve her t rl onay i lemlerini y r tmek. 1094. c)Y ksek vas fl hayvan rklar n yayg nla t rmak. ) Hayvansal retimin insan sa l ve ekolojik dengeyi koruyucu y ntemlerle yap lmas - na ili kin al malar yapmak ve bunlar denetlemek. d)Hayvansal retimin art r lmas na y nelik faaliyetlerde bulunmak. e) Hayvansal retim ve geli tirme projeleri ile ilgili al malar yapmak. f) Hayvan slah programlar uygulamak ve uygulatmak.


Related search queries