Example: air traffic controller

SICAK VE SOĞUK MADEN SULARININ İSTİSMARI İLE

1151 DAH L YE MEMURLARI KANUNU(1) Kanun Numaras : 1700 Kabul Tarihi : 9/6/1930 Yay mland Resm Gazete : Tarih : 19/6/1930 Say : 1524 Yay mland D stur : Tertip : 3 Cilt : 11 Sayfa : 626 Bu Kanun ile ilgili t z k i in, "T z kler K lliyat " n n kanunlara g re d zenlenen n merik fihristine bak n z. Memurlar n derece ve s n flar (2) Madde 1 Dahiliye memurlar n n derece ve s n flar a a da g sterilmi tir: Merkezde Derece 1 M ste ar 2 Tefti heyeti reisi, umum m d rler, vekalet hukuk m aviri 3 Umum m d r muavinleri, hukuk m avir muavini 4 ube m d rleri 5 efler ve memurlar 6 Katipler Vilayetlerde 1 (M lga: 21/11/1952-5990/1 md.) 2 Valiler 3 Vali muavinleri 4 Kaymakamlar, mektup ular, hukuk i leri m d rleri ve polis m d rleri 5 N fus, iskan, nahiye m d rleri, vilayet maiyet memurlar , mektup uluk kalemi m meyyizleri 6 Vilayet mektup uluk kalemi, idare heyeti ve n fus ba katipleri, iskan ve evrak memurlar , kaza tahrirat katipleri, n fus ve iskan memurlar 7 Nahiye tahrirat katipleri, nahiye n fus memurlar , kaza tahrirat katibi refikleri ve n fus katipleri.

1152 Valilik, vali muavinliği, mektupçuluk, hukuk iúleri müdürlüğü, kaymakamlık, polis mü-dürlüğü ve nahiye müdürlüğü sınıfları mahalli olmayıp úahsidir.

Tags:

  Named

Information

Domain:

Source:

Link to this page:

Please notify us if you found a problem with this document:

Other abuse

Transcription of SICAK VE SOĞUK MADEN SULARININ İSTİSMARI İLE

1 1151 DAH L YE MEMURLARI KANUNU(1) Kanun Numaras : 1700 Kabul Tarihi : 9/6/1930 Yay mland Resm Gazete : Tarih : 19/6/1930 Say : 1524 Yay mland D stur : Tertip : 3 Cilt : 11 Sayfa : 626 Bu Kanun ile ilgili t z k i in, "T z kler K lliyat " n n kanunlara g re d zenlenen n merik fihristine bak n z. Memurlar n derece ve s n flar (2) Madde 1 Dahiliye memurlar n n derece ve s n flar a a da g sterilmi tir: Merkezde Derece 1 M ste ar 2 Tefti heyeti reisi, umum m d rler, vekalet hukuk m aviri 3 Umum m d r muavinleri, hukuk m avir muavini 4 ube m d rleri 5 efler ve memurlar 6 Katipler Vilayetlerde 1 (M lga: 21/11/1952-5990/1 md.) 2 Valiler 3 Vali muavinleri 4 Kaymakamlar, mektup ular, hukuk i leri m d rleri ve polis m d rleri 5 N fus, iskan, nahiye m d rleri, vilayet maiyet memurlar , mektup uluk kalemi m meyyizleri 6 Vilayet mektup uluk kalemi, idare heyeti ve n fus ba katipleri, iskan ve evrak memurlar , kaza tahrirat katipleri, n fus ve iskan memurlar 7 Nahiye tahrirat katipleri, nahiye n fus memurlar , kaza tahrirat katibi refikleri ve n fus katipleri.

2 Bu listede dahil olmayan memurlar maa lar n n miktar na g re o maa alan memurlar derece-sinde say l rlar. Valilik ve m fetti lik d rt; kaymakaml k, mektup uluk, hukuk i leri m d rl , polis m d rl , vali muavinlikleri ve be inci derecedeki memurluklar s n ft r. Alt nc ve yedinci derece memurlar bir s n ft r. (1) (a) Bu kanunun d zenlendi i atama usul ne dair konularda 23/4/1981 tarih ve 2451 say l Kanunun 2 - 5 inci maddelerine bak n z. (b) Umumi M fetti lik Te kilati 21/11/1952 tarihli ve 5990 say l Kanunun 1 inci maddesi ile kald r lm t r. (2) Bu maddenin uygulanmas ile ilgili olarak, 5/5/1972 tarihli ve 1587 say l Kanunun 63 nc maddesindeki: l n fus m d rleri 1700 say l Dahiliye Memurlar Kanununun birinci maddesinin 4 nc f kras na al nm olup, Siyasal Bilgiler, Hukuk veya dari limler Fak lteleriyle bunlara denkli i Milli E itim Bakanl nca kabul edil-mi ayn nitelikteki yabanc y ksek renim kurumlar mezunlar ndan tayin edilir, bulunmad takdirde lise me-zunu meslek mensuplar aras ndan se ilir.

3 L n fus m d r muavinleriyle, n fus ba memuru, memur ve k tipleri, lise yoksa orta okul mezunlar aras ndan yar ma s naviyle al n r. Kaligrafisi d zg n olanlar tercih edilir. Bu Kanunun uygulanmas dolay siyle halen g revde bulunan n fus m d r, ba k tip, memur ve k tiplerin kaza-n lm haklar sakl d r. h k mlerine bak n z. 1152 Valilik, vali muavinli i, mektup uluk, hukuk i leri m d rl , kaymakaml k, polis m -d rl ve nahiye m d rl s n flar mahalli olmay p ahsidir. L zum ve zaruret halinde valiler ve kaymakamlar kendi dereceleri maa lariyle umum m d rl klerde ve ube m d rl klerinde istihdam olunabilirler. Namzetlik ve ehliyet artlar Madde 2 (De i ik: 14/3/1949-5354/1 md.) A) i leri Bakanl memurluklar na intisap ve terfide bu kanunda yaz l haller d nda genel h k mler uygulan r.

4 B) (M lga: 2/7/2018 - KHK/703/134 md.) C) (De i ik birinci f kra: 7/7/1995-4119/1 md.) Bu maddenin (B) bendinde say lanlar-dan, giri s nav n n yap ld y l n Ocak ay n n birinci g n itibariyle otuz be ya n doldurmam olanlar: (1) 788 say l Memurin Kanununda yaz l sa l k artlar n haiz olduklar ve memleketin her ikliminde i g rmeye ve her vas ta ile gezip dola maya kabiliyetleri bulundu u hakk nda tam te ekk ll Devlet hastanelerindeki kurullardan rapor alanlar maiyet memurluklar na aday olarak tayin olunurlar. Alt ay adayl k s resi sonunda valilerce ehliyeti tasdik edilenler asil olarak maiyet memur-lu una tayin olunurlar ve maiyet memurlu unda bir bu uk y ll k kaymakaml k staj na ve bundan sonra da azami alt ayl k kaymakaml k kursuna tabi tutulurlar. (De i ik: 12/7/1991-KHK-435/1 md.

5 ; De i tirilerek kabul: 26/2/1992-3778/1md.) u kadar ki,fiili askerlik devine a r l p da, yukar da belirtilen ya s n r n askerlik devleri s ras n-da ge irmi bulunanlar n terhislerini m teakip a lacak ilk s nava m racaat etmeleri art ile bu ya durumlar aday olarak al nmalar na engel te kil etmez. Valilerce ehliyetleri tasdik edilmeyen maiyet memuru adaylar ba ka bir yere nakledilerek haklar nda (A) f kras gere ince genel h k mler uygulan r. (1) 24/10/2011 tarihli ve 661 say l KHK n n 13 nc maddesiyle bu bentte yer alan 30 ibaresi 35 eklinde de i tirilmi , daha sonra bu de i iklik Anayasa Mahkemesi nin 17/1/2013 tarihli ve E.: 2011/143, K.: 2013/18 say l Karar ile iptal edilmi olup, ptal Karar n n Resmi Gazete de yay mland 12/7/2013 tarihinden ba layarak dokuz ay sonra y r rl e girmesi h k m alt na al nm , daha sonra 12/7/2013 tarihli ve 6495 say l Kanunun 73 nc maddesiyle bu bentte yer alan 35 ya n bitirmemi ibaresi otuz be ya n doldurmam eklinde de i tirilmi tir.

6 1152-1 Kaymakam adayl yaz l s nav , m lakat ve atama Madde 2/A (Ek: 25/6/2009-5917/1 md.) Yaz l s nav; Bakanl k a bu s nav yapabilen kamu kurum ve kurulu lar na, d zenlenecek protokole g re yapt r lan yar ma s nav d r. Atama yap lacak bo kadro say s , atanacaklarda aranacak artlar ile ba vuruya ve s nava ili kin hususlar n yer ald duyuru, m racaat s resinin bitiminden en az onbe g n nce T rkiye genelinde g nl k yay mlanan tiraj en y ksek be gaze-tenin birinde bir defa ilan olunur, ayr ca i leri Bakanl internet sitesinde duyurulur. Yaz l s nav sorular , Atat rk lkeleri ve nk l p Tarihi, T rk e, Anayasa Hukuku, dare Hukuku, T rki-ye nin dari Yap s , T rkiye de Mahalli dareler, Ekonomi, T rkiye nin Sosyo-ekonomik Yap s ile T rkiye de Demokratikle me ve nsan Haklar konular ndan haz rlan r.

7 Yaz l s navda, y z tam puan zerinden yetmi puan n alt na d lmemek kayd yla en y ksek puandan ba lamak zere, s nav ilan nda belirtilen kadronun d rt kat aday m lakata a r l r. M lakata a r lan en son adayla ayn puan alm bulunan di er adaylar da, kontenjan g zetilmeksizin m lakata a r -l r. M lakat, aday n; a) Bir konuyu kavray p zetleme, ifade yetene i ve muhakeme g c n n, b) Temsil kabiliyeti, davran ve tepkilerinin mesle e uygunlu u, liyakati ile genel ve fi-ziki g r n m n n, c) zg veni, ikna kabiliyeti ve inand r c l n n, d) Genel yetenek ve genel k lt r n n, e) a da , bilimsel ve teknolojik geli melere a kl n n, puan vermek suretiyle de erlendirilmesi y ntemidir. M lakat komisyonu; Personel Genel M d r n n ba kanl nda i leri Bakan n n, Bakan-l k M d rler Enc meninin M lki dare Amiri s n f ndan olan yeleri aras ndan g revlendirece i iki yeden olu ur.

8 Adaylar, komisyon ba kan ve yeleri taraf ndan ikinci f kran n (a) ila (e) bentlerinde yaz -l zelliklerin her biri i in yirmi er puan zerinden de erlendirilir, verilen puanlar ayr ayr tuta-na a ge irilir. Bunun d nda m lakat ile ilgili herhangi bir kay t sistemi kullan lmaz. Ba ar l say lmak i in, komisyon ba kan ve yelerinin y z tam puan zerinden verdikleri puanlar n arit-metik ortalamas n n en az yetmi olmas artt r. M lakat sonucu; en y ksek puan alan adaydan ba lamak zere s ralama yap larak m lakat ba ar listesi haz rlan r ve bu liste m lakat komisyonu taraf ndan imzalan r. Nihai ba ar listesi, yaz l s nav puan ile m lakat puan n n aritmetik ortalamas tespit edi-lerek en y ksek puan alandan ba lamak zere haz rlan r. Bu s ralamaya tabi tutulanlar n nihai puanlar n n e it olmas halinde, yaz l s navda al nan puana ncelik tan n r.

9 Yaz l s nav puanlar -n n da e it olmas halinde lisans diplomas not ortalamas y ksek olan esas al narak s ra belirlenir. Nihai ba ar listesindeki s ralama do rultusunda s nav ilan nda belirtilen kadro say s ka-dar aday n atama i lemleri yap l r. Ger e e ayk r beyanda bulunanlar n s navlar ge ersiz say larak atamalar yap lmaz, ya-p lm ise iptal edilir. Bu ki iler hi bir hak talebinde bulunamazlar. 1152-2 Madde 3 (De i ik: 20/4/1983-2819/1 md.)(1) A) Kaymakaml k staj ; maiyet memurlar na i leri Bakanl nca tesbit edilecek esaslar dahilinde illerin e itli idare ubelerinde, m lkiye m fetti leri ve il e kaymakamlar refakatinde, kaymakaml k vekaletinde ve buralardaki il zel idareleri ile belediyelerde fiilen al t r lmak suretiyle yapt r l r. Adayl k s resi de dahil iki y ll k staj sonunda kaymakam olmaya ehliyetleri staj g rd valilerce ve valilerin bu hususta birbirine z t g r bildirmeleri halinde, i leri Bakanl nca onaylananlar Bakanl k taraf ndan kaymakaml k kursuna a r l r.

10 I leri Bakanl gerek g rd hallerde staj s resini 6 ay ge memek zere k saltmaya veya uzatmaya yetkilidir. (Ek paragraf: 25/6/2009-5917/2 md.) Bu Kanunun kaymakam adaylar n n yeti tirilmesi ile ilgili h k mlerinin uygulama usul ve esaslar i leri Bakanl taraf ndan kar lan y netme-likle d zenlenir. Kurs program ile uygulama tarz i leri Bakanl nca tesbit olunur. Kaymakaml k kursunu ba ar ile bitirenler 14/7/1965 tarihli ve 657 say l Devlet Memur-lar Kanununun de i ik 36 nc maddesinin (A) f kras n n 11 numaral bendi h k mleri dikkate al narak kaymakaml a atan rlar. Kaymakaml k staj sonunda, kaymakam olmaya ehliyeti bulunmad anla lanlarla kay-makaml k kursunda ba ar l olamayanlar i leri Bakanl n n di er memurluklar na atan rlar. (1) Bu maddenin (A) f kras na; 25/6/2009 tarihli ve 5917 say l Kanunun 2 nci maddesiyle, kaymakaml k vek letinde ve buralardaki ibaresinden sonra gelmek zere il zel idareleri ile ibaresi ve 6 ay ge memek zere k saltmaya ibaresinden sonra gelmek zere veya uzatmaya ibaresi eklenmi ve met-ne i lenmi tir.


Related search queries