Example: air traffic controller

T.C. Resmî Gazete

Resm Gazete Kurulu Tarihi: (7 Te rinievvel 1336)-7 Ekim 1920 Y netim ve Yaz leri in Ba bakanl k Ne riyat Daire Ba kanl na ba vurulur 2 Kas m 1984 CUMA Say : 18563 \ YASAMA B L M KANUNLAR 28 Ocak 1964 Tarihli Ek Protokol le De i tirilen 29 Temmuz 1980 Tarihli N kleer Enerji Alan nda nc ah slara Kar Kanuni Sorumluluk Hakk ndaki S zle meyi Tadil Eden 16 Kas m 1982 Tarihli Protokol n Onaylanmas n n Uygun Bulundu uma Dair Kanun Kanun No. 3062 Kabul Tarihi. MADDE 1. 29 Temmuz 1960 tarihinde Paris'te akdedilen ve 28 Ocak 1964 tarihli Ek Protokol ile de i tirilen N kleer Enerji Alan nda nc ah slara Kar Kanuni Sorumluluk Hakk ndaki S zle meyi Tadil Eden 16 Kas m 1982 Tarihli Pro tokol n onaylanmas uygun bulunmu tur.

Sayfa-. 2 RESMİ GAZETE 2 Kasım 198Sayı4: — 18583 yetini bozmamak ve tutuklarımasmdaki gaye ile uygun olmak şartıyla servet ve du­ rumuna göre kendisi masraf ederek istirahat ve

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of T.C. Resmî Gazete

1 Resm Gazete Kurulu Tarihi: (7 Te rinievvel 1336)-7 Ekim 1920 Y netim ve Yaz leri in Ba bakanl k Ne riyat Daire Ba kanl na ba vurulur 2 Kas m 1984 CUMA Say : 18563 \ YASAMA B L M KANUNLAR 28 Ocak 1964 Tarihli Ek Protokol le De i tirilen 29 Temmuz 1980 Tarihli N kleer Enerji Alan nda nc ah slara Kar Kanuni Sorumluluk Hakk ndaki S zle meyi Tadil Eden 16 Kas m 1982 Tarihli Protokol n Onaylanmas n n Uygun Bulundu uma Dair Kanun Kanun No. 3062 Kabul Tarihi. MADDE 1. 29 Temmuz 1960 tarihinde Paris'te akdedilen ve 28 Ocak 1964 tarihli Ek Protokol ile de i tirilen N kleer Enerji Alan nda nc ah slara Kar Kanuni Sorumluluk Hakk ndaki S zle meyi Tadil Eden 16 Kas m 1982 Tarihli Pro tokol n onaylanmas uygun bulunmu tur.

2 MADDE 2. Bu Kanun yay m tarihinde y r rl e girer. MADDE 3. Bu Kanun h k mlerini Bakanlar Kurulu y r t r. 1/11/1984 1412 Say l Ceza Muhakemeleri Usul Kanununun 110 nc Maddesinin De i tirilmesine Dair Kanun Kanun No. 3063 Kabul Tarihi > MADDE l. 1412 say l Ceza Muhakemeleri Usul Kanununun 116 nc mad desi ba l yla birlikte a a daki ekilde de i tirilmi tir. Tutuklunun konaca yer ve hakk nda yap lacak i lem Madde 116. Tutuklanan kimse m mk n oldu u kadar h k ml lerden ayr bir yere konur veya ayr bir odada bulundurulur. Tutuklu hakk nda ancak tutuklama ile g zetilen gayeyi ve tutukevinin d ze nini sa layacak kadar kay tlamada bulunulur.

3 Tutuklu, tutukevinin d zen ve emni-Yaaama Bolumu Sayfa : 1 Resmi Gazete Kodu: 081184 Resmi Gazete Fihristi 64. Sayfadad r, Sayfa-. 2 RESM Gazete 2 Kas m 1984 Say : 18583 yetini bozmamak ve tutuklar masmdaki gaye ile uygun olmak art yla servet ve du rumuna g re kendisi masraf ederek istirahat ve me galesini d zenleyebilir. Tutuklu, tutukevinde ciddi bir tehlike te kil etti i ve zellikle teki tutuk lular n emniyeti i in zaruri g r ld veya intihara veya ka maya kalk t ya hut bu yolda haz rl kta bulundu u takdirde, sa l na zarar vermeyecek tedbirler al nabilir. Tutukevinin kanun, t z k, y netmelik ve emirlerle belirlenmi d zenini bo zan tutuklular hakk nda h k ml lere uygulanan disiplin cezalar na ve bunlar n neticelerine dair h k mler tatbik edilir.

4 Yukar da belirtilen disiplin cezalan ve tedbirlere dair kararlar, ilgili kurul veya memurlar taraf ndan al n r ve h kimin onay na sunulur. Kararlar h kim ona y ndan sonra tatbik edilir. Acil hallerde bu kararlar, ilgili kurul veya memurlar taraf ndan al narak uygulamaya konulur ve derhal h kimin onay na sunulur. Tutuklu duru maya ba l olmayarak kar l r. MADDE 2. Bu Kanun yay m tarihinde y r rl e girer. MADDE 3. Bu Kanun h k mlerini (Bakanlar Kurulu y r t r. 1/11/1984 m L tfi Okan'a Vatani Hizmet Tertibinden Ayak Ba lanmas Hakk nda Kanun Kanun No. 3064 Kabul Tarihi t MADDE 1. umnu, Voyvoda (Bulgaristan) 1921 do umlu Hasan-Ay e o lu L tfi Okan'a hayatta bulundu u s rece tarihli ve 2150 say l Kanun h k mlerine g re Vatani Hizmet Tertibinden ayl k ba lanm t r.)

5 MADDE 2. Bu Kanun, yay m m izleyen ayba nda y r rl e girer. MADDE 3. Bu Kanun h k mlerini Maliye ve G mr k Bakan y r t r. Kanun No. : 3065 1/11/1984 Katma De er VergU rinan B R NC K S M M kellefiyet BtR NOl B L M Kabul tarihi : Verginin Konutu Verginin konusunu te kil eden i lemler : MADDE 1. T rkiye'de yap lan a a daki i lemler katma de er vergisine tabidir : 1. Ticar , s na , zira faaliyet ve serbest meslek faaliyeti er evesinde yap lan teslim ve hizmetler, 2. Her t rl mal ve hizmet ithalat , 3. 'Di er faaliyetlerden do an teslim ve hizmetler: a) Posta, telefon, telgraf, teleks ve bunlara benzer hizmetler ile radyo ve televizyon hizmetleri, 'b) Spor-Toto oynanmas , piyango tertiplenmesi (Mill Piyango dahil^, at yar lar ve di er m terek bahis ve talih oyunlar tertiplenmesi, oynanmas , c) Profesyonel sanat lar n yer ald g steriler ve konserler He profesyonel sporcular n kat ld sportif faaliyetler, ma lar, yar lar ve yar malar tertiplenmesi, g sterilmesi, d) M zayede mahallerinde ve g mr k depolar nda yap lan sat lar, e) Boru hatt ile hampetrol, gaz ve bunlar n r nlerinin ta nmalar , f)

6 Gelir Vergisi Kanununun 70 inci maddesinde belirtilen mal ve haklar n kira lanma s i lemleri, g) Genel ve katma b t eli idarelere, zel idarelerine, belediyeler ve k yler ile tatlar n te kil ettikleri birliklere, niversitelere, dernek ve vak flara, her t rl mesleki kurulu lara ait veya talbi olan veyahut bun lar taraf ndan kurulan veya i letilen m esseseler ile d ner sermayeli kurulu lar n veya bunlara ait veya ta bi di er m esseselerin ticar , s na , zira ve mesleki n'itelikteki teslim ve hizmetleri, Y eima B l m sayfa : 2 2 Kas m 1984 Say : 18563 RESM Gazete Sayfa: 3 h) Rekabet e itsizli ini gidermek maksad yla iste e ba l m kellefiyetler suretiyle vergilendirilecek tes lim ve hizmetler.

7 Ticar , s na , zirai faaliyet ile serbest meslek faaliyetinin devaml l , kapsam ve niteli i Gelir Vergisi Kanunu h k mlerine g re; Gelir Vergisi Kanununda a kl k bulunmad hallerde, T rk Ticaret Kanunu ve di er lgili. mevzuat h k mlerine g re tayin ve tespit ed ir. Bu faaliyetlerin kanunlar n veya resm makamlar n g sterdi i gerek zerine yap taas , bunlar yapanla ra! hukuk sta't ve ki ilikleri, T rk ta'biyetimde bulunup bulunmamalar , ikametgah veya i yerlerinin yahut kanun merkez veya i merkezlerinin T rkiye'de olup olmamas i lemlerin mahiyetini de i tirmez ve vergi lendirmeye mani te kil etmez. thalat n kamu sekt r , zel sekt r veya herhangi bir ger ek veya t zelki i taraf ndan yap lmas veya herhangi bir ekH ve surette ger ekle tirilmesi, zeHjk ta mas vergilendirmeye tesir etmez.

8 Teslim : MADDE 2. 1. Teslim, bir mal zerindeki tasarruf hakk n n malik veya onun ad na hareket edenlerce, al c ya veya ad na hareket edenlere devrediimesidir. Bir mal n al c veya onun ad na hareket edenlerin g s terdi i yere veya ki ilere tevdii teslim h km ndedir. Mal n al c ya veya onun ad na hareket edenlere g nde rilmesi halinde, mal n nakliyesinin ba lat lmas veya nakliyeci veya s r c ye tevdi edilmesi de mal tesli midir. 2. Bir mal zerindeki tasarruf haxk n n iki veya daha fazla kimse taral ndan zincirleme kit yap lmak suretiyle, mal n bu arada el de i tirmeden do rudan sonuncu ki iye devredilmesi halinde, aradaki safhalar n her biri ayr bir tt-shmdir.

9 3. Su, elektrik, gaz, s tma, so utma ve benzeri ekillerdeki da t mlar da mal teslimidir. 4. D k nt ve taM maddelerin geri verilmesinin mutad oldu u hallerde teslim bunlar n d nda kalan eyler itibariyle yap lm say l r. Bunlar n yerine ayn cins ve mahiyette d k nt ve tali maddelerin geri ve rilmesinde de ayn h k m uygulan r. 5. Trampa iki ayr teslim h km ndedir. Teslim say lan haller : MADDE 3. A a daki haller teslim say l r : a) Vergiye tabi mallar n her ne suretle olursa olsun, vergiye tabi i lemler d ndaki ama larla i letme den ekilmesi, vergiye tabi mallar n i letme personeline cret, prim, ikramiye, hediye, teberru gibi nam larla verilmesi, b) Vergiye tabi mallar n, retilip teslimi vergiden istisna edilmi olan mallar i in her ne suretle olursa olsun kullan lmas veya sarf , c) M lkiyeti muhafaza kayd yla yap lan sat larda zilyedli in devri, d) Amortismana tabi iktisad k ymetlerin i letmede kullan lmak zere imal veya in a edilmesi halinde, Vergi Usul Kanunu h k mlerine g re bu k ymetlerin aktife al nmas veya kullan lmaya ba lanmas.

10 Hizmet : MADDE 4. 1. Hizmdt, teslim ve teslim say lan haller ile mal ithalat d nda kalan i lemlerdir. Bu i lemler; bir eyi yapmak, i lemek, meydana getirmek, imal etmek, onarmak, temizlemek, muhafaza etmek, haz rlamak, de erlendirmek, kiralamak, bir eyi yapmamay taahh t etmek gibi, ekillerde ger ek le ebilir. 2. Bir hizmetin kar l n n bir mal teslimi veya di er bir hizmet olmas halinde bunlar n her biri;ayr i lem olup, hizmet veya teslim h k mlerine g re ayr ayr vergilendirilirler. Hizmet say lan haller : MADDE S. Vergiye tabi bir hizmetten, i letme sahibinin, i letm-s personellim veya di er ah slar n kar l ks z yararland r lmas hizmet say l r.


Related search queries